Help Kat & Schotel | Eerste kattencafé van Zeeland

homeofdaisies.nl, kattencafé kat & schotel, goes, café, initiatief, doneren, geld, cadeau, feestdagen, december, geven, geld, spullen, krijgen, cats, cat, katten, kat, asiel, asieldieren, redden, chronisch ziek, beperking, eigen zaak, werk, werken, trots

December is een periode dat je niet alleen aan jezelf denkt, maar vooral juist aan een ander. Een mooi moment dus om te doneren aan een goed doel. Misschien heb je het al gezien in weekvlog #41. Ik wil samen met jullie het eerste kattencafé van Zeeland – Kat & Schotel – een handje helpen. Niet alleen omdat een kattencafé een super tof initiatief is, maar zeker ook omdat er meer achter zit dan alleen koffie drinken terwijl je een furry friend aait. Vandaag leg ik je uit waarom én hoe jij ook kunt helpen. 

Misschien ken je het concept van een kattencafé al, maar misschien ook niet. Ik leg het fenomeen nog even kort uit: je loopt in de stad en hebt zin in een kopje koffie en een lekker stuk taart. Dan kun je natuurlijk de eerste de beste lunchroom in lopen óf je gaat naar het kattencafé. Daar kun je namelijk niet alleen genieten van een hapje en een drankje, maar dat doen terwijl je omringt wordt door katten. Je kunt met ze spelen of aaien – als ze daar zin in hebben uiteraard. Hoe leuk is dat?! En super fijn wanneer je zelf geen tijd of geld hebt om een kat in huis te nemen.

De initiatiefnemers hebben buitenom ‘dat het leven met katten leuker is’ nog veel meer redenen om het café te openen. Zo zijn er ontzettend veel katten die geen thuis hebben en in het kattencafé kunnen komen wonen met andere kattenvriendjes. Ze worden natuurlijk wel uitgekozen op hun sociale karakter. Daarnaast zijn de dames achter Kat & Schotel beiden chronisch ziek en is het voor hen lastig om passend werk te vinden. Hoe tof is het dus dat zij hun eigen baan creëren en de werkdag naar hun eigen (en lichamelijke) wens kunnen vormgeven! Ik heb daar alleen maar diep respect voor.

homeofdaisies een kijkje achter de deur schermen huis home interieur interor inspo inspiratie hometour bailey woonkamer slaapkamer keuken eetkamer toilet kantoor thuiskantoor spullen wonen woning samenwonen huis gekocht nieuwbouw nieuwbouwwoning

Bailey wil ook dat er meer asieldieren – net als zij – een nieuw thuis krijgen. Hoe leuk is het om met meerdere kattenvriendjes samen te wonen en alle aandacht van de wereld te krijgen? ❤

Maar het starten van een eigen bedrijf – en al helemaal een café die helemaal aangepast en geschikt gemaakt wordt voor onze harige vriendjes – is helaas niet gratis. Verre van zelfs. Om bijvoorbeeld een volledig afgesloten keuken te voorzien en een aparte ruimte waar de katten zich even kunnen terugtrekken om hun behoefte te doen, komen de dames nog €12.000 te kort. Een flink bedrag dat je niet zomaar met zijn tweetjes ophoest.

Vele handen maken licht werk dachten ze, dus besloten ze om de mogelijkheid te bieden om donaties te doen. Je kunt zoveel doneren als je wilt natuurlijk, maar misschien wil je daar liever iets voor terug?  Er zijn in de webshop en bij Mijn Tafel in Goes zijn namelijk veel toffe cadeautjes verkrijgbaar. Zo shopte ik bijvoorbeeld deze super toffe canvas shopper (€10) en een setje kralenarmbanden (€5). Heb ik een klein steentje bijgedragen (elke euro helpt, aldus de dames zelf!) en er zelf nog leuke items voor terug. Win/win toch?

homeofdaisies.nl, kattencafé kat & schotel, goes, café, initiatief, doneren, geld, cadeau, feestdagen, december, geven, geld, spullen, krijgen, cats, cat, katten, kat, asiel, asieldieren, redden, chronisch ziek, beperking, eigen zaak, werk, werken, trots

En dat niet alleen: deze week is er zelfs een heuse veiling genaamd Serious Recats (tot en met zaterdagavond 24 december) Neem dus zeker even een kijkje op hun toffe website Kat & Schotel voor meer info en doneren doneren doneren! Kan ik hopelijk over een tijdje heerlijk buiten de deur werken, omringt door nieuwe furry friends.

Ben jij al eens in een kattencafé geweest? Welk item uit de webshop ga jij bestellen? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantal schreef:

  Jij krijgt van mij een dikke knuffel! ❤️ Dank je wel.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik ga binnenkort m’n eerste salaris nog bij je uitgeven 😂

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s