Bloggen in het najaar | Tips & Tricks

Donkere wolken, grijze luchten en vroeg donker. Heel vroeg donker. Het leven van een blogger gaat niet over rozen, zeker niet in het najaar. Want dan gooit het weer toch vaak roet in je blogplanning. Vandaag geef ik je daarom tips hoe je hier mee om kunt gaan en hoe je de herfst in je voordeel kunt gebruiken!

homeofdaisies home spa thuis producten verzorging hema kruidvat primark kaars ellie goulding muziek relax zen rust vrij zondag bijkomen bijtanken essie nagellak douchen lufa winterglow thee pickwick headphones

Planning
Laat ik beginnen met je blogplanning: je hebt waarschijnlijk vaste momenten wanneer je aan je blog werkt. Zeker als je naast je blog nog werkt of naar school gaat is die planning best strak en krap. Zal je net zien dat het keihard regent op het moment dat je outfit foto’s wilt gaan maken. Niet handig… Of ben je juist iemand die ’s avonds achter de laptop kruipt. Pas daarom je blogplanning aan, in elk geval voor je fotografie. Is het een keer een mooie dag? Ga dan meteen naar buiten en schiet plaatjes voor meerdere blogs. Zo kun je qua foto’s even vooruit. Tikken kun je ook best met lampenlicht doen 😉

homeofdaisies desk planner hema homeofdaisies.nl blog blogger plannen planning agenda indelen blogpost review shoppen hema roze

Licht
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om (professionele) daglichtlampen aan te schaffen. Deze zijn helaas niet goedkoop én het is niet altijd even makkelijk om deze goed te positioneren om geen schaduwvorming te krijgen. Ik heb wel lampen en ik moet zeggen dat ik na een jaar nog steeds geen goede setting heb gevonden waarbij ik geen lelijke slagschaduw heb. Daar baal ik behoorlijk van! In mijn optiek blijven foto’s met natuurlijk daglicht het mooist en daarom probeer ik dus overdag (doe dat direct na school of je werk of in het weekend) te schieten.

Kleuren
Persoonlijk vind ik de herfst één van de mooiste seizoenen. De bomen die continu van kleur veranderen, de blaadjes op de grond. Je kunt mij dan ook vaak in een bosrijke omgeving vinden om te fotograferen. Ideaal voor outfit foto’s of om je nieuwe tas te showen. Dit najaar helemaal, omdat de mode nu ook compleet bestaat uit het herfstpallet. Denk aan de verschillende tinten rood, groen en geel die je in de winkels ziet. Je gaat dan bijna op in je achtergrond. En natuurlijk zijn de herfstbladeren, takken en dennenappels super leuk om bij je productfoto’s te leggen om ze net wat meer sfeer te geven.

homeofdaisies garnier loving blends shampoo conditioner honing goud argan en cameliaolie bloemen rijk volume glanzend glad herfst verzorging badkamer douchen kopen proberen geur heerlijk home spa

Onderwerpen
Het najaar leent zich wel voor geweldige blogonderwerpen. Wat dacht je van leuke DIY’s met spullen uit de natuur (bladeren, eikels, dennenappels etc), Halloween tutorials, kerstinkopen, interieur veranderingen, de heerlijkste gerechten, mode trends en indoor activiteiten.

homeofdaisies look halloween make-up tutorial half dead queen sugar skull feest feestje verkleden

Heb je iets gehad aan mijn tips of heb je zelf nog een goede tip voor bloggen in het najaar? Laat het dan zeker weten in de reacties! xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s