29 before 30 | Personal Goals

homeofdaisies.nl, 29 before 30, jarig, goals, doelen, 2017, bucket list, gedaan hebben, hond, pup, werk, leven, doelen bereiken, streven, op de rit, bijna 30, help, 29-jaar, verjaren, jarig zijn

Gisteren werd ik 29. Dat is allemaal niet zo’n ramp, 29 is voor mij niet zo betekenisvol. Maar… het betekent wel dat ik volgend jaar 30 (!!!) word en laat dat getal nu een heleboel verwachtingen met zich meebrengen. Zo dacht ik vroegahh toen ik jong was dat ik op mijn 30e mijn leven écht wel op de rit zou hebben. Nu het nog minder dan 12 maanden duurt voordat het zover is begin ik hem toch te knijpen, want ik heb echt mijn shit nog niet together. Dus: 29 dingen die ik nog wil doen voordat ik 30 word!

#1 Alleen op reis
Vind ik spannend… wat zeg ik? Doodeng! Nog nooit gedaan, maar het zou er toch echt eens van moeten komen. Alleen het vliegtuig instappen en all by myself een nieuwe stad ontdekken.

#2 Een boek schrijven
Mijn levenslange droom waar ik nu écht aan moet beginnen.

#3 Vast werk vinden
Leuk al die tijdelijke baantjes, maar ik heb altijd gedroomd van een carrière, een vast inkomen en alle leuke dingen die je van dat vaste inkomen kunt kopen. Dus kom maar op met die droombaan!

#4 Een week écht offline zijn
Een paar maanden geleden heb ik het al geprobeerd, althans, een paar dagen zonder social media. En dat was MOEILIJK! Zelfs op vakantie betrap ik mezelf erop bij elke koffiebar of café te checken of ze wifi hebben. Weg met die telefoon en eens écht offline zijn lijkt me bevrijdend!

#5 Minstens 3 dingen van mijn Bucket List strepen
Op zich ook een doel voor ieder jaar, maar vorig jaar heb ik er niet zo heel veel gedaan. Dus: doen!

#6 Een brief schrijven aan mijn toekomstige ik
Ik heb er al eens een aanzet toe gedaan, maar er nooit echt voor gaan zitten. Hoe ziet mijn leven er nu uit? Welke dromen en verwachtingen heb ik van de toekomst? En dan over 10 jaar open maken en terugkijken op hoe mijn leven zich heeft voltrokken.

#7 Mijn streefgewicht halen
Ik ben inmiddels al een tijdje bezig met mijn voeding en proberen wat af te vallen. Ik schrok namelijk nogal toen ik na een jaar opeens 7 kilo was aangekomen. Met de feestdagen is dat weer een beetje ingezakt, dus tijd om in het nieuwe jaar aan de bak te gaan en mijn streefgewicht (die nog iets onder mijn oude gewicht ligt, want die was al op het randje van overgewicht) te behalen.

#8 Een nieuw land ontdekken
Alhoewel dat op zich een doel is voor ieder jaar.

#9 Een lijst maken van dingen die me gelukkig maken
In plaats van altijd maar te focussen op het negatieve, alles van de positieve kant benaderen en kijken welke (grote en kleine) dingen mij gelukkig maken.

#10 Onder de sterren slapen
Die staat ook op mijn Bucket List, maar ik heb werkelijk nog nooit onder de blote sterrenhemel geslapen. Tijd om te veranderen toch!

#11 Leren loslaten
Ik kan soms erg blijven hangen in emoties of mensen die ik zou moeten loslaten. Tijd om daar écht werk van te maken voor mijn 30e verjaardag.

#12 Vaker sporten
Heeft niet alleen met het afvallen te maken, maar ook met beter voor mijn (HMS & Fibromyalgie) lichaam zorgen. Dus 1x per kwartaal zwemen telt niet, gewoon elke week of minstens 2x per maand + wekelijks wandelen.

#13 Een puppy opvoeden
Geen baby’s maar puppy’s!

#14 Meedoen aan een (insta)swap / snailmail
Ik kijk al 2 jaar vol bewondering naar alle mooie cadeaus die iedereen online uitwisselt… Toch maar eens zelf participeren!

