IK STOP ERMEE! | Mind

homeofdaisies.nl, ik stop ermee, jaloers, social media, jaloezie, emoties, vergelijken, blog, blogger, bloglife

Ik ben er zelf heer en meester in: mezelf vergelijken met anderen. Social media helpt daarbij absoluut niet. Iedereen lijkt namelijk in de perfecte wereld te leven en jij… ervaart je leven nou net niet zo. Daar kun je je onprettig, onzeker, boos en zelfs jaloers om voelen. Gevoelens die je alleen maar in de weg gaan zitten. Daarom heb ik voor mezelf besloten ermee te stoppen. Stoppen met mezelf vergelijken met anderen. 

En dat is zeker niet makkelijk kan ik je vertellen. Want als social media fanaat ben ik de hele dag online en consumeer ik een berg status updates. Blije, vrolijke, ‘kijk wat ik nou weer heb gekocht’, ‘kijk ik welk fantastisch land ik me nu weer bevind’, ‘kijk hoe goed mijn lichaam eruit ziet’, ‘hoe gezond ik eet’, ‘hoeveel ik sport’ en ‘hoe goed mijn website het doet’. Het duizelt me soms. En toch blijf ik ernaar op zoek.

Want enerzijds is het ook fijn om jezelf te meten aan anderen. Dan weet je voor jezelf waar je staat op de maatstaf. Hoe groot je doel en aspiratie is of kan zijn. Hoe groot je zelf wilt groeien. Maar als dat niet lukt, niet in de snelheid die je wilt of omdat het gewoon allemaal even tegen zit, kun je daar knap ongelukkig van worden!

Zelf ervaar ik dat vrij regelmatig. Dat ik bij lange na niet voldoende bezoekers of volgers heb naar m’n zin. Dat die bikini mij echt niet zo goed staat als die ene op Instagram. Dat ik weer 3 repen chocola heb weggewerkt en al die foodies maar hele dagen gezond doen en in de sportschool hangen. Dat ik nog geen reisje voor 2017 heb gepland en anderen al 3 tripjes achter de rug hebben. Dat… dat… dat…

Het gaat maar door en het gaat maar door. Het is natuurlijk niet zo dat je het een ander niet gunt – in mijn geval is dat in elk geval niet zo – maar het voelt als falen als jij niet hetzelfde bereikt. Daarom ga ik ermee stoppen. Ik wil mezelf niet langer vergelijken met anderen. Ik ben 29 en het is tijd om het anders aan te pakken. We zitten immers niet meer in de brugklas waarbij er niks belangrijker is dan erbij horen, de juiste kleding te dragen en het juiste kapsel. Ik denk maar terug aan die tijd dat ik m’n haar super kort had geknipt omdat de populaire meiden dat ook deden. Stond onwijs stom en het duurde een eeuw voordat het weer een beetje lengte had.

Vanaf nu ga ik naar mezelf kijken en naar mijn eigen kracht. Niet meer dingen doen omdat anderen het doen. Niet meer me onzeker voelen omdat anderen slanker, rijker, reislustiger zijn en meer volgers hebben. Ik doe het namelijk goed zoals het gaat en mag trots zijn op wat ik heb bereikt. En dat – ondanks dat ik nog vrij regelmatig een chocoladereep wegwerk – ik bijna 7 kilo ben afgevallen. En dat ik m’n geld dit keer even niet aan vakantie heb uitgegeven, maar aan een puppy, waar ik elke dag zoveel liefde van ontvang. Dát is iets waarnaar ik moet kijken en niet moet vergeten.

Weg met onzekerheid!

Xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. diyaata schreef:

  Yes, helemaal goed! We zijn er allemaal schuldig aan denk ik, vergelijken.. Goede stap!

  Liked by 1 persoon

 2. Sofie schreef:

  Kan ik alleen maar achterstaan, het is wel deels herkenbaar. We zouden allemaal wat minder moeten vergelijken. Ik schreef er onlangs over: vergeet niet dat al die toffe fotos meestal ook geen realistisch beeld geven van die anderen. We posten vooral wauw-dingen en dat trekt de vergelijking krom.

  Liked by 1 persoon

 3. Vanessa schreef:

  Ik geef je helemaal gelijk! Ik erger me op social media vooral aan mensen die zich altijd voordoen alsof ze hét perfecte leventje hebben, zonder zorgen, en dat kan helemaal niet. Ja, ik ben best fier dat ik ook durf te posten wanneer ik me slecht voel, want dat is realiteit en dat maakt jou een mens. Ik zeg niet dat we met z’n allen een klaagzang moeten houden op social media, maar een beetje balans zou er zeker mogen zijn.

  Liked by 1 persoon

 4. aneta273 schreef:

  Social media maakt mensen gek! Wat je zegt: het lijkt of mensen altijd in het perfecte wereldje leven. Tenminste ziet het er uit. Goed van je dat je je hier bewust van bent. Doen wat je hartje zegt is het belangrijkste wat er is. Niet kijken naar anderen. Ieder mens is uniek, en jij ook. Vergeet dat niet xx

  Liked by 2 people

 5. Gerda schreef:

  Hey, wat leuk! Een echt mens 😉 Heb net voor een paar weken terug mijn oude blog en duizenden volgers (die mij niet eens kennen of missen) gewoon overboord gegooid. Gek werd ik ervan. Nu lekker rustig voor mijzelf and real!! Bevalt goed. xx

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s