Barcelona tips | Travel

Vorige week was ik in het prachtige (regenachtige, boooe!) Barcelona. Die zonnebrandcrème kon gauw de prullenbak in. Dit was mijn eerste keer in deze stad én de eerste keer dat ik een appartement huurde via Airbnb. Vandaag vertel ik je over mijn ervaringen en geef ik je tips om je bezoek aan Barca onvergetelijk te maken.

homeofdaisies.nl travel blog blogger reizen wanderlust wanderer wander travelbug barcelona tips airbnb ervaring fietsen stad bezichtigen park guell guëll sagrada familia las ramblas

Slapen
Hotels zijn echt schreeuwend duur in Barcelona. Althans, wij konden weinig fatsoenlijks vinden voor een leuke prijs. De stad zit vol hostels, maar ik kon er ook geen vinden waarbij je je eigen badkamer hebt. Anyway, ik ging dus opzoek naar een alternatieve oplossing en kwam uit bij Airbnb. Voor wie dit concept niet kent: dit zijn particulieren die een kamer of zelfs een heel appartement verhuren. Al snel kwamen we terecht bij Richard die een net uitziend appartement te huur aanbood, in een zijstraat van La Ramba. Yaaay! Het is echt onwijs goed bevallen (al was het even een obstakel want ik moest hem wat laten weten als we waren geland. Dus ik stuur een sms in de taxi. Toen nog een toen we bij het appartement waren. Maar ik hoorde maar niks terug… bleek het een vast nummer te zijn haha! We kwamen een super aardige Nederlander tegen die ons hielp en zelfs voor ons gebeld heeft. Zo lief!) Het was heerlijk zo dicht in de stad te zitten, onze eigen keuken/badkamer/slaapkamer/wc te hebben en daar €42 per nacht voor te betalen.

Eten
Je bent in Spanje of je bent het niet, dus kun je niet zonder tapas, paëlla én sangria. Het liefst nog in die combinatie. Gelukkig hadden we die de eerste avond al gevonden bij Avinyó 10. Het zit niet echt op een makkelijke locatie, maar de propper heeft ons goed naar binnen gekletst haha! Er was live muziek (zie ook weekvog #33) en het eten was overheerlijk én low budget. Voor €20 per persoon hadden we tapas als voorgerecht, een mega pan paella én een toetje naar keuze als nagerecht. De volgende dag wilden we alleen maar tapas eten en vlakbij onze Airbnb zat Tapas Royale (heeft trouwens meerdere locaties in Barcelona) waar je onbeperkt tapas kon eten voor €12,50. Op de bar stonden dan allemaal schalen met witbrood met verschillende topings uitgestald en daarvan kon je op je bord scheppen. Alleen vult witbrood natuurlijk als een malle, dus de laatste ronde hebben we enkel topings gegeten 😉 En de sangria was yumm!

homeofdaisies.nl travel blog blogger reizen wanderlust wanderer wander travelbug barcelona tips airbnb ervaring fietsen stad bezichtigen park guell guëll sagrada familia las ramblas

Stad verkennen
Zelf kreeg ik de tip om een meerdaagse metrokaart te kopen, maar ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Je zit dan toch onder de grond en hebt geen idee wat er boven je is. Wij hebben een dag rondgereden met de Hop On, Hop Off Bus. Deze rijdt in 2 routes langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Er zijn bij de grootste dingen stopplaatsen waar je dan kunt uitstappen. De bus komt ongeveer elke 10 minuten, dus je hoeft nooit lang te wachten om met de volgende weer verder te reizen. Dit had ik nooit eerder gedaan, maar vond het echt een fijne manier om alles te zien, informatie te krijgen over de omgeving en uit te stappen wanneer je wilt. Een kaartje kost €28 voor 1 dag of €42 voor 2 dagen. Wij hebben aan 1 dag voldoende gehad, omdat we verder geen gebouwen in zijn geweest tijdens die dag. Dat hebben we de dag erna gedaan.

homeofdaisies.nl travel blog blogger reizen wanderlust wanderer wander travelbug barcelona tips airbnb ervaring fietsen stad bezichtigen park guell guëll sagrada familia las ramblas

Want de dag erna hebben we fietsen gehuurd. Het was even spannend, want Spanje is nog niet helemaal ingericht op tweewielers. Maar we hebben geen brokken gemaakt haha! Er zijn op de grotere wegen fietspaden (wel goed opletten, want soms moet je dus helemaal links rijden en de stoplichten staan anders dan in Nederland). We zijn eerst naar Park Guëll gefietst (bovenop de berg, poehh!) en het navigeren ging echt heel makkelijk. Barcelona is redelijk in rechte lijnen verdeeld. Toen we het niet precies meer wisten gingen we het vragen en was het antwoord heel simpel “5 straten rechtdoor en dan na 5 straten naar links en dan ben je er”. Jammer dat wij die dag pech hadden en het de hele middag regende, maar vond het een erg leuke manier om de stad te verkennen.

homeofdaisies.nl travel blog blogger reizen wanderlust wanderer wander travelbug barcelona tips airbnb ervaring fietsen stad bezichtigen park guell guëll sagrada familia las ramblas

Bezienswaardigheden
Je bent natuurlijk niet in Barcelona geweest zonder de volgende dingen te bezoeken: Las Ramblas, Park Guëll, Sagrada Familia en andere gebouwen van Gaudí te bezichtigen als Casa Mila en Casa Battló. Ik adviseer wel om je kaarten vooraf online te kopen. Als je op locatie bent zijn de meeste dingen al uitverkocht. Voor Park Guëll en Sagrada Familia hadden we dit in eerste instantie ook. Plus: ze willen dat iedereen op een bepaalde tijd komt, zodat de doorstroom continu is. Prijzen zijn hetzelfde.

homeofdaisies.nl travel blog blogger reizen wanderlust wanderer wander travelbug barcelona tips airbnb ervaring fietsen stad bezichtigen park guell guëll sagrada familia las ramblas

Shoppen
Je kunt werkelijk heerlijk shoppen in Barcelona (zie mijn shoplog a.s. zondag!) Zara zit werkelijk op iedere straathoek, maar je hebt werkelijk keuze uit alle grote en kleine merken, low budget en high end. Ja, je kunt echt je shophart ophalen – en je portemonnee legen!

Bekijk ook: weekvlog #33 PASPOORT KWIJT IN BARCELONA

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn tips voor als je nog naar Barcelona gaat. Wij hebben op de laatste dag, richting het vliegveld wel de metro gepakt en dat werkte allemaal goed (en het was schoon yaaay!). Als je nog aanvullingen hebt voor dingen die ik de volgende keer zeker moet zien of doen, laat het weten in de comments. xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s