PILATEN BLACK HEAD MASK | REVIEW + WINACTIE

homeofdaisies.nl, pilaten black head mask, masker, blackhead, mee-eters, review, test, testen, proberen, porien, meeeters, blackheads, betellen, winnen, zuiveren, schoonmaken, poetsen, zwarte stipjes, rubber, latex

Als je poriën strips en zulke dingen heel ranzig vindt, ga ik je bij voorbaat vertellen dat je maar beter weg kunt klikken. Want ik vind zulke dingen altijd super interessant, maar bij het bewerken van m’n foto’s trok zelfs ik soms een vies gezicht. Yup, het is wat! Black head masks, oftewel: mee-eter maskers zijn immens populair. Eerst amper te krijgen in Europa, maar nu kun je ze overal krijgen. Ik bestelde deze van het Chinese merk PILATEN en vandaag vertel ik wat ik ervan vind.

Het black head mask zit in een tube, maar komt met daar overheen een kartonnen verpakking. Het doosje is volledig zwart, met witte opdruk. De merknaam staat gedrukt in zilverfolie. Gelukkig staat alle tekst niet alleen in het Chinees (dat spreek ik dan weer net niet zo vloeiend..), maar ook in het Engels. Zo weet ik precies wat ik moet doen.

homeofdaisies.nl, pilaten black head mask, masker, blackhead, mee-eters, review, test, testen, proberen, porien, meeeters, blackheads, betellen, winnen, zuiveren, schoonmaken, poetsen, zwarte stipjes, rubber, latex

De tube bevat 60 gram. Wat mij overigens ook opvalt: Er staan ook veiligheidsvoorschriften op, zoals ‘als je gezicht gaat tintelen, direct verwijderen’, maar ook ‘niet gebruiken bij kinderen onder de leeftijd van 3’. Welke mensen in hun right mind gaan dit bij kinderen op hun huid smeren?!?!?! Anyway..

De gebruiksaanwijzing is redelijk simpel: reinig je huid vooraf goed en zorg ervoor dat je poriën goed openstaan. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het product direct na het douchen te gebruiken of om een warme, licht vochtige handdoek op je gezicht te houden (je weet wel, die handdoekjes die je bij Chinese restaurants ook krijgt). Er staat ook nog iets over dat je een ‘black head remover’ moet gebruiken, maar die heb ik niet en daar heb ik tijdens het bestellen ook niets over gelezen helaas… Het masker moet je in elk geval rijkelijk aanbrengen en na zo’n 10-15 minuten verwijderen.

homeofdaisies.nl, pilaten black head mask, masker, blackhead, mee-eters, review, test, testen, proberen, porien, meeeters, blackheads, betellen, winnen, zuiveren, schoonmaken, poetsen, zwarte stipjes, rubber, latex

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het product inmiddels al 3x heb geprobeerd en ik het masker veel langer laat zitten dan 15 minuten. De substantie is namelijk redelijk stroperig en daarom is het evenredig verdelen niet altijd even makkelijk. Sommige stukken zijn daardoor beduidend eerder droog dan de andere delen. Ik laat het masker vaak zo’n 30 minuten zitten.

homeofdaisies.nl, pilaten black head mask, masker, blackhead, mee-eters, review, test, testen, proberen, porien, meeeters, blackheads, betellen, winnen, zuiveren, schoonmaken, poetsen, zwarte stipjes, rubber, latex

Je kunt het masker ook over je hele gezicht smeren, maar mijn poriën zijn vooral op mijn neus en kin wat groter en daardoor zitten op die plaatsen ze meeste mee-eters. Op andere plekken zitten ze vast ook, maar zie ik ze niet. En omdat ik online zoveel jank filmpjes heb gezien van mensen die hun hele gezicht harsten met zulke maskers, ben ik er voorzichtig mee. Het ziet er trouwens écht niet uit, net of je in een hele foute film speelt haha het ziet er echt uit als latex!

homeofdaisies.nl, pilaten black head mask, masker, blackhead, mee-eters, review, test, testen, proberen, porien, meeeters, blackheads, betellen, winnen, zuiveren, schoonmaken, poetsen, zwarte stipjes, rubber, latex

Want harsen doet hij zeker! Je verwijderd het masker namelijk niet door het met warm water af te wassen – zoals bij de meeste maskers – nee, je verwijderd hem door hem er langzaam af te trekken. Het zoeken van een beginnetje is lastig, maar als je eenmaal gaat dan gaat hij ook goed. Het zit redelijk strak, die op mijn kin trekt ook vaak mijn mond open als hij helemaal droog is en zeker als ik hem eraf trek.

homeofdaisies.nl, pilaten black head mask, masker, blackhead, mee-eters, review, test, testen, proberen, porien, meeeters, blackheads, betellen, winnen, zuiveren, schoonmaken, poetsen, zwarte stipjes, rubber, latex

Pijnlijk? Nee, dat ervaar ik (gelukkig!) zeker niet. Prettig is misschien anders, maar als je het met beleid doet valt het echt reuze mee. Zoals je op de foto’s ziet, komt er best het een en ander mee. Omdat het masker zwart is vind ik het lastig te zien of het echt de mee-eters zijn of ook haren (dat kun je bij van die neusstrips vaak beter zien).

homeofdaisies.nl, pilaten black head mask, masker, blackhead, mee-eters, review, test, testen, proberen, porien, meeeters, blackheads, betellen, winnen, zuiveren, schoonmaken, poetsen, zwarte stipjes, rubber, latex

Ik zou niet direct zeggen dat het resultaat verbluffend is, want ik zie wel degelijk nog wat mee-eters zitten, maar het idee dat er weer een boel schoon zijn is een fijn gevoel. Er staat niet op hoe vaak je het mag gebruiken, maar voor mezelf houd ik 1x per week aan. Je doet overigens best een tijd met een tube, ik heb hem zelf 3x gebruikt en Jochem 1x en heb het idee dat hij nog niet eens voor de helft leeg is.

