Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base | Review

homeofdaisies.nl, Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base, review, make-up, oogschaduw, basis, base, primer, face, gezicht, kruidvat, essence, intensify, proberen, testen, kopen, shoppen, kruidvat

Voor mij is een oogschaduwbasis niet meer weg te denken uit mijn routine. Het helpt om je ooglid te ontvetten en om de oogschaduw als het ware te laten plakken aan je huid. Alles om maar niet tussen de geniepige rimpeltjes te kruipen. Ik gebruikte al de Eyeshadowbase van Essence, maar nu de nieuwe Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base KondenZeDeNaamNietNogLangerMaken  uitkwam moet ik die natuurlijk proberen! 

De Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base zit – net als zijn voorganger – in een doorzichtig, plastic flesje met zwarte dop en zwarte opdruk. Wat echt direct opvalt als verschil is de kleur van het product. Waar de I Love Stage een meer bruine ondertoon heeft, is de Colour Intensifier echt LICHT! Ik ben niet gewend om zulke lichte producten te gebruiken, dus ik was erg benieuwd naar de uitwerking.

homeofdaisies.nl, Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base, review, make-up, oogschaduw, basis, base, primer, face, gezicht, kruidvat, essence, intensify, proberen, testen, kopen, shoppen, kruidvat

Bij het swatchen vond ik de kleur een meer roze ondertoon hebben dan ik had verwacht. Ik had meer aan wit gedacht, omdat het idee van het product natuurlijk is om je oogschaduw intenser van kleur te laten overkomen. Ook wanneer ik het op mijn ooglid smeer, zie ik de roze ondertoon. Maar het licht mijn ooglid zeker op!

homeofdaisies.nl, Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base, review, make-up, oogschaduw, basis, base, primer, face, gezicht, kruidvat, essence, intensify, proberen, testen, kopen, shoppen, kruidvat

De Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base is fijn in gebruik. Je brengt het product aan met een zacht, schuin afgesneden sponskwastje. Je hebt echt niet veel product nodig, maar ik vind wel dat er veel aan het sponsje zit, dus dat is even oppassen.  Het product kun je makkelijk uitsmeren met je vinger, een kwast of een spons. Het verdeelt goed en zit direct goed op z’n plek.

Dan is natuurlijk de grote vraag: doet het ook wat het belooft? Ik besloot daarom een felle ooglook te maken en op het ene oog wel de eyeshadow base te gebruiken en op het andere oog niet. Zo gezegd, zo gedaan. Wat ik direct moet zeggen, is dat ik vond dat ik de oogschaduw veel makkelijker kon blenden op het ooglid waar ik de Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base had aangebracht. Pluspunt! Daarnaast durf ik best te stellen dat het oog mét product inderdaad ietwat sprekender is, maar het verschil is echt minimaal. Op de foto’s zie ik zelf het verschil niet!

homeofdaisies.nl, Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base, review, make-up, oogschaduw, basis, base, primer, face, gezicht, kruidvat, essence, intensify, proberen, testen, kopen, shoppen, kruidvat

Al met al vind ik het best een prima product, niet zozeer om je oogschaduws mooier of feller te laten ogen, maar wel omdat het helpt met het aanbrengen en blenden van de oogschaduw. Dus al doet het niet helemaal wat de verpakking belooft, ga ik het toch blijven gebruiken. Want het zorgt er zeker ook voor dat de oogschaduw minder tussen de fijne lijntjes gaat hangen. Als je echt op zoek bent naar een product dat je oogschaduw intenser laat maken, kun je deze beter links laten liggen. Maar als basis is het prima.

homeofdaisies.nl, Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base, review, make-up, oogschaduw, basis, base, primer, face, gezicht, kruidvat, essence, intensify, proberen, testen, kopen, shoppen, kruidvat

Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base is onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat voor €2,59. Het flesje bevat 4ml product.

Was jij al bekend met Essence I Love Colour Intensifying Oogschaduw Base? Zou jij dit product gebruiken? Of welk product zou je aanbevelen om een intensere ooglook te krijgen? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. janacools schreef:

  ik gebruik een eyeprimer van YSL, groot gat op de spaarrekening, maar wel een topper !

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Gebruik je deze alleen zodat je oogschaduw langer blijft zitten of verandert het ook wat aan de intensiteit van de kleur? Xo

   Like

 2. aileenjessicaout schreef:

  Klinkt wel interessant, zeker met deze fijne prijs. Ik gebruik de primer van Too Faced op dit moment en ben er erg blij mee. Maar deze wil ik ook zeker gaan testen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s