Mori Lobi theatertour door Typhoon | Review

homeofdaisies.nl, typhoon, mori lobi, surinaams, suriname, woordkunstenaar, poezie, lyrics, muziek, theater, theatertour, middelburg, schouwburg, stadsschouwburg, liefde, verhalen, vertellen, show, review, artiest, artistiek, ga dat zien

Afgelopen week gingen we dan eindelijk het verjaardagscadeau van Jochem beleven. Volgens mij kocht ik de kaartjes al in april van 2016. Ik moest m’n mond houden tot half juli, want Jochem is al jaren fan van Typhoon. We zagen hem al in mei optreden tijdens Racoon & Friends en Concert at Sea  (beide in de stromende regen). Maar een theatertour is toch net even wat anders. Ik vertel je waarom ik nog meer verliefd ben geworden op dit grote talent.

Typhoon, die in het normale leven Glenn heet, is een ware woordkunstenaar. Zijn teksten gaan onnoemelijk snel, maar wanneer je de tijd neemt is het pure poëzie. Dat is ook precies wat hij deed op het podium van het theater. Hij nam de tijd. Sprak de zinnen rustig uit. Legde een en ander uit, hoe hij bij de teksten kwam. Wat de oorsprong was.

Over de liefde. Verloren liefde. De eeuwige strijd van de ego’s. Het geloof. Vriendschap. Over het leven in geleende tijd. Maar ook over het slavernij verleden, van Nederland, van Suriname.

Je krijgt echt een kijkje in zijn hoofd, hoe hij naar de wereld kijkt. Mijns inziens prachtig. En nogmaals, de zinnen die hij brouwt. Geweldig. Je moet vaak 2x nadenken. Bevatten soms wel driedubbele lagen. Over surfen in Australië, dat helemaal niet over de golven gaat maar over de afstand tussen twee geliefden die aan het eind van hun relatie zijn.

De zin die me het meest is bijgebleven is “Je bent een laffe rups die geen vlinder durft te zijn”. Het zijn woorden die me aan het denken zetten. Waarom maar voort kabbelen, de tijd laten verstrijken, omdat je niet durft écht te leven.

Tijdens de show dacht ik een paar keer ‘oké dan zal het zo wel pauze zijn’. En toen die kwam, bleken er al 2 uur te zijn verstreken en was het einde al daar. Wow. Het was een ware poëtische beleving. De muziek speelde niet zo de hoofdrol zoals we van zijn concerten gewend zijn. Zijn lyriscs, de teksten waren heer en meester en man, wat heb ik daarvan genoten! Het inspireerde me, zorgde ervoor dat ik nog meer met taal wilde doen. Nog meer met poëzie bezig te zijn. Mijn woordenschat te vergroten, verbreden en uitdiepen. Niet kant en klaar, makkelijk en snel behaphaar. Maar lagen aanbrengen voor een diepere betekenis.

Mocht je de kans hebben om de theatershow Mori Lobi  (wat zoveel betekent als ‘meer liefde’) van Typhoon te bewonderen zou ik dat echt aanraden wanneer je net als ik dol bent op taal, op verhalen, liefde en reizen door tijd. Glenn, je bent een vlinder!

Xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s