5 jaar later | Persoonlijk

Sinds een tijdje gebruik ik de app ‘Timehop’ die kijkt wat je op de datum van vandaag de afgelopen jaren hebt gepost op je social media (en welke afbeeldingen je hebt opgeslagen op je telefoon). Super leuk! En deze week kreeg ik wel een heel belangrijke herinnering te zien: het is 5 jaar geleden dat ik van het dorp naar Goes verhuisde. In die afgelopen 5 jaar is er veel, heel veel veranderd in mijn leven. En vandaag wil ik die veranderingen met jullie delen.

homeofdaisies.nl, 5 jaar later, persoonlijk, verhaal, leven, levensles, vrijgezel, stappen, vrienden, vriendinnen, samenwonen, relatie, relaties, wonen, huis, verhuizen, kamers, leren, alleen wonen, alleen zijn

Begin november 2011. De meeste dozen heb ik niet eens uitgepakt, want ik was sowieso niet van plan lang te blijven. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd en tijdens de vakantie in Portugal wordt de knoop doorgehakt dat mijn relatie definitief klaar is. Ik vlieg als single terug naar Nederland en sta de volgende morgen met mijn dozen kleding en schoenen bij mijn ouders op de stoep. Binnen 6 weken vind ik een kamer in Goes, waar ik vrij snel mijn intrek doe.

homeofdaisies.nl, 5 jaar later, persoonlijk, verhaal, leven, levensles, vrijgezel, stappen, vrienden, vriendinnen, samenwonen, relatie, relaties, wonen, huis, verhuizen, kamers, leren, alleen wonen, alleen zijn

In die heftige periode van relatie verbroken – terug bij ouders wonen – hoe doen we het met het koophuis? – krijg ik nog meer te verduren. Degene van wie ik dacht dat ze mijn beste vriendin was, blijkt meer hulp te willen bieden aan mijn ex dan aan mij. Gelukkig is daar Anne, met wie ik wel eens naar de sportschool ging, die zich uit het niets opwierp als mijn steun en toeverlaat. Nam me mee winkelen, introduceerde me aan nieuwe mensen en nam me mee op stap. En tot op de dag van vandaag nog steeds super blij dat die vriendschap zo is opgebloeid in een moeilijke periode.

homeofdaisies.nl waarom op vakantie met je bestie vriendin reizen travel travelbug wander wander wanderlust tips barcelona

Mijn nieuwe stek bleek niet van lange duur. Ik had nooit op kamers gewoond en ik werkte al fulltime, terwijl mijn huisgenoten zaten nog op school. Als ik naar bed ging kwamen bij mijn buurman net zijn vrienden op bezoek. Afwassen of poetsen? Nee, daar had hij nooit van gehoord. Sterker nog: de hele kerstvakantie stond er een pan macaroni in de gootsteen. Iewww!

homeofdaisies.nl, 5 jaar later, persoonlijk, verhaal, leven, levensles, vrijgezel, stappen, vrienden, vriendinnen, samenwonen, relatie, relaties, wonen, huis, verhuizen, kamers, leren, alleen wonen, alleen zijn Mijn kamer, met achter de ene bank de kledingkast met daarachter mijn bed 😉

Begin januari kreeg ik een eigen appartement, alles spic splinternieuw. Wat een verademing was dat! Intussen gingen Anne en ik echt elk weekend op stap. Ik date eens jongens hier en daar en net als het serieus begon te worden stapte of hij of ik eruit. Ik moest echt mezelf opnieuw ontdekken. Mijn relatie had namelijk van mijn 17e tot 22e geduurd, dus die hele ‘vrijgezel-zijn’ en ‘non-stop party’ periode had ik overgeslagen. Ik had mezelf zo aangepast aan die lange relatie dat ik erg moest wennen aan het alleen zijn en bedenken welke eigenschappen ik nou eigenlijk zocht in een nieuw iemand.

homeofdaisies.nl, 5 jaar later, persoonlijk, verhaal, leven, levensles, vrijgezel, stappen, vrienden, vriendinnen, samenwonen, relatie, relaties, wonen, huis, verhuizen, kamers, leren, alleen wonen, alleen zijnMijn kabouterhuisje – zoals mijn buurjongetje het liefkozend noemde. Met veel plezier gewoond!

