A YEAR IN A LIFE – GILMORE GIRLS | SERIE

homeofdaisies.nl, girlmore girls, a year in a life, review, netflix, serie, kijken, bingewatch, rory, lorelai, girlmore, tv, tip, series, kijken

Als tiener heb ik wel eens af en toe een aflevering gezien, maar het was niet dat ik standaard elke vrijdagavond aan de buis zat gekluisterd met een zak chips op schoot. Maar toen Netflix afgelopen zomer bekend maakte dat er een vervolg kwam op de populaire serie Gilmore Girls, vond ik het een goed moment alle seizoenen – van voor af aan – te gaan kijken. Een project waar ik dus ongeveer 5 maanden mee bezig ben geweest, maar nu het klaar is vind ik het tijd voor een mooie terugblik. Zonder spoilers natuurlijk!

bron afbeelding 

Voor degene die de serie niet kent (schaam je!): het gaat over moeder Lorelai Girlmore en haar dochter Rory, die wonen in het pittoreske Stars Hallow. Lorelai raakte op haar zestiende zwanger, liep weg bij haar ouders en bouwde haar leven op in het dorp, waar zij en haar dochter binnen no time geliefd waren. Inmiddels is Rory tiener en beleven ze allerlei avonturen samen. Hun relatie is meer vriendschappelijk dan moeder-dochter en dat maakt het een bijzonder verhaal. Lorelai is een echte independent woman, die haar eigen boontjes wel kan doppen. Maar als ze Rory naar een prominente middelbare school wilt doen, zodat het makkelijker wordt om naar een gerenommeerde universiteit te kunnen, moet ze toch bij haar ouders aankloppen voor financiële steun.

De eerste drie seizoenen vond ik behoorlijk traag. Je kunt gerust tussendoor nieuw theewater koken, want echt veel missen doe je niet. Maar je leert wel de vele gezichten en karakters uit het dorp kennen, zoals de gekke buurvrouw Babette, danslerares Miss Patty die rookt als een stoomboot, de dorpsgek Kirk, de onderdrukte Koreaanse vriendin van Rory Lane, onhandige kokkin Suki, de Franse Michèl die zeurt als de beste en natuurlijk Luke de restauranteigenaar.

Persoonlijk vond ik het pas écht leuk vanaf seizoen 4 (jaja, ik ben een doorzetter!) Rory is wat ouder, krijgt meer interesse in jongens, krijgt ze meer praatjes en komt ze ook steeds meer los van haar moeder. Ze krijgt een eigen leventje en een eigen wil. Het is leuk om te zien hoe ze groeit als persoon. Lorelai zit intussen ook niet stil en jaagt haar dromen achterna. Het is een echte feel-good serie, waar natuurlijk wel eens wat mis gaat en hier en daar een hart gebroken wordt.

In seizoen 7 studeert Rory af, is Lorelai heel wat vriendjes, een trouwerij én een scheiding verder en vraag je je als kijker af hoe het nu verder gaat. Gelukkig heeft Netflix daar slim op ingespeeld, door ongeveer 10 jaar later nóg een seizoen te maken: A Year In A Life. Hier zie je in 4 afleveringen van anderhalf uur (jawel, je moet er echt even voor gaan zitten) hoe het nu met de dames gaat. Rory is inmiddels 32. Werkt ze inmiddels bij haar droombaan? En met welk bekend gezicht heeft Lorelai een relatie? Is het wie je hoopte dat het was? En hoe zit het met Lane?

Ik vond het een erg leuk seizoen om naar te kijken, maar de vibe was wel erg anders dan de voorgaande. Ik vond het soms nogal musical en dromerig. Met de uitkomst van Lorelai’s liefdesleven was ik erg tevreden, op het eind zelfs bijna euforisch (jawel, er is gejankt!). Rory’s leven was totaal niet wat ik had verwacht, maar dat is misschien wel een goede plottwist. En de allerlaatste scène OH EM GEE! Dat vraagt natuurlijk om nóg een seizoen. Daar gingen ook geruchten over, maar nu las ik weer ergens dat de cast het niet ziet zitten… we wachten het af!

xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ine-Maartje schreef:

  Haha, same here. Ook alle seizoenen gekeken, en dat eind, wow 🙂 Vet leuk dat je hier een blog over schrijft! 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dank je wel! Val nu wel een beetje in een gat nu het klaar is haha 😉

   Like

 2. zosaar schreef:

  Ik heb er vroeger weleens naar gekeken en was nu op Netflix ook begonnen maar ik kom er gewoon niet doorheen. Misschien inderdaad maar eens volhouden maar vind het eigenlijk wat saai en langdradig.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja heb je ook wel gelijk in. Dan pas bij seizoen 4 beginnen 😅

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s