ZEEHONDJES SPOTTEN MET MARSTRAND | UIT

homeofdaisies.nl, zeehonden, tocht, oosterschelde, marstrand, adriana, rondvaart, zeeland, lovezeeland, zeeuws meisje, travel, toerist, dorp, zee, zeeuw, rob, robben, fotografie, uit, zondag, relaxt, zon, boot, varen, rondvaartboot, zeehondjes, spotten, fotograferen, fotografie, fotograaf, zeelandbrug, zandbank, plaete

Vorige week kon ik eindelijk iets van mijn bucket list afstrepen. Want hoe gek is het dat ik, als Zeeuws meisje, nog nooit zeehondjes in het wild heb gezien? Toen mijn moeder vroeg of ik meeging varen met Marstrand om deze toffe dieren te spotten zei ik direct ja! En we hadden geluk, want we hebben ze in grote getale mogen bewonderen. Vandaag neem ik jou een klein beetje mee op reis.

Het was zondagochtend, een uur of 10 dat ik richting Yerseke reed. De zon liet al zijn gezichtje zien, dus ik was blij. Gewapend met mijn Nikon D5500, twee lenzen, zonnebril én mijn portemonnee ging ik op pad. De liefde voor fotografie heb ik van mijn moeder, dus ik was voorbereid op gezellig bijkletsen, maar vooral met de camera voor je gezicht zitten (en natuurlijk uitleg krijgen welke instellingen het beste werken).

homeofdaisies.nl, zeehonden, tocht, oosterschelde, marstrand, adriana, rondvaart, zeeland, lovezeeland, zeeuws meisje, travel, toerist, dorp, zee, zeeuw, rob, robben, fotografie, uit, zondag, relaxt, zon, boot, varen, rondvaartboot, zeehondjes, spotten, fotograferen, fotografie, fotograaf, zeelandbrug, zandbank, plaete

We werden vriendelijk ontvangen en na het afrekenen van het kaartje, mochten we de Adriana op. Een fijne rondvaartboot waar je benedendeks warm en droog kunt zitten en boven een prachtig weids uitzicht hebt. We waren expres lekker vroeg gekomen, zodat we goede plaatsen konden bemachtigen. Onder het genot van een cappuccino kletsten we bij en wachtten we tot de boot vertrok.

homeofdaisies.nl, zeehonden, tocht, oosterschelde, marstrand, adriana, rondvaart, zeeland, lovezeeland, zeeuws meisje, travel, toerist, dorp, zee, zeeuw, rob, robben, fotografie, uit, zondag, relaxt, zon, boot, varen, rondvaartboot, zeehondjes, spotten, fotograferen, fotografie, fotograaf, zeelandbrug, zandbank, plaete

Toch leuk om mijn geboortedorp weer eens vanaf het water te zien. Dat was immers jaren geleden. Intussen werd er via de microfoon van alles uitgelegd over eb en vloed en de Oosterschelde. Eerlijk? Ik heb niet zo goed opgelet, want ik was vooral aan het kletsen. Maar voor de toeristen zat er vast een hoop interessante en relevante informatie tussen haha alleen was ik vooral gefocust op wanneer we nou eindelijk eens zeehondjes gingen spotten!

homeofdaisies.nl, zeehonden, tocht, oosterschelde, marstrand, adriana, rondvaart, zeeland, lovezeeland, zeeuws meisje, travel, toerist, dorp, zee, zeeuw, rob, robben, fotografie, uit, zondag, relaxt, zon, boot, varen, rondvaartboot, zeehondjes, spotten, fotograferen, fotografie, fotograaf, zeelandbrug, zandbank, plaete

