Handlettering Doe Je Zo! | Book review

homeofdaisies.nl, handboek, handlettering doe je zo!, review, boekreview, tekenen, handletteren, schrijven, kalligrafie, teksten, tekst, inspiratie, kaarten, kaart, pen, pennen, potlood, gum, gummen, liniaal,

Al mijn hele leven ben ik jaloers op mensen die heel sierlijk kunnen schrijven. Mijn hanenpoten kan ik soms zelf niet eens lezen. En als ik een kaart of brief (!) schrijf moet ik erg mijn best doen om dat er een beetje aantrekkelijk en leesbaar uit te laten zien. Ook ben ik een rund met tekenen. Echt. De gemiddelde 5-jarige kan mooiere plaatjes maken dan ik. Ik heb vele talenten, maar wanneer het aankomt op het vasthouden van een pen of potlood… nee! Ondanks al deze nadelen ging ik toch de uitdaging aan om mezelf de kunst van het Handletteren te leren. Dit deed ik aan de hand van het boek Handlettering Doe Je Zo! die momenteel hotter dan hot is.

Je kunt dit boek op zo’n beetje iedere hoek van de straat wel kopen. De kaft valt direct op tussen de andere boeken. Inktzwart en bomvol prachtig geschreven woorden in het wit. Kan niet missen. Er zijn overigens 2 varianten verkrijgbaar: het handboek én het werkboek. Omdat ik maar bij het begin wilde beginnen, bestelde ik het handboek.

homeofdaisies.nl, handboek, handlettering doe je zo!, review, boekreview, tekenen, handletteren, schrijven, kalligrafie, teksten, tekst, inspiratie, kaarten, kaart, pen, pennen, potlood, gum, gummen, liniaal,

Als je het boek openslaat wordt je direct enthousiast. Ik in elk geval wel. Mijn vormgevingshart gaat hier sneller van slaan. Alles is werkelijk ZO MOOI in elkaar gezet. Het klopt gewoon! De prachtige, handletterings (ik handletter, jij handlettert, wij handletteren?) en de grappige tekeningetjes (ik leer al snel dat dit doodles zijn). Ik heb direct zin om te beginnen.

Al vrij in het begin zie je wat je allemaal nodig hebt om aan de slag te gaan. Een dikke stapel papier, potlood, liniaal, gum en verschillende dikte stiften. Gelukkig heb ik nog diverse fineliners in huis, dus hoef ik niet meteen al m’n salaris uit te geven om met mijn nieuwe hobby te starten. Dat kan altijd nog in een later stadium!

homeofdaisies.nl, handboek, handlettering doe je zo!, review, boekreview, tekenen, handletteren, schrijven, kalligrafie, teksten, tekst, inspiratie, kaarten, kaart, pen, pennen, potlood, gum, gummen, liniaal,

Handlettering begint allemaal bij het schrijven van verschillende letters. In het boek vind je er vele terug, met uitleg over onder andere het verschil tussen ‘serif’ en ‘sans serif’. In dit geval denk ik dat het werkboek handig was geweest, dat je ze direct kunt oefenen. Maar wellicht is het ook een idee om ze over te trekken, een standaard printpapiertje schijnt in elk geval voldoende door.

homeofdaisies.nl, handboek, handlettering doe je zo!, review, boekreview, tekenen, handletteren, schrijven, kalligrafie, teksten, tekst, inspiratie, kaarten, kaart, pen, pennen, potlood, gum, gummen, liniaal,

In het boek worden verschillende technieken toegelicht, het gebruik van verschillende materialen en hoe je zelf inspiratie kunt opdoen. Zoek bijvoorbeeld eens een mooie quote op of schrijf de tekst van je favo liedje op. Maar uit het boek zelf kun je je ook overladen met inspiratie. Man, ik wil het werkelijk allemaal direct namaken. En dat is ook precies wat ik ga doen! Met een stapeltje papier, scherp geslepen potlood, gum en liniaal in de aanslag ga ik aan de gang.

homeofdaisies.nl, handboek, handlettering doe je zo!, review, boekreview, tekenen, handletteren, schrijven, kalligrafie, teksten, tekst, inspiratie, kaarten, kaart, pen, pennen, potlood, gum, gummen, liniaal,

En ik moet zeggen: mijn eerste pogingen vallen niet tegen. Ze zijn alles behalve perfect (ik vind vooral spatiëring erg lastig), maar voor iemand die soms haar eigen naam niet kan teruglezen is het zeker niet slecht. Ik ga voorlopig lekker door oefenen en wie weet dat ik er dan over een tijdje nog eens een update over doe.

homeofdaisies.nl, handboek, handlettering doe je zo!, review, boekreview, tekenen, handletteren, schrijven, kalligrafie, teksten, tekst, inspiratie, kaarten, kaart, pen, pennen, potlood, gum, gummen, liniaal,

Conclusie over het Handboek Handlettering doe je zo! is dat het een prachtig boek is, die je misschien niet in 1x van cover tot cover leest, maar je zeker kan helpen bij het starten van een nieuwe hobby. Het staat boordevol tips over materiaal en technieken en daarnaast barst het van de inspiratie. Ik houd het boek zeker de komende tijd nog bij wanneer ik ga oefenen! En heel misschien koop ik ook nog wel het werkboek of meer aan mijn techniek te werken.

homeofdaisies.nl, handboek, handlettering doe je zo!, review, boekreview, tekenen, handletteren, schrijven, kalligrafie, teksten, tekst, inspiratie, kaarten, kaart, pen, pennen, potlood, gum, gummen, liniaal,

Het Handboek Handlettering Doe Je Zo! is verkrijgbaar bij diverse boekwinkels en kost rond de €14,99.

Heb jij het Handboek Handlettering Handlettering Doe Je Zo! al in je kast staan? Of nog beter – open liggen op je knutseltafel. xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Leuk! Ik heb er ook naar staan kijken. Ga het toch maar kopen denk ik!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s