Flashback 2016 | Bloglife

homeofdaisies.nl, flashbak 2016, blog, bloglife, blogger, terugblik, afgelopen jaar, jaren, blogpost, posts, views, bezoekers, aantallen, statistieken, best bekeken, social media, facebook, twitter, instagram, youtube

Kun jij al geloven dat het zondag al ‘volgend jaar’ is? Of ben ik de enige sukkel die het gevoel heeft dat we nog ergens in oktober zweven? Voor mijn gevoel was het vorige week nog zomer en een maand geleden pas 2016. Anyway, het is écht al bijna 2017 en dus een mooi moment even terug te kijken naar het afgelopen blogjaar van homeofdaisies.nl. Wat zijn de cijfers, hoe sta ik ervoor, wat zijn de best gelezen berichten en hoe ga ik het (anders) aanpakken in 2017?

Ook al ben ik een meisje van de lettertjes – en dus niet van de cijfertjes – hier toch mijn blog in een aantal getallen:

homeofdaisies.nl, flashbak 2016, blog, bloglife, blogger, terugblik, afgelopen jaar, jaren, blogpost, posts, views, bezoekers, aantallen, statistieken, best bekeken, social media, facebook, twitter, instagram, youtube

Zoals je ziet groeit mijn blog aardig in vergelijking met voorgaande jaren. En met ruim 21.000 bezoekers doet homeofdaisies.nl het zeker niet slecht! 🙂 Natuurlijk hoop ik dat de aantallen in 2017 wederom zullen stijgen. Dat denk ik haast wel, want ook als ik naar de maanden kijk, zit er een opwaartse lijn in.

homeofdaisies.nl, flashbak 2016, blog, bloglife, blogger, terugblik, afgelopen jaar, jaren, blogpost, posts, views, bezoekers, aantallen, statistieken, best bekeken, social media, facebook, twitter, instagram, youtube

De meeste van mijn bezoekers komen via zoekmachines binnen, gevolgd door social media én WordPress reader (dat is voor mensen die net als ik bloggen via WordPress). Ook leuk in de lijst: Zeelandnet.nl! Daar was ik afgelopen zomer opeens ‘website van de dag’ en dat leverde binnen 24 uur dus 421 clicks op. Ook dacht ik altijd dat lid zijn van Bloglovin’ niet zoveel zou opleveren, maar hij staat op nummer 8 in de top 10 van referenties naar mijn site.

homeofdaisies.nl, flashbak 2016, blog, bloglife, blogger, terugblik, afgelopen jaar, jaren, blogpost, posts, views, bezoekers, aantallen, statistieken, best bekeken, social media, facebook, twitter, instagram, youtube

En je zou denken dat mijn blog enkel in Nederlands-talige landen zou worden gelezen. Nou niet dus! Zoals je op bovenstaande afbeelding ziet, heeft bijna ieder land op de wereld inmiddels wel eens mijn site bezocht. Alhoewel ik betwijfel of ze dat allemaal gepland hadden haha! Ik merk namelijk dat die vaak snel weer weg klikken of via een afbeelding op mijn site terecht komen. Maar ik ken bijvoorbeeld wel mensen in Canada, Australië, Frankrijk en Spanje, dus daar verbaas ik me dan weer niet over.

homeofdaisies.nl, flashbak 2016, blog, bloglife, blogger, terugblik, afgelopen jaar, jaren, blogpost, posts, views, bezoekers, aantallen, statistieken, best bekeken, social media, facebook, twitter, instagram, youtube

Vanaf mijn site wordt er natuurlijk ook weer op links geklikt. De meeste clicks gaan naar mijn afbeeldingen, die dus ook op zoekmachines te vinden zijn. Instagram staat op zowel de 2e als 3e plaats, maar dat komt omdat er bij de één www voorstaat en bij de ander niet. Die cijfers kun je dus makkelijk bij elkaar optellen. Gravatar is het blokje rechts op mijn site (of helemaal onderin als je op je telefoon kijkt) waarbij kort wat info over mij staat. Ik ben blij dat YouTube in de top 5 staat, want daar wil ik me in 2017 nog meer op gaan richten. Daar hoop ik dan ook zeker meer volgers op te krijgen (heb jij je al geabonneerd?)

homeofdaisies.nl, flashbak 2016, blog, bloglife, blogger, terugblik, afgelopen jaar, jaren, blogpost, posts, views, bezoekers, aantallen, statistieken, best bekeken, social media, facebook, twitter, instagram, youtube

Opvallend is dat 4 van de 5 best gelezen blogs, oude reviews zijn. Daar komen mensen op via Google en ik gok zomaar dat dat producten zijn waar andere bloggers niet over hebben geschreven. Pluspunt voor mij! 😉 En zeker ook een reden waarom ik volgend jaar ook weer zal blijven schrijven over low budget verzorgingsproducten waar niet iedereen aandacht aan geeft.

Verder zie ik dat shoplogs (zowel op de blog als YouTube), persoonlijke verhalen zoals toen ik Werkloos werd en interieur artikelen het erg goed doen. Dat vind ik altijd fijn om te zien, dat de dingen die ik zelf leuk vind ook goed worden gelezen.

Mijn slechts bekeken blogpost van 2016 (en dan niet die ouwetjes van daarvoor meegerekend) is deze van afgelopen 2e kerst: 2016 Vlogs. Boooe! Ik snap dat je druk was met gezellig doen, dus misschien dat je hem nog alsnog wilt bekijken 😉

homeofdaisies.nl, flashbak 2016, blog, bloglife, blogger, terugblik, afgelopen jaar, jaren, blogpost, posts, views, bezoekers, aantallen, statistieken, best bekeken, social media, facebook, twitter, instagram, youtube

En dan nog even een kleine blik op YouTube. Echt bizar dat er afgelopen jaar dus bijna 96.000 minuten naar MIJN KOP is gekeken! Met 153 abonnees vind ik dat toch best knap. Hopelijk gaat dat aantal in 2017 flink omhoog, alhoewel ik 2016 volgens mij met amper 50 begon dus yay! Ik blijf zeker doorgaan met de weekvlogs, alhoewel dat zeker niet mijn best bekeken video’s zijn. Zelf vind ik ze namelijk hartstikke tof om terug te kijken en te bedenken dat mijn leven wel vol leuke herinnering zit.

homeofdaisies weekvlog 16 vlog vlogger youtube youtuber agboek vdeo diary colorrun colourrun colours by the sea 2016 vlissingen vakantie rhodos boeken d-reizen vliegen zon regen lopen afspraken huis thuis bailey kat cat crazycatlady aardbei eten food foodie katoen goes lunchen

De best bekeken video’s zijn zeker de (Primark & Action) shoplogs, op de voet gevolgd door de compilatie video van mijn Action Cam en de Boxer Braids Tutorial video.

Als jij nog tips hebt om homeofdaisies.nl en/of mijn YouTube kanaal te verbeteren, schroom niet om het in de comments achter te laten 🙂 Wat ik sowieso wél ga doen is binnenkort mijn oude foto’s opruimen en verkleinen want mijn account zit alweer 90% vol (oeps!) en in het begin lette ik niet zo op foto formaten. xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s