NIKON D5500 SPIEGELREFLEXCAMERA | REVIEW

homeofdaisies.nl, nikon d5500, review, camera, spiegelreflex, cam, foto's, fotografie, photography, blog, blogger, beautyblog, beautyblogger, natuur, nature, urban, city

Een maand geleden kon je de unboxing van de Nikon D5500 al zien, maar nu komt dan eindelijk de uitgebreide review van deze spiegelreflexcamera. Zoals ik in de video al vertelde, ik ben echt een N00B op gebied van camera’s. Ik heb hiervoor altijd leuke compact camera’s gehad, waarmee ik lekker makkelijk op automatisch fotografeerde. Dat zit er bij een spiegelreflex écht niet in en daarom kostte het me even tijd om het goed onder de knie te krijgen. Inmiddels gaan de instellingen me een stuk makkelijker af en is het dus tijd voor een review.

homeofdaisies.nl, urban, ballarina, tutu, rok, skirt, mode, fashion, trend, trendy, zomer, lente, H&M, denim, jeans, blouse, Pull&Bear, Primark, sneakers, witte sneakers, blote benen, rotterdam, draaimolen, reuzenrad, ferris wheel, blaak,

Ik kocht de camera als alles-in-een pakket. Daarbij zat dus de camera body, de 18-55mm lens en de 55-200mm lens, een strap en een tas. Ik koos voor de standaard zwarte versie. In de video zag je ook al dat het even lastig was om de lens erop te krijgen, maar nu ik weet dat er gewoon 2 kleine witte stipjes zitten (één op de lens en één op de camera) die je op elkaar moet zetten en dan vastdraaien, is het een fluitje van een cent om van lens te wisselen.

homeofdaisies.nl, pupdate, bentley, pup, puppy, labrador, labrador retriever, hond, hondje, update, life with dog, dogs, bailey, kat,

Al doe ik dat eigenlijk nooit. Tot nu toe heb ik bijna alle foto’s geschoten met de kleine lens. Die is niet alleen compact, maar kan zowel mooie overzichtsplaatjes als kleine details vastleggen. Van de haven van Goes tot het sponsje van een liquid lipstick, het staat er haarscherp op.

homeofdaisies.nl, nyx, lip lingerie, teddy, 10, liquid lipstick, douglas, lippenstift, review, test, testen, lippen, bruin, brown, lips, lippen, shoppen, winkelen, online, beauty, bblog, beautyblog, blogger

Een ander mega groot voordeel is het gewicht. De Nikon D5500 weegt namelijk echt niks in vergelijking met andere spiegelreflexcamera’s. Nada. Noppes. En dat is super fijn als je de hele dag met dat ding rond je nek loopt, of in je tas meeneemt als je een dagje weggaat. Het kost me amper energie om de hele cameratas te dragen, hij tilt makkelijk op en ik kan zonder problemen lange tijd de camera in mijn handen houden zonder last te krijgen van mijn lichaam. Ik ben er werkelijk gelukkig mee!

homeofdaisies.nl, DIY Soap, sugar for my honey scrub, sugar scrub, diy scrub, ingredienten, weckpot, zelf maken, zelfgemaakt, soap, zeep, douche, douchen, review, echtepostiscool, sponsor, bblog, beautyblog, blogger, beautyblogger, proberen, test, testen, natuurlijk, olie, huidolie, amandelolie, etherische olie, sinaasappel, suiker, badkamer, verzorging, huidverzorging

Qua instellingen was het, zoals gezegd, echt even uitvogelen. Gelukkig is mijn moeder fotograaf én heeft ze ook een Nikon, dus ik had mijn hulplijn op speed dial 😉 Inmiddels staat hij standaard op de M-stand, waarbij ik dus alle instellingen van sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kan bepalen. Ik zie ook steeds beter of ik het een of ander hoger of lager moet instellen om een goede foto te krijgen. Geen volledig zwarte (onderbelicht) of witte (overbelicht) kiekjes meer dus! In het begin fotografeerde ik de hele tijd op de automatische stand, maar dan ging hij vaak flitsen terwijl het niet nodig was. Goede reden om de instellingen te leren!

homeofdaisies.nl, nyx soft matte lipcream, liquid lipstick, lips, lippen, ibiza, addis ababa, steden, wereld, world, review, look, lippen, lippenstift, kleuren, tinten, roze, oranje, vrolijk

Wat ook fijn is, is dat ik de instellingen direct op het LCD-scherm kan doen. Het is namelijk een touch-screen. Ik was even bang dat ik instellingen zou kunnen wijzigen met m’n neus als ik in de zoeker keek (jaja, ik ben een N00B!), maar het scherm gaat vrij snel uit. Dat kun je vast ergens instellen hoe lang het scherm actief is, maar dat heb ik nog niet kunnen ontdekken. Je moet de instellingen dus wel snel wijzigen, anders moet je steeds weer het scherm opnieuw activeren door op de Info button te klikken.

homeofdaisies.nl, nikon d5500, review, camera, spiegelreflex, cam, foto's, fotografie, photography, blog, blogger, beautyblog, beautyblogger, natuur, nature, urban, city

Het enige wat ik niet goed krijg, is fotograferen met het LCD-scherm aan. Hij knipt dan dubbel af, waardoor ik standaard een bewogen foto krijg. Balen! Tot nu toe dus met gestrekte arm, op de gok een foto nemen in de hoop dat hij goed is of vragen of iemand anders de foto neemt. Wie weet ooit nog wel een afstandsbediening aanschaffen om dit probleem weg te nemen.

homeofdaisies.nl, nikon d5500, review, camera, spiegelreflex, cam, foto's, fotografie, photography, blog, blogger, beautyblog, beautyblogger, natuur, nature, urban, city

Wat ik nog niet heb geprobeerd is filmen, mede door het issue hierboven. Ik maak mijn video’s nog altijd met mijn oude vertrouwde Panasonic Lumix compact camera met flip scherm. Gemak dient de mens, maar dat komt vanzelf wel haha!

Ben jij bekend met de Nikon camera’s? Wat vind je van het resultaat? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s