Hoe gaat het met Bentley | PUPdate #1

homeofdaisies.nl, bentley, pup, puppy, pupdate, 8 weken, 12 weken, leeftijd, groeien, gewicht, lengte, gezond, prik, prikken, zindelijk, plassen, poepen, baby, opvoeden, luisteren, puppycursus, commando, lopen, wandelen, lijn, labrador, labrador retriever, chocolade labrador, chocolate labrador

Bentley is nu een maandje bij ons en dat vraagt om een PUPdate! Want hoe gaat het met hem? Groeit hij goed en hoe doet hij het bij de puppy cursus? Zijn hij en poes Bailey al vriendjes geworden? Ik vertel het je vandaag allemaal – mét een overload aan schattige foto’s!

Wow, een maand alweer. Het lijkt enerzijds of we hem gisteren ophaalden en anderzijds kan ik me al bijna niet meer voorstellen hoe het was zonder hem. Allereerst: het gaat super goed met hem! Hij groeit als kool – letterlijk. Ik zie hem gewoon elke dag een beetje groeien. Vooral in de lengte nu, hij krijgt steeds langere poten. Kan niet wachten tot hij straks zo’n slungelige puber is voordat hij later de breedte in groeit.

homeofdaisies.nl, bentley, pup, puppy, pupdate, 8 weken, 12 weken, leeftijd, groeien, gewicht, lengte, gezond, prik, prikken, zindelijk, plassen, poepen, baby, opvoeden, luisteren, puppycursus, commando, lopen, wandelen, lijn, labrador, labrador retriever, chocolade labrador, chocolate labrador

Met 9 weken gingen we naar de dierenarts voor zijn prikjes. Toen we hem 1,5 week ervoor ophaalden woog hij net 5 kilo. Inmiddels was hij alweer aangekomen tot 5,8 kilo. Komende week moet hij voor zijn 12 weken prikjes, dus ben benieuwd hoe zwaar hij inmiddels is. Ik voel in elk geval wel dat hij steeds zwaarder wordt als ik hem optil.

homeofdaisies.nl, bentley, pup, puppy, pupdate, 8 weken, 12 weken, leeftijd, groeien, gewicht, lengte, gezond, prik, prikken, zindelijk, plassen, poepen, baby, opvoeden, luisteren, puppycursus, commando, lopen, wandelen, lijn, labrador, labrador retriever, chocolade labrador, chocolate labrador

Op de puppycursus doet hij het ontzettend goed. Komende zaterdag is voorlopig zijn laatste les, daarna gaan we nog verder met de basiscursus. We beginnen nu de les altijd met dat hij op het kleedje moet gaan liggen, en eigenlijk doet hij dat vanzelf al. Zonder aanwijzingen dus! Hij is super nieuwsgierig naar de andere hondjes, maar het lukt hem wel om (uiteindelijk!) zijn aandacht op ons te richten. En het is wat dat betreft een échte labrador, want hij doet ALLES voor eten haha!

homeofdaisies.nl, bentley, pup, puppy, pupdate, 8 weken, 12 weken, leeftijd, groeien, gewicht, lengte, gezond, prik, prikken, zindelijk, plassen, poepen, baby, opvoeden, luisteren, puppycursus, commando, lopen, wandelen, lijn, labrador, labrador retriever, chocolade labrador, chocolate labrador

Zindelijk is een pup van 8 weken niet, dus dat is iets dat wel even wat tijd en aandacht vraagt. In het nest ruimt de moederhond namelijk alle uitwerpselen op. Gelukkig was hij direct zindelijk in zijn bench, alleen in de 2e nacht heeft hij daar een plasje gedaan. Poepen heeft hij ook nooit binnen gedaan, alleen het plassen waren we vaak nét te laat. Dat is echt een kwestie van uitzoeken wanneer je pup ‘moet’. We hebben inmiddels geleerd dat hij vaak direct na een langer slaapje moet plassen en als hij heeft gedronken vaak meteen moet. Het gaat nog niet altijd helemaal goed, maar hij leert het zelf al aangeven. Hij gaat dan bij de deur zitten, ten teken dat hij naar buiten wil. De laatste week zijn er geen ongelukjes gebeurd, dus hopen dat we dit zo kunnen doorzetten.

homeofdaisies.nl, bentley, pup, puppy, pupdate, 8 weken, 12 weken, leeftijd, groeien, gewicht, lengte, gezond, prik, prikken, zindelijk, plassen, poepen, baby, opvoeden, luisteren, puppycursus, commando, lopen, wandelen, lijn, labrador, labrador retriever, chocolade labrador, chocolate labrador

En met Bailey? Tsja, Bentley wilt echt heel graag spelen met Bailey en rent vaak met een noodgang naar haar toe. Bailey is helaas nogal schrikachtig aangelegd en is dan meteen pleite. Maar ze went langzamerhand wel aan zijn geur en aanwezigheid. Als hij slaapt durft ze zelfs al dichtbij te komen. Ze is wel kalmer wanneer wij in de buurt zijn, dat voelt voor haar veiliger. En als hij te dichtbij komt blaast ze en geeft hem een mep (zonder nagels gelukkig!). Bailey heeft altijd lang de tijd nodig om te wennen, dus daar waren we wel op ingesteld. Ik vind het in elk geval erg goed gaan en ben blij dat ze hem geen pijn doet. En Bentley moet maar gewoon leren om Bailey met rust te laten!

homeofdaisies.nl, bentley, pup, puppy, pupdate, 8 weken, 12 weken, leeftijd, groeien, gewicht, lengte, gezond, prik, prikken, zindelijk, plassen, poepen, baby, opvoeden, luisteren, puppycursus, commando, lopen, wandelen, lijn, labrador, labrador retriever, chocolade labrador, chocolate labrador

Tot zover de eerste PUPdate. Heb jij nog vragen voor nu of misschien wat je de volgende keer graag wilt weten: laat maar achter in de comments 🙂 En wil je geen enkele foto missen? Volg Bentley dan op Instagram!  xo Daisy – en een pootje van Bentley

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. diyaata schreef:

  Fijn dat het goed gaat! Wat een knapperd he!

  Liked by 1 persoon

 2. Zulk soort puppyfoto’s kan ik echt niet aan. Ik ben zó dol op puppy’s en wat een ongelofelijk schatje is Bentley. Die oogjes zijn ook zo mooi! Dat ‘ie nu al voor de deur zit is echt wel snel, deed ons pupje dat maar, haha! Malou x

  Liked by 1 persoon

 3. NYTH schreef:

  Oh zo herkenbaar allemaal!
  Mijn ervaringen met onze pup Nala kan je hier lezen: http://www.nyth.be/dat-is-precies-een-vosje/
  Geniet van je schattigaard, ze worden zo snel groot!

  Like

 4. sabrina schreef:

  Het is echt een dotje!! Fijn dat het goed gaat.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Jaaa super! Binnenkort weer een update want hij is alweer bijna 2 maanden bij ons (gaat zooo snel!) ♡

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s