SPROETJES GEZICHT | #LOTD

homeofdaisies.nl, sproertjes, freckles, mode, trend, trendy, fashion, make-up, makeup, look, lotd, fotd, motd, ginger, rood haar, roodhaar, sproeten, sproet, bruin

Sproetjes zijn momenteel hotter dan hot. Ze zijn zelfs zo trendy dat mensen zo ver gaan dat ze sproetjes laten tatoeëren als ze die niet van zichzelf hebben. Wow! Dat vind ik persoonlijk too much, maar als je geen zomerse stippen op je gezicht hebt kun je ze natuurlijk wel tekenen met een potloodje. Zelf heb ik wel een berg sproetjes die met de zon van afgelopen weken weer extra naar voren komen. Vandaag geef ik je make-up tips voor een natuurlijke sproetjes look.

Eén van de grote voordelen van het hebben van sproetjes is dat je oneffenheden minder goed ziet. Een klein puistje of sproetje, je ziet soms amper het verschil. De een is wat meer rood, de ander wat meer bruin. Als kind vond ik sproetjes (of m’n rode haar!) echt helemaal niks, maar heb er eigenlijk nooit aan gedacht om ze weg te smeren met foundation.

homeofdaisies.nl, sproertjes, freckles, mode, trend, trendy, fashion, make-up, makeup, look, lotd, fotd, motd, ginger, rood haar, roodhaar, sproeten, sproet, bruin

Dat laatste is wel iets dat ik veel zie bij meiden die van nature sproetjes hebben. Ze gebruiken dan een dekkende foundation waardoor je letterlijk geen enkele oneffenheid meer ziet. Prima, maar bij mij ziet dat er super vreemd uit. Je mist namelijk écht iets in mijn gezicht.

Als tegenhanger op de dikke lagen make-up die de afgelopen jaren mode was, is nu de natuurlijke look helemaal in. Hoe minder hoe beter. Zelf vind ik dat fijn, kan ik ’s morgens nog wat langer op bed liggen 😉 Het enige dat ik nu opsmeer is wat concealer onder m’n ogen tegen de donkere strepen (Let op: niet te ver uitsmeren want ook dan verberg je sproetjes die je zou moeten zien), zet m’n wenkbrauwen aan met poeder, breng eyeliner en mascara aan en off we go. Al smeer ik overigens wel eyeshadow base op m’n oogleden want die zijn wat rood en zo ogen ze wat frisser.

homeofdaisies.nl, sproertjes, freckles, mode, trend, trendy, fashion, make-up, makeup, look, lotd, fotd, motd, ginger, rood haar, roodhaar, sproeten, sproet, bruin

Last van een glanzende huid? Dat heb ik ook wel eens. Pak een pressed powder die goed bij je huidskleur past en breng die lichtjes aan met een fluffy poeder kwast. Zo haal je net even die ergste glans weg, zonder je sproetjes te verbergen.

homeofdaisies.nl, sproertjes, freckles, mode, trend, trendy, fashion, make-up, makeup, look, lotd, fotd, motd, ginger, rood haar, roodhaar, sproeten, sproet, bruin

Niet gezegend met sproetjes? Teken ze dan bij met een lichtbruin of roodbruin oog- of wenkbrauwpotlood. Let wel: sproetjes zijn niet altijd even groot en zitten niet even ver uit elkaar. Varieer dus in formaat, afstand en pigment. En niet teveel overdrijven natuurlijk, anders valt het zeker op!

Heb jij sproetjes en ben je er blij mee? Zou je ze liever kwijt of rijk zijn? Of heb jij nog een andere gouden sproetjes tip, laat het even achter in de comments! Xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

homeofdaisies.nl, sproertjes, freckles, mode, trend, trendy, fashion, make-up, makeup, look, lotd, fotd, motd, ginger, rood haar, roodhaar, sproeten, sproet, bruin

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Tamara TS schreef:

    Mijn nichtje en ik lijken heel veel op elkaar, alleen ben ik donker met een vrij donkere huidskleur (voor een wit persoon dan), terwijl zij blond is inclusief lichte huid en sproetjes. En juist op die sproetjes ben ik zo jaloers. Het staat altijd zo vrolijk. 😊Ik val ook altijd op rossige mannen met sproetjes, vooral op hun schouders. En mijn man vind zijn sproetjes juist helemaal niet tof.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s