homeofdaisies.nl, pilaten black head mask, masker, blackhead, mee-eters, review, test, testen, proberen, porien, meeeters, blackheads, betellen, winnen, zuiveren, schoonmaken, poetsen, zwarte stipjes, rubber, latex

WINACTIE: Ik heb voor het gemak 2 tubes besteld, dus geef ik er 1 weg! Zet een reactie hieronder waarom jij deze tube PILATEN Black Head Mask wilt winnen. Je kunt meedoen tot 17 februari 2017. Succes! xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

homeofdaisies.nl, pilaten black head mask, masker, blackhead, mee-eters, review, test, testen, proberen, porien, meeeters, blackheads, betellen, winnen, zuiveren, schoonmaken, poetsen, zwarte stipjes, rubber, latex

Advertenties

16 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Gudrun schreef:

  Wat een te gekke winactie! Ik heb zelf ook veel last van mee-eters en puistjes, dus zo’n masker komt zeker goed van pas! Daarnaast lijkt het me leuk om er ook een review over te schrijven op mijn blog!
  Liefs,
  Gudrun

  Liked by 1 persoon

 2. Ellenismyname schreef:

  Wowie dat masker ziet er écht goed uit! Ik heb helaas veel last van mee-eters op mijn neus (ziet er echt niet uit) en zou dit masker dan ook graag willen testen!

  Liked by 1 persoon

 3. Anne Claasen schreef:

  Leuk om jouw ervaring te lezen. Ik ben dus zo iemand die dat masker over haar hele gezicht heeft gebruikt. Is inderdaad absoluut geen pretje om het dan los te trekken. Vriendlief lachte heel hard bij alle rare gezichten die ik trok. Maar het is ideaal spul dus ik zou er dan ook erg graag een tube van winnen!

  Liked by 1 persoon

 4. Lies schreef:

  Zelfs met bijna 30 (ohhh my, dat voelt vreselijk als ik het zo schrijf!) ben ik nog niet van de huidprobleempjes af, ik heb super goede dingen gehoord over dit masker en ben heel benieuwd of dit zal helpen :-D. In elk geval goed om te zien hoe het bij jou werkt!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik ben ook op weg naar de 30 dus I feel you 😉 leuk dat je meedoet!

   Like

 5. Leonie schreef:

  Ik ben zo benieuwd naar dit masker! Ik had zelf ook een tube besteld, maar die is helaas nooit aangekomen, dus ik heb hem niet kunnen proberen. Dus ik doe graag mee! Mijn huid ziet er op mijn 28ste nog net zo slecht uit als op mijn 14e dus ik kan dat masker goed gebruiken.

  En slim dat je het alleen op bepaalde delen van je gezicht gebruikt. Ik zou zo iemand zijn die het over haar hele gezicht smeert en vervolgens huilend het masker eraf trekt :’)

  Liked by 1 persoon

 6. Anita H. schreef:

  Ik had er al over gelezen en geloofde er eigenlijk niet in. Nu ben ik toch nieuwsgierig geworden. Ik heb best een behoorlijk onzuivere huid, met vergrote poriën. Daar valt best wat eer aan te behalen. Dat er wellicht ook nog meteen geharst wordt, zie ik wel als een voordeel. Hoef ik niet meer met mijn epileerveer in de weer….

  Like

 7. Bianca Ronday schreef:

  Het ziet er wel creepy uit om gewoon zwarte derrie op je gezicht te smeren, sorry. Het ziet er wel goed uit. Zelf heb ik niet echt ernstig last van pukkels, maar wel van zeer overduidelijke open poriën en dat vind ik zo vies. Als ik met patiënten aan de balie staat, dan heb ik soms het gevoel dat ze in de blackholes van mijn gezicht zitten te staren. :S Dat zijn van die dingen die je liever niet hebt. Ben benieuwd wat het daar bij zou kunnen betekenen.

  Liked by 1 persoon

 8. Natalie schreef:

  Haha, je bent echt de eerste waar ik een posi review lees over dit product. Ben echt nieuwsgierig wat het bij mij zou doen, ik waag een gokje voor de winactie 🙂

  Like

 9. marlies hol schreef:

  oooo dit kan ik goed gebruiken voor mijn zwarte puntjes op mijn neus.kin

  Liked by 1 persoon

 10. Marian B schreef:

  Ik ben gewoon erg nieuwsgierig en wil ze hier wel eens laten schrikken 😉 Doe graag mee voor zo’n tube!

  Liked by 1 persoon

 11. Bodil schreef:

  Heel fijn om ‘dinergasten’ te verwijderen!

  Liked by 1 persoon

 12. Jessica ✈️ schreef:

  mega leuk review ik lees hier vaker over.
  ik zou graag willen winnen/ik doe mee, omdat ik nogal veel last heb van onzuiverheden op mijn huid (Blackheads en puistjes) en ik wil graag dat ik mijn huid een aantal keer goed kan gaan reinigen zodat ik het daarna ook weer goed kan gaan verzorgen.

  Liked by 1 persoon

 13. Sabrina schreef:

  Yikes!! Lijkt me echt pijnlijk. Ik heb Laatst een masker van de action gebruikt, maar ik zag niet echt resultaat. Deed wel Veel pijn 😦
  Ik waag een kansje mee!

  Liked by 1 persoon

 14. Home of Daisies schreef:

  Dank jullie wel allemaal voor het meedoen! De winnaar kun je zien op Instagram Stories (@Homeofdaisies) en diegene heeft inmiddels al een mailtje ontvangen. Xo Daisy

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s