Het was een aardig stukje varen, tot ongeveer bij de Zeelandbrug (oké die was nog steeds een aardig stuk varen, maar voor m’n gevoel waren we redelijk in de buurt) toen we ze spotten! Eerlijk: we hebben een paar keer foto’s gemaakt van donkere plekken op de zandbanken, maar dat bleek telkens ‘flap’ (=zeewier) te zijn. Gelukkig kunnen onze camera’s ver inzoomen 😉

homeofdaisies.nl, zeehonden, tocht, oosterschelde, marstrand, adriana, rondvaart, zeeland, lovezeeland, zeeuws meisje, travel, toerist, dorp, zee, zeeuw, rob, robben, fotografie, uit, zondag, relaxt, zon, boot, varen, rondvaartboot, zeehondjes, spotten, fotograferen, fotografie, fotograaf, zeelandbrug, zandbank, plaete

Daar zaten ze dan hoor, en niet een paar maar met een hele berg! Groot, klein, lekker te chillen in het zand of spelend in het water. Ik heb ze niet geteld (ik was te druk met blije geluiden maken en camera instellen en schieten), maar m’n moeder zei dat ze er zeker 40 had geteld. Wow! Er zaten er met ronde kopjes en met lange snuiten. Later leerden we het verschil: er zaten zeehonden én robben. Net even iets anders. En die toffe gevlekte (hij deed me denken aan het paars van Pippi Langkous) bleek een mannetje te zijn. Hij poseerde echt de hele tijd, hij was mijn favoriet ❤  Alleen bewoog hij zoveel dat ik ‘m er niet goed scherp op heb. Bummer!

homeofdaisies.nl, zeehonden, tocht, oosterschelde, marstrand, adriana, rondvaart, zeeland, lovezeeland, zeeuws meisje, travel, toerist, dorp, zee, zeeuw, rob, robben, fotografie, uit, zondag, relaxt, zon, boot, varen, rondvaartboot, zeehondjes, spotten, fotograferen, fotografie, fotograaf, zeelandbrug, zandbank, plaete

Op de terugweg hebben we beneden nog even wat gedronken (en opgewarmd, want de wind was stiekem best fris) en al op de camera wat foto’s teruggekeken. Ik kon niet wachten om ze thuis op de computer te bewonderen én uit te zoeken. Achteraf baalde ik wel dat ik een niet nog een lens had, die de zeehondjes nog dichterbij kon halen. Maar je kunt niet alles hebben, en een aantal foto’s was zeker goed genoeg om wat uitsneden te maken. Het was echt een onwijs toffe middag, die ik zeker nog eens wil herhalen.

homeofdaisies.nl, zeehonden, tocht, oosterschelde, marstrand, adriana, rondvaart, zeeland, lovezeeland, zeeuws meisje, travel, toerist, dorp, zee, zeeuw, rob, robben, fotografie, uit, zondag, relaxt, zon, boot, varen, rondvaartboot, zeehondjes, spotten, fotograferen, fotografie, fotograaf, zeelandbrug, zandbank, plaete

PS. Voor de non-fotografen onder ons: er is tijdens de terugweg ook genoeg informatie en vermaak, zoals hoe het zit met de Zeeuwse mosselen.

Heb jij wel eens zeehonden in het wild gespot? Wat is je favo zeedier? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

homeofdaisies.nl, zeehonden, tocht, oosterschelde, marstrand, adriana, rondvaart, zeeland, lovezeeland, zeeuws meisje, travel, toerist, dorp, zee, zeeuw, rob, robben, fotografie, uit, zondag, relaxt, zon, boot, varen, rondvaartboot, zeehondjes, spotten, fotograferen, fotografie, fotograaf, zeelandbrug, zandbank, plaete

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ria blom schreef:

  Herkenbaar verhaal, wij hebben de natuurvaartocht gedaan en ook zeehonden gezien hoor. Echt de moeite waard.

  Liked by 1 persoon

 2. Grace schreef:

  Oh! Dit wil ik ook een keertje doen. Lijkt me zo gaaf! Jaloers!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Moet je even op hun site kijken wanneer ze weer gaan. Aanrader om eens mee te gaan 😄

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s