IDEAAL VOOR KANTOOR: KURKWAND | INTERIEUR

homeofdaisies.nl, kurk, wand, muur, kurkwand, trend, trendy, interieur, wonen, kantoor, interior, home, 2017, kantoortje, thuiskantoor, werken, thuis werken, prikken, pins, kaart, poster, warmte, industrieel, geluid, geluidsdempend, dempen, blogger, blog, bloglife

Volgens mij is het echt al jaren geleden dat ik dit op Pinterest tegen kwam: een wandje bekleed met kurk met daar tegenaan een bureau. SU-PER handig leek het me! Een paar weken geleden kwam Jochem thuis met het bericht dat de interieurwinkel waar hij werkt dit in het assortiment zou krijgen. Het behoefde weinig uitleg om hem over te halen een deel van mijn kantoor hiermee te bekleden. Vandaag laat ik je het resultaat zien en vertel ik je waarom het zo handig is.

Kurk is weer helemaal terug van weggeweest. Het past perfect in de industriële look die we hebben gekozen voor ons huis en tegelijkertijd geeft het door de kleur en de structuur veel warmte. Ook een fijne bijkomstigheid: het zorgt voor een betere akoestiek omdat het geluid dempt. Dat is fijn, want mijn kantoor klinkt vaak nogal hol en als ik in de camera praat hoor ik soms een echo.

homeofdaisies.nl, kurk, wand, muur, kurkwand, trend, trendy, interieur, wonen, kantoor, interior, home, 2017, kantoortje, thuiskantoor, werken, thuis werken, prikken, pins, kaart, poster, warmte, industrieel, geluid, geluidsdempend, dempen, blogger, blog, bloglife

Ik koos ervoor om slechts twee banen aan één kant van mijn bureau te plaatsen. Dit heeft twee redenen. 1. ik gebruik de witte muur ook vaak als achtergrond voor fotografie. De lichtinval is daar erg fijn en dat wil ik graag zo houden. 2. ik wil de krukmuur als blikvanger gebruiken en daarom slechts een deel behangen.

homeofdaisies.nl, kurk, wand, muur, kurkwand, trend, trendy, interieur, wonen, kantoor, interior, home, 2017, kantoortje, thuiskantoor, werken, thuis werken, prikken, pins, kaart, poster, warmte, industrieel, geluid, geluidsdempend, dempen, blogger, blog, bloglife

Kurkbehang is helaas niet goedkoop dus dat had ook reden 3 kunnen zijn om niet de hele muur te behangen. De banen zijn even breed als gewoon behang, maar natuurlijk wel een stuk dikker. Overigens is het in verschillende diktes verkrijgbaar (2, 4, 6 of 8 mm), ik koos voor 4 mm. Precies goed om nog pins in te prikken.

homeofdaisies.nl, kurk, wand, muur, kurkwand, trend, trendy, interieur, wonen, kantoor, interior, home, 2017, kantoortje, thuiskantoor, werken, thuis werken, prikken, pins, kaart, poster, warmte, industrieel, geluid, geluidsdempend, dempen, blogger, blog, bloglife

Zo’n kurkwand is erg praktisch. In het verleden gebruikte ik wel eens een gewoon prikbordje om informatie op te hangen, maar nu heb ik een ruime wand waar ik dat in kan prikken. Denk bijvoorbeeld aan ontvangen ansichtkaarten, leuke postertjes of toegangskaarten voor een concert waar ik nog heen ga. Maar bijvoorbeeld ook spelregels of afspraken die ik met bedrijven heb gemaakt voor m’n blog. Zo hoef ik tijdens het werken niet telkens te zoeken, maar heb ik het gewoon bij de hand.

homeofdaisies.nl, kurk, wand, muur, kurkwand, trend, trendy, interieur, wonen, kantoor, interior, home, 2017, kantoortje, thuiskantoor, werken, thuis werken, prikken, pins, kaart, poster, warmte, industrieel, geluid, geluidsdempend, dempen, blogger, blog, bloglife

Wanneer je kurk voor op je wand koop, krijg je het in een rol. Het is verkrijgbaar per 50 cm breed x 10 meter lang. Je kunt het makkelijk op maat snijden met een scherp mes of met een schaar en bevestigen met watervaste lijm of kit.

homeofdaisies.nl, kurk, wand, muur, kurkwand, trend, trendy, interieur, wonen, kantoor, interior, home, 2017, kantoortje, thuiskantoor, werken, thuis werken, prikken, pins, kaart, poster, warmte, industrieel, geluid, geluidsdempend, dempen, blogger, blog, bloglife

Ik ben super benieuwd wat jij vind van mijn vernieuwde kantoor (misschien heb je ook gezien dat ik een extra breed bureau heb nu ik één van de vakkenkasten erachter heb gezet. Voelt wel lekker opgeruimd en ruimtelijk zo!) en natuurlijk of de kurk-trend bij jouw stijl past? Nog leuke suggesties om in de muur te prikken? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. esteejanssens schreef:

  Ziet er zo leuk uit! Ik zou er een slinger van polaroids aanhangen en wat kunstwerken ✨

  Liked by 1 persoon

 2. Jessica Lokker schreef:

  Ohhh dit is inderdaad ideaal! Mijn bureau is namelijk helemaal volgeplakt met post it’s en notitieblaadjes haha ;p

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dan is dit inderdaad een handige oplossing voor je 😄

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s