HOE IS HET MET BENTLEY | PUPDATE #3

homeofdaisies.nl, pupdate, bentley, pup, puppy, labrador, labrador retriever, hond, hondje, update, life with dog, dogs, bailey, kat,

Bentley is inmiddels 21 weken (bijna 5 maanden) oud. Dat wordt volgende maand dus een mini feestje met zijn halve verjaardag 😉 Hij is dus nu 13 weken bij ons en ik kan me werkelijk niet meer voorstellen dat er ooit een leven zonder pup was. Vandaag ga ik je een update geven over hoe het met hem is, hoe het staat met de basiscursus en wat de status van de relatie met poes Bailey is. 

homeofdaisies.nl, pupdate, bentley, pup, puppy, labrador, labrador retriever, hond, hondje, update, life with dog, dogs, bailey, kat,

Lees ook: PUPdate #1 en PUPdate #2

Persoonlijk heb ik het idee dat hij de afgelopen maand niet veel is gegroeid. In het begin riep ik bijna dagelijks ‘JE BENT WEER GEGROEID!’. Man, wat vond ik dat stom. Ik wilde dat hij voor altijd zo klein en schattig bleef. Maar dit formaatje is ook wel heel fijn moet ik zeggen. Hij is net groot genoeg om zelf op de bank te klimmen (we waren ook na 3 weken niet meer consequent qua ‘de hond mag niet op de bank’. Eigen schuld, dikke bult), en hij kan ook zelf de auto in klimmen. Maar toch nog klein genoeg om op schoot te tillen en lekker te kroelen. Alleen is het inmiddels wel tijd voor een nieuw tuigje, want deze wordt nogal strak. Volgende week komt hij binnen.

homeofdaisies.nl, pupdate, bentley, pup, puppy, labrador, labrador retriever, hond, hondje, update, life with dog, dogs, bailey, kat,

Al is hij volgens mensen die hem vooral op Instagram zien in het echt veel kleiner dan hij op de foto’s overkomt haha! We moeten hem weer even wegen binnenkort, 2 weken terug zat hij op ruim 11 kilo.

homeofdaisies.nl, pupdate, bentley, pup, puppy, labrador, labrador retriever, hond, hondje, update, life with dog, dogs, bailey, kat,

De basiscursus is qua praktijk goed te doen, maar qua theorie echt veel. Ik schrok me kapot bij de eerste les, we kregen namelijk een super groot en dik theorieboek mét werkboek. En omdat ik me momenteel een slag in de rondte werk moet ik eerlijk bekennen dat ik nog bar weinig huiswerk heb gedaan. Oeps! Naast de praktijklessen met Bentley, hebben we ook theorielessen met alleen de baasjes. Super interessant is dat, zo hebben we vorige week alles geleerd over de lichaamstaal van de hond en hoe jouw eigen lichaamstaal invloed kan hebben op de pup. Ook dit weekend is er theorieles en over een paar weken hebben we praktijkexamen. Gaat vast lukken, want Bentley luistert super goed!

homeofdaisies.nl, pupdate, bentley, pup, puppy, labrador, labrador retriever, hond, hondje, update, life with dog, dogs, bailey, kat,

De vriendschap met Bailey gaat telkens een klein stapje beter. Bentley weet nu dat hij weg moet bij de deur als Bailey naar binnen of buiten wilt. Maar toch blijft hij soms een speelse pup die achter de kat aan rent. Bailey waarschuwt dan door te blazen of te slaan (zonder nagels). Maar de kat is zelf ook super nieuwsgierig en gaat aan zijn vacht ruiken als hij ligt te slapen. We proberen het zelf ook te stimuleren door ze tegelijk te aaien en dan af te wisselen met hand zodat ze elkaars geur ruiken. Bailey is gewoon bang aangelegd, maar de nieuwsgierigheid wint het ALTIJD dus we hebben nog steeds geduld.

homeofdaisies.nl, pupdate, bentley, pup, puppy, labrador, labrador retriever, hond, hondje, update, life with dog, dogs, bailey, kat,

Verder is hij qua persoonlijkheid nog precies hetzelfde. Hij is werkelijk altijd vrolijk, vind spelen met een touw leuk en snuffelt er wat op los. Hij is ook druk met het wisselen van zijn tanden, daardoor is hij nog wat bijteriger dan anders. Wel hebben we meerdere tandjes van hem gevonden, super leuk om te bewaren. Hij heeft momenteel echt een gaten gebit, maar je ziet langzaam nieuwe tandjes verschijnen. Eten kan hij overigens nog altijd niet rustig, dus daarvoor gebruiken we de tuimelaar kong. Ook het snoepjes doolhof is favoriet, is hij gerust een half uur zoet mee om daar koekjes uit te krijgen. Heerlijk!

homeofdaisies.nl, pupdate, bentley, pup, puppy, labrador, labrador retriever, hond, hondje, update, life with dog, dogs, bailey, kat,

Oh en met z’n oren en ogen gaat het goed, helemaal geen ontstekingen meer. Maar dat zullen altijd wel punten blijven om goed op te letten, want labradors hebben daar snel problemen mee. Hij heeft na het slapen ook altijd veel ‘snotjes’ in z’n ogen, maar gelukkig zijn ze niet meer groen.

homeofdaisies.nl, pupdate, bentley, pup, puppy, labrador, labrador retriever, hond, hondje, update, life with dog, dogs, bailey, kat,

Tot zover de derde PUPdate. Als er nog dingen zijn die je wilt weten, stel het me gerust hieronder. En anders lees je over een tijdje wel weer een nieuwe pupdate. Geen idee of ik dit elke maand blijf doen, straks zal er vast niet minder vaak iets veranderen. Ik kan niet wachten op de eerste foto waarbij Bailey & Bentley bij elkaar liggen ❤ Vergeet intussen Bentje niet te volgen, want hij heeft zijn eigen Instagram account xo Daisy (crazypupmom)

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ohhhhhhhhhh. Puppy’s! Ik vind alle puppy’s zo schattig en wat is Bentley een schatje zeg. Die tweede foto dat hij half in de lucht zweeft, zo lief! Mijn hondje heeft ook zo’n doolhof en dat vindt hij altijd geweldig. Schattig dat Bailey aan zijn vacht gaat ruiken trouwens! Malou x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s