Hoe is het met Bentley? | PUPdate #2

bwdsc08110

Bizar eigenlijk, Bentley is alweer 2 maanden bij ons. Ik kan me enerzijds niet meer voorstellen dat we überhaupt een leven zonder hem hadden en anderzijds voelt het soms nog heel nieuw. Inmiddels is hij 15 weken oud en al een grote jongen aan het worden. Hoe het met hem gaat, vertel ik je in deze blog post natuurlijk vergezeld door een berg cute foto’s!

Zoals je in PUPdate #1 kon lezen, moest hij nog voor zijn 12 weken prikjes. Dat ging wederom prima. We hebben direct tegen hondsdolheid laten prikken. In Nederland is dat niet verplicht, maar daarbuiten wel. En aangezien we misschien komende zomer de grens over gaan is het wel handig dat we dat maar vast gedaan hebben.

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #2, pup, puppy, labrador, labrador retriever, 15 weken, opgroeien, puppy cursus, cursus, training, trainen, opvoeden, opvoeding, dierenarts, groeien, jongen. reu, reutje, chocolade labrador, chocolaatje, chocolate, pups

Jochem had opgemerkt dat hij vaak aan zijn linkeroor krabde en dat bleek niet voor niets. Bentley bleek een flinke oorontsteking te hebben en aan z’n andere oortje was het beginnend. Gelukkig was dat na een week druppelen en schoonmaken alweer voorbij.

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #2, pup, puppy, labrador, labrador retriever, 15 weken, opgroeien, puppy cursus, cursus, training, trainen, opvoeden, opvoeding, dierenarts, groeien, jongen. reu, reutje, chocolade labrador, chocolaatje, chocolate, pups

2 weken later begon Jochem weer met werken en was Bentley zijn eerste dag alleen thuis. Daarvoor waren we al afgebouwd met zijn middageten. Nu krijgt hij dus enkel ’s morgens en ’s avonds voer. Dat gaat heel goed. Maar zijn eerste dag alleen thuis vond ik wel enorm spannend. Nu kan hij ’s nachts natuurlijk ook lang zijn plas ophouden, maar hij was wel gewend overdag vaker te kunnen. Gelukkig ging het goed en had hij niks in zijn bench gedaan. Toen ik thuis kwam direct een grote ronde gedaan en daarna nog gevoetbald om zijn energie kwijt te raken.

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #2, pup, puppy, labrador, labrador retriever, 15 weken, opgroeien, puppy cursus, cursus, training, trainen, opvoeden, opvoeding, dierenarts, groeien, jongen. reu, reutje, chocolade labrador, chocolaatje, chocolate, pups

Alleen toen ik thuis kwam schrok ik me kapot. Het leek wel of hij de hele dag had gehuild omdat wij er niet waren! Zijn vachtje was helemaal vochtig onder z’n ogen, zijn ogen waren helemaal rood en opgezet. Ook zijn oogwit was helemaal rood en ik zag wat aangekoekte prut. En jawel, het bleek de volgende dag bij de dierenarts ontstoken ogen te zijn. Zo zielig!

De dierenarts deed wat contrast in z’n ogen om te kijken of er verder geen schade was (wat niet het geval bleek gelukkig). Maar dan contrast erin doen vond ik zo zielig! Dat zit op een dun papiertje die ze aan de binnenkant van het ooglid steken en door het traanvocht van het oog komt die contrast los. Bentley vond het overigens wel vervelend maar was stoer genoeg om niet te piepen of blaffen. Daarna was meteen z’n neus groen haha dat zag er wel grappig uit en liet zien dat z’n slijmvliezen in elk geval goed werken 😉 We moeten nu 3x per dag een zalfje in z’n oog doen en dan moet het deze week over zijn.

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #2, pup, puppy, labrador, labrador retriever, 15 weken, opgroeien, puppy cursus, cursus, training, trainen, opvoeden, opvoeding, dierenarts, groeien, jongen. reu, reutje, chocolade labrador, chocolaatje, chocolate, pups

Wel een voordeel van een extra bezoekje aan de dierenarts is dat we hem weer konden wegen. Met 13 weken was hij 7.2 kg, met 15 weken 8.8kg. Gaat de goede kant op! Enne, als ik nu kijk hoe hij er 7 weken terug uitzag… is het echt al een flinke hond geworden! Je ziet hem nog net niet groeien haha! De ene keer staat hij opeens weer hoger op zijn poten en de volgende groeit hij weer in de breedte. Verder is het echt een super lieve, vrolijke hond die af en toe lekker wilt rellen, heel sociaal en amicaal naar andere honden en mensen (maar soms wel een beetje dominant doet). Met Bailey is hij nog steeds niet helemaal vriendjes, maar als wij erbij zijn durft de poes al behoorlijk dichtbij te komen zonder te blazen.

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #2, pup, puppy, labrador, labrador retriever, 15 weken, opgroeien, puppy cursus, cursus, training, trainen, opvoeden, opvoeding, dierenarts, groeien, jongen. reu, reutje, chocolade labrador, chocolaatje, chocolate, pups

Ohja de puppycursus heeft hij goed afgerond! Deze week begint de vervolgcursus. Dat wordt wel een drukke periode, want dan hebben we op dinsdagavond én zaterdagmorgen training of theorie, 7 weken lang. Maar we willen het wel doen zodat zowel Bentley als wij een goede basis hebben om verder met hem te trainen en ontwikkelen voordat hij gaat puppy puberen.

homeofdaisies.nl, bentley, pupdate #2, pup, puppy, labrador, labrador retriever, 15 weken, opgroeien, puppy cursus, cursus, training, trainen, opvoeden, opvoeding, dierenarts, groeien, jongen. reu, reutje, chocolade labrador, chocolaatje, chocolate, pups

Heb je nog vragen voor Bentley of mij? Stel ze gerust hieronder in de comments. Xo Daisy en een pootje van Bentley

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ahwww wat is hij gegroeid! Echt heel cute!😍🐾
  Sweet hoor!
  Have a nice weekend Girl!
  Hugz and Kisses,
  Miss B.

  Liked by 1 persoon

 2. sabrina schreef:

  a gossie!! Het is echt een lekker ding. fijn dat hij het zo goed doet! Vervelend die ontstekingen, maar hij is een bikkel

  Liked by 1 persoon

 3. Tamara TS schreef:

  Ah wat is ie toch lief! Ontstoken oren hadden onze labradors vroeger ook vaak, dat schijnt vaak voor te komen. Gelukkig dat jullie alles op tijd gezien hebben!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Klopt ja, had de hond van m’n ouders vroeger ook regelmatig. Blijft een gevoelige plek bij ze

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s