Flash forward naar februari 2013. Ik ben op stap met Anne en we hebben zin in eten. Helaas blijkt de frietzaak al dicht, dus we rennen door de kou in de hoop dat de pizzaboer nog open is. Onderweg schreeuwt er een jongen uit een raam of we een drankje komen doen. “Nee, we willen eten!” roepen we terug en vervolgen onze weg. Helaas, ook de pizza is al dicht. Als we teruglopen richting de markt om onze fietsen te halen om naar huis te gaan roept de jongen nog een keer. We besluiten eens een kijkje te gaan nemen. We ontmoeten 4 jongens, waarvan later 1 Jochem blijkt te zijn. Hij vertelt over zijn huis die hij helemaal aan het verbouwen is. “Waar woon je dan?” vraag ik. “Dat ken je vast niet, dus dat maakt niet uit” zei hij. Ik dring nog wat aan en als hij de straatnaam noemt roep ik verbaasd “WELK NUMMER?!”. Wat blijkt? Hij woont náást die kamer die ik een paar maanden huurde. Hij was dus gewoon mijn buurman!

homeofdaisies.nl, 5 jaar later, persoonlijk, verhaal, leven, levensles, vrijgezel, stappen, vrienden, vriendinnen, samenwonen, relatie, relaties, wonen, huis, verhuizen, kamers, leren, alleen wonen, alleen zijnZo raar dat we elkaar toen nooit hebben ontmoet…

Hij belt me elke dag. Of ik een fijne dag heb gehad. Wat ik ga eten. Of we samen zullen eten. Al snel zijn we onafscheidelijk en kom ik feitelijk alleen nog thuis om schone kleren te halen en Bailey eten te geven. Niet gek dus dat ik na een half jaar alweer mijn spullen – en kat! –  inpak om bij hem in te trekken

homeofdaisies.nl, 5 jaar later, persoonlijk, verhaal, leven, levensles, vrijgezel, stappen, vrienden, vriendinnen, samenwonen, relatie, relaties, wonen, huis, verhuizen, kamers, leren, alleen wonen, alleen zijnBevrijdingsfestival 2013 – ons debuut als koppel op Facebook 😉 

9 maanden later vraagt hij me ten huwelijk. 13 maanden daarna trouwen we. 7 maanden geleden kochten we ons droomhuis.

homeofdaisies.nl, 5 jaar later, persoonlijk, verhaal, leven, levensles, vrijgezel, stappen, vrienden, vriendinnen, samenwonen, relatie, relaties, wonen, huis, verhuizen, kamers, leren, alleen wonen, alleen zijn foto: Sicerow.com 

Echt, als je denkt dat je wereld instort, omdat alles precies zo gaat zoals je het niet had gedacht. Kijk dan even naar mijn verhaal. Er kan zó ONTZETTEND veel veranderen in 5 jaar. Je geluk kan zich totaal omdraaien. Het eerste dat mijn moeder zei nadat ze Jochem ontmoette was “Zo, hij is totaal anders dan je ex”. Ja, dat was ook de bedoeling. Soms moet alles wegvagen, je gigantisch op je gezicht gaan, alleen maar zodat je met een schone bladzij kan beginnen. Geef niet op. Het komt écht allemaal goed.

xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Heel erg leuk om te lezen!! Het is je gegund! X

  Liked by 1 persoon

 2. sabrina schreef:

  Zo bizar dat Jochem gewoon naast je woonde!
  Mooi overzicht!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja he haha en toch kom je elkaar later tegen als je niet meer naast elkaar woont

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s