TIJD VOOR… EVEN NIKS | MIND

homeofdaisies.nl, rust, werk, werkloos, pauze, uwv, uitkering, the juice bar goes, daisy, communicatie, adviseur, kantoor, omroep, afscheid, mind, hoofd,

Een paar maanden geleden gaf ik het al aan, het was tijd om voor mijn eigen geluk te kiezen. En dat was geen makkelijke keuze. Met in m’n achterhoofd weer de stress en onzekerheid van het geen vast inkomen hebben, de afwijzingen van werkgevers en de zeeën van tijd die ik overhoud. Maar dat laatste kan ik momenteel wel goed gebruiken…

Gisteren was mijn laatste werkdag bij de Omroep. Ik wist al een lange tijd dat die dag eraan kwam en toch is het dan opeens daar. Dat voelt gek. Voor de laatste keer het kantoor instappen, je persoonlijke spullen pakken en iedereen gedag zeggen met wie je de afgelopen 6 maanden – af en toe of dagelijks – hebt samengewerkt. Gezichten die je misschien wel nooit meer ziet.

Ik zag er wel minder tegenop dan toen ik afscheid moest nemen vorig jaar, want daar had ik zo graag willen blijven. Woensdag bakte ik daarom allemaal lekkers – want ze zijn dol op eten daar haha – om op mijn laatste dag uit te delen.

En nu heb ik 2 weken ‘vakantie’ voordat mijn werkloosheid weer ingaat. Alleen dit keer zie ik er minder tegenop. Natuurlijk sta ik nog een paar uurtjes in de week bij The Juice Bar. Ik ben toe aan de rust en de tijd voor mezelf. Even niet moeten, moeten, moeten. Mijn eigen dag en tijd indelen. Kijken wanneer ik wat kan doen. Wil doen. En vooral even goed uitrusten.

Die overvolle agenda van de afgelopen 2 maanden was echt heftig. Ik heb een hoop leuke dingen moeten laten, omdat ik te moe was, geen energie had of het qua tijd simpelweg niet lukte. Het continu schuiven in je agenda en het keihard plannen van m’n blogs (ik deed bijna alles op dinsdag, waardoor ik dat echt als mijn 6e werkdag ging zien) kost veel energie. En inspiratie. Daarom heb ik daisieskitchen ook bijna volledig laten vallen de afgelopen 6 weken. Het lukte me gewoon niet meer. Inspiratie voor eten had ik al helemaal niet (volgens mij heb ik alleen maar friet, pizza, wraps, brood en pasta gegeten).

homeofdaisies.nl, rust, werk, werkloos, pauze, uwv, uitkering, the juice bar goes, daisy, communicatie, adviseur, kantoor, omroep, afscheid, mind, hoofd,

Nu genieten van die welverdiende adempauze. Ik hoef ook dit weekend niet bij de bar te werken dus kan ik goed tot mezelf komen. Volgende week tussen de rustmomenten door lekker aan de slag voor de blogs. Er staan zelfs nog wat to do’s open van mijn vorige werkloze periode (!!!) dus die ga ik de komende tijd rustig aan oppakken. En verder zien we het wel weer. Rust!

Lees ook:
Werkloos wat nu?
Werkloos | Update #1

Ben jij wel eens werkloos geweest? Hoe kwam jij je dagen door? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. diyaata schreef:

    Super stoere beslissing, lekker tot jezelf komen nu!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s