#15 Fotoboeken van de laatste vakanties maken
Die staat serieus al op de lijst sinds ik werkloos thuis kwam te zitten in juli… Inmiddels 2 reizen verder en nóg geen fotoboeken gemaakt. Tijd om dat te fixen dus én na een eventuele volgende vakantie niet zo lang wachten.

#16 Gaan paardrijden
Als kleine Daisy kon je me altijd bij de paarden vinden, maar eenmaal op de middelbare school lagen mijn interesses ergens anders.  Toch is er wat mij betreft niets fijner dan op de rug van een paard over het strand galopperen. *kijkt Mariska even lief aan* 😉

#17 Minder stressen / meer mindfull
Ik ben 1x gaan mediteren en dat was moeilijk heerlijk! Tijd dus om dat meer in mijn dagelijkse bestaan door te voeren en minder snel/vaak te stressen over dingen (zeker als ik er weinig tot geen invloed op heb!)

#18 Een mediakit maken voor mijn blogs
Staat ook al zó lang op mijn to do list, maar schuift telkens op de lange baan. Binnenkort écht even voor gaan zitten en knallen!

#19 Groot muziek festival bezoeken
Dat blijven toch de mooiste herinneringen!

#20 Een (onverwachte) roadtrip maken
Maar dan moet Jochem wel zijn rijbewijs hebben gehaald want ik kan niet zo lang rijden 😉 En ik raak gestresst als ik de weg niet ken. Oh nee, ik mocht niet meer zoveel stressen.. ZENNN!

#21 Een belachelijk dure tas of schoenen kopen
Oké, ik vind het echt zo zonde van mijn geld… maar die Chanel tas lonkt al zoooo lang!

#22 Mijn lange lokken doneren
Dat roep ik al jaren, maar nu hoop ik dat het écht lang genoeg is om een vlecht van 20-30 centimeter te doneren voor meisjes die door ziekte kaal zijn.

#23 Een andere standaard outfit vinden dan jeans/tee/sneakers
Dat draag ik namelijk al uhm… 25 jaar?

#24 Elke maand een kaartje sturen
Kaartjes krijgen is fantastisch, dus hoe leuk is het om elke maand minstens 1 kaartje te sturen? Ik doe het nu ook regelmatig, maar nu wil ik het ook ‘zomaar’ doen.

#25 Meer tijd voor familie & vrienden
Ik heb het afgelopen jaar geleerd hoe belangrijk familie en vrienden zijn, dus daar kun je nooit genoeg tijd in steken.

#26 Mentos + cola
Dit wil ik al zoooo lang eens doen. Ik ga het doen! Morgen?

#27 Mijn blogdoelen behalen
Ik zie een stijgende lijn in het aantal volgers en bezoekers van mijn blogs en bijbehorende social media accounts, maar the sky is the limit dus…

#28 Leren handletteren
Mijn handschrift is werkelijk niet om aan te zien. Ik heb 0 tekenskills. En toch… toch zou ik willen leren handletteren. Dat vind ik altijd zo mooi en knap en geweldig en ohhh dat zou toch geweldig zijn als ik dat ook kon? (handboek Handlettering staat overigens op mijn verlanglijstje, thank you very much) 

#29 Mijn 30e verjaardag in het buitenland vieren
Ik heb nog nooit mijn verjaardag (of kerst of oud&nieuw) in het buitenland gevierd. Het lijkt me heerlijk om juist dan even weg te zijn van thuis en nieuwe herinneringen te maken waar je voor altijd op terug kunt kijken.

xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. vintagevanvroeger schreef:

  Nog gefeliciteerd 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Sofie schreef:

  Gefeliciteerd! Morgen is het aan mij, dan word ik ook 29. En ik herken dat die 30 toch een beetje een dingetje is. Ik dacht vroeger altijd dat ik er geen last van zou hebben, maar nu het dichtbij komt… ik weet niet 😉
  Leuke doelen heb je. Ik zou het eigenlijk niet weten wat ik nog wil doen voor die 30…

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ah leuk, alvast gefeliciteerd! En ach, volgend jaar die 30 (met alle verwachtingen van dien) overleven we vast ook wel 😉 xo Daisy

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s