3 hele goede redenen voor een hond

Al maanden kriebelt er iets bij me. En nee, het zijn geen rammelende eierstokken. Alhoewel… Het rammelt aan mijn furry side, want ik wil heel, heel, heeeeeel graag een kleine doerak toevoegen aan mijn huis. Om iets specifieker te zijn: een chocolaatje. Een lieve, betrouwbare, chocoladebruine labradorpup (een mannetje graag als je meeleest schat..!). Ik zeur Jochem de oren van het hoofd, met al de onderstaande redenen en argumenten als onderbouwing… Nog 6 weken voor mijn verjaardag, dus we zullen het zien..

homeofdaisies.nl, 3 redenen voor een hond, labrador, chocolade, chocoladebruin, pup, puppy, honden, huis, huishouden, opvoeden opvoeding, tijd, geld, uitlaten, buiten, frisse neus, baas, bazin, puppycursus

1. Ik ben ermee opgegroeid
Volgens mij was ik een jaar of 13 toen mijn ouders en ik Buddy gingen uitzoeken. Mijn broertje was niet thuis en nadat wij allemaal tot over onze oren verliefd waren geworden op het hondje van onze achterburen zijn we datzelfde weekend nog naar de Belgische boerderij gereden waar zij hun pup ook hadden gehaald. We hadden de keus tussen een schele (die wilde ik, zó aandoenlijk, maar dat mocht niet) en een ander geel dotje. Buddy was snel gewend aan ons gezin. Ik zat op de middelbare school en Budje – zoals ik hem liefkozend noemde – lag vaak bij me op schoot terwijl ik huiswerk maakte. Dat probeerde hij overigens als volwassen labrador ook. Past best toch? (We missen hem overigens enorm, hij overleed in 2013)

homeofdaisies.nl, 3 redenen voor een hond, labrador, chocolade, chocoladebruin, pup, puppy, honden, huis, huishouden, opvoeden opvoeding, tijd, geld, uitlaten, buiten, frisse neus, baas, bazin, puppycursusBuddy ❤

2. Vaker naar buiten te gaan
Ik durf best te zeggen dat ik stiekem een buitenpersoon ben. Als kind zat ik nooit binnen. Altijd op het plein voor ons huis spelen of bij de paarden van mijn beste vriendin. Bevroren handen of voeten? Nou en, dat gaat wel weer over. Maar eenmaal puberend beviel dat binnen zitten me toch steeds beter. Lekker warm ook. En toen ik ging werken kwam ik alleen nog buiten om van het huis naar de auto lopen en terug. Frisse lucht, dat mis je op een of andere manier toch. Met een hond kun je niet hele dagen binnen zitten. Tenminste 3x per dag een lekkere wandeling. No matter the weather. En dat is voor een mens helemaal niet ongezond!

3. Ik heb nu tijd
Lullig of niet, maar aangezien ik geen werk heb momenteel heb ik zeeën van tijd. Tijd genoeg dus om een pup op te voeden. Zindelijk maken. Naar cursus gaan. Vaak plasjes gaan doen. Opletten dat hij mijn meubilair niet opvreet. Zorgen dat er geen derde wereldoorlog uitbreekt tussen de pup en Bailey (die héél erg zal moeten wennen aan een nieuw pluzebeest). Dat wordt toch lastiger wanneer je weer werkt en dus minder vaak thuis bent.

homeofdaisies.nl, 3 redenen voor een hond, labrador, chocolade, chocoladebruin, pup, puppy, honden, huis, huishouden, opvoeden opvoeding, tijd, geld, uitlaten, buiten, frisse neus, baas, bazin, puppycursusBono – huidige hond van mijn ouders

Enige nadeel… Ik ben nu niet zo heel rijk qua financiën omdat ik een uitkering ontvang. En een hond is zeker niet goedkoop. Alleen voor aanschaf ben je al minstens 600 euro kwijt (dit kan oplopen tot wel 1300!) en dan moet je natuurlijk nog voer, bakjes, een riem (en dat worden er meerdere omdat een pup snel groeit), een bench en bergen speeltjes. Dus zeker iets om in overweging te nemen. Maar ik wil het echt héél graag!

