KLAAR VOOR DE SCHAAR | HELP MEE & DONEER

homeofdaisies.nl, ik stop ermee, jaloers, social media, jaloezie, emoties, vergelijken, blog, blogger, bloglife

De laatste tijd gaat het steeds meer kriebelen. Zo’n 2,5 jaar geleden knipte ik m’n haar af tot aan mijn schouders. Ik vond het zó onwijs tof! Niet veel later ontdekte ik het bestaan van stichting Haarwensen. Toen kreeg ik spijt dat ik niks had gedaan met mijn afgeknipte lokken. Je kunt er namelijk iemand héél blij mee maken! Stichting Haarwensen maakt pruiken van echt haar voor kinderen die door ziekte kaal zijn geworden. En na 2,5 jaar sparen heb ik besloten dat ik klaar ben voor de schaar!

Ik kan me niet voorstellen hoe het is om door ziekte opeens geen haar meer te hebben. Het lijkt me werkelijk verschrikkelijk. Zelf ben ik altijd gezegend geweest met een volle bos dat ook nog eens snel groeit. Als kind vond ik overigens mijn rode lokken vreselijk en als puber verfde ik ze dan ook donkerbruin. Wat overigens ook geen succes was, want rood komt overal doorheen dus in de zon had ik nog altijd die rode gloed over mijn haar. Na 1,5 of 2 jaar ben ik er dan ook maar mee gestopt en overgaan op puur natuur.

homeofdaisies sproetjes tag ginger rood

2014

Stichting Haarwensen volg ik dus al een lange tijd op Facebook. Regelmatig zie ik daar hele blije gezichtjes van kinderen van alle leeftijden, die ondanks hun ziekte toch weer kunnen genieten van lang haar. Je ziet ze gewoon groeien in hun zelfvertrouwen. Als kind wil je niets anders dan vriendjes en vriendinnetjes hebben en er vooral niet anders uitzien. Door een mooi haarwerk kunnen ze zich ook echt weer identificeren met de anderen.

Ik besloot dus al 2,5 jaar geleden dat ik mijn haar wilde opsparen om te doneren. Daar gaat natuurlijk best wat tijd overheen, want je kunt niet ieder stukje weggeven. Sinds 1 januari dit jaar zijn de regels zelfs aangescherpt. Als je haar wilt doneren, moet dat namelijk minstens 30cm lang zijn en liefst niet in lagen (kortste laag mag niet korter dan 20cm zijn) en uiteraard niet geverfd. Met die 30cm kan Haarwensen een pruik maken die ongeveer tot op de schouders komt.

homeofdaisies valentijn valentijnsdag look romantisch make-up haar mua muah red lips lippen rood provocalips rimmel london i heart makeup chocolate naked pallet makeup revolution essence catrice etos nyx nyc look lotd motd fotd vday valentines day

2015

Maar met enkel het opsturen van je minstens 30cm vlecht ben je er nog niet. Het aanmeten en maken van zo’n haarwerk is behoorlijk kostbaar, zo’n €1500. Daar kan ik jouw hulp dus wel bij gebruiken! Ik wil namelijk dit geldbedrag bij elkaar sprokkelen door donaties, zodat de stichting zonder problemen een mooi haarwerk kan maken en daarmee iemand heel gelukkig kan maken. Doneer dus, wat je ook kunt missen!

D. van Poelje
NL36ABNA0503694819
o.v.v. haarwensen

Ik kan in elk geval niet wachten en ben al bergen toffe kapsels aan het opslaan op Pinterest! Het wordt overigens niet kort-kort, want dat heb ik 1x gedaan als puber en ook dat was niet mijn beste keus ooit. Het wordt eerder een bob/lob, even voor jouw beeldvorming 😉 Maar maak mij en een meisje heel blij en doneer! xo Daisy 

PS. Dit is geen 1 april grap. Ik ben bloedserieus. En het moment dat de schaar erin gaat zal ik dit uiteraard uitgebreid vastleggen en laten zien in een video!

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

homeofdaisies age ain't nothing but a number leeftijd inschatten column oud jong jonger ouder getal jarig jaren

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. xmodeorakelsx schreef:

  Kort haar staat je goed en natuurlijk wat een lieverd ben jij, dat je kinderen helpt in nood 🙂 Liefs!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Wat lief je reactie, dank je wel!

   Liked by 1 persoon

   1. xmodeorakelsx schreef:

    Jij ook bedankt🤗🤗dat je zo medelevend bent💋💋👏🏻👏🏻

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s