Heb jij een hond? Wat voor hond heb je? Of welke zou je graag willen? Ben benieuwd wat voor jou de voor- en nadelen van een hond is. xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

14 reacties Voeg uw reactie toe

 1. marianka schreef:

  Jaa ik snap je wel, wij zijn ook opgegroeit met honden, en eenmaal samenwonend hebben we eerst 3 katten. Een hond bleef kriebelen, nu hebben we 2 hondjes, we zijn er dol op en ze mogen altijd naar ,oma, toe. Het voordeel is dat er altijd gezellgheid thuis op je zit te wachten, we knuffelen hier ook heel wat af. Het nadeel is weggaan,op vakantie gaan of shoppen. Dan moet je er altijd rekening mee houden. Als we met de boot weggaan dan gaan de honden mee maar ze mogen bv niet mee in een winkelcentrum. Veel succes

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Het punt met katten is dat ze alleen willen knuffelen als het hen uitkomt. Bailey zit momenteel bijna hele dagen buiten, wilt gewoon niet binnen zijn. Niet zo gezellig! En ja, natuurlijk moet je met bepaalde dingen rekening houden zoals vakanties. Maar daar valt ook altijd wel een mouw aan te passen 😊 je krijgt er zoveel voor terug! 😉 xo

   Like

 2. Tamara TS schreef:

  Labradors zijn lief! Van mijn 3e tot mijn 14e hadden we Lady en van mijn 14e tot mijn 25e Lizzy. (Beide witte labradors) Van Lady hebben we een nestje puppy’s gehad die allemaal zwart waren. Ik heb nu 3 hondjes, 2 dwergpinschers en 1 mixje. Voor mij hoort een hond er echt bij. De aanschaf is inderdaad niet goedkoop, maar als je het gaat rekenen over de jaren dat je plezier en liefde krijgt van een hondje is het eigenlijk niet zo duur.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Nee dat is waar, het is z’n geld zeker waard!

   Liked by 1 persoon

 3. Nienke Dailyspoonie schreef:

  Ik heb ook een labrador van 7
  Ik zou alleen geen grote hond meer nemen. Een labrador heeft veel energie en heeft meer dan voldoende beweging nodig. En dat kan ik hem niet meer bieden. Daarnaast is hij 35kg en hij kan me prima onderste boven trekken als hij wil.
  Ik zou het wel meenemen in je overweging.

  Ik zou overigens niet meer zonder deze onbenul van een hond kunnen. Maar een nieuwe labrador zit er niet meer in.

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Zoals gezegd ben ik gewend om een labrador te hebben dus het is niks nieuws. En jij bent er lichamelijk wel slechter aan toe dan ik. Plus dat Jochem natuurlijk wel gezond is dus op een slechte dag kan hij met de hond doen. Heb er wel over nagedacht haha wil het al een hele tijd xo

   Like

  2. Zie net deze reactie en hier ben ik het wel deels mee eens! Wij hebben een beagle, nog een maatje kleiner dan een lab, maar op slechte dagen trek ik het met mijn schouder niet om de hond uit te laten (riem, trekken..).

   Liked by 1 persoon

   1. Home of Daisies schreef:

    De labrador van m’n ouders vroeger kon ook heel goed los lopen dus dan heb je dat niet zo. Al kun je dat natuurlijk in het begin niet. En zoals hiervoor gezegd, jochem is helemaal gezond dus die kan het doen op dagen dat het mij niet lukt (plus: het is een hond van ons samen dan hé niet alleen mijn verantwoordelijkheid haha!)

    Like

 4. Naast bovenstaande kosten moesten wij ook regelmatig nieuwe deurmatten, pantoffels, handvegers en schoenen kopen :’) Maar dat was/is het allemaal waard! Zou mijn beagle voor geen goud meer willen missen. Stiekem heb ik ook al een lijstje met hondennamen voor “als ik later groot ben” haha! Hoop dat je er eentje krijgt voor je verjaardag, zou leuk zijn!!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja dat heb je met een beagle he, dat zijn echte slopers! Dat valt met een labje gelukkig wel mee 😉 Vind beagles ook zoooo leuk maar die zijn toch meer jacht dan een lab. Lastiger met los lopen en m’n kat met rust laten 😅 Ik heb ook al een namenlijst 😇

   Like

   1. Snap ik! Al valt het bij onze hond reuze mee, hij heeft denk ik niet opgelet tijdens de jachtinstructies :’) Zo speelt ‘ie bijvoorbeeld met onze kippen én loopt hij gewoon los na flink oefenen! Maar zou het risico inderdaad niet nemen met een kat. X

    Liked by 1 persoon

   2. Home of Daisies schreef:

    Nee zou zielig zijn voor Bailey. Die heb ik al 5 jaar dus die heeft wel een beetje voorrang😉 Maar beagles zijn echt heeeeel cool (ooit als ik op mijn droomboerderij woon met super veel ruimte. Dan begin ik gewoon een kinderboerderij hahaha #dreamondreamer)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s