Rhodos Hotspots & Tips | Travel

Zoals je misschien op social media of in de weekvlog #30 hebt gezien, ben ik net thuis na 2 weken heerlijke vakantie in Rhodos. Het was niet mijn eerste keer op het eiland, maar wel die van Jochem, dus hebben we een aantal bekende spots bezocht. Natuurlijk ook samen nieuwe plekjes ontdekt (want er is in 7 jaar genoeg veranderd!) en vandaag deel ik je mijn tips & hotspots voor als je ook naar dit Griekse eiland gaat!

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Rhodos is één van de grotere eilanden van Griekenland en bevind zich in de Egeïsche Zee. Vanaf de westkant van het eiland kun je de bergen van Turkije zien (zie ook foto hierboven en onder) en bijvoorbeeld met de boot over naar Marmaris. De hoofdstad van Rhodos heet heel toepasselijk: Rhodos! Wij verbleven deze vakantie in Rhodos Stad, omdat daar het meest te doen is.

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Old town & Harbour
Wat je natuurlijk echt niet mag missen zijn de haven en Old Town Rhodos. De oude stad is omgeven door een gigantische muur die slechts een paar ingangen heeft. Je kunt tussen de muren lopen of echt de stad in. Daar vindt je prachtige oude gebouwen, het kasteel en smalle straatjes vol restaurants en tourist shops. Het is wel erg toeristisch en dat is ook te merken aan de prijzen. Zo hebben wij 9 euro voor een cocktail betaald wat volgens mij gewoon aanmaak limonade was! Goed oppassen dus. Aan de haven kun je de prachtigste jachten, cruiseschepen en rondvaartbootjes kunt bewonderen. Ook kun je hier eventueel je boottochtje afspreken.

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Scooter huren
Je kunt natuurlijk sight seen buiten Rhodos Stad met een toeristenbus, of… je huurt een scooter! Er zitten in Rhodos ontzettend veel verhuurbedrijven. Mijn advies: check óf bij je reisleiding óf bij het hotel welk bedrijf in jouw buurt betrouwbaar is. De regels zijn niet zo moeilijk. Niemand draagt een helm (mijn advies: wel doen, voor je eigen veiligheid!), aan de kant blijven en je mag feitelijk gezien overal rijden. Je hebt niet echt een snelweg zoals in Nederland waar je met je scooter niet mag komen. Echt een goedkope en hele fijne (en koele, want wind!) manier om het eiland te verkennen.

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Butterfly Valley & Filerimos
Wij waren wat laat in het seizoen, dus helaas waren er niet zo gek veel vlinders meer, maar toen ik er een paar jaar terug in de zomer was werd ik bijna bedolven onder de vlinders. Een prachtig gezicht! In dit park (entree: €3,00 p.p.) wordt er alles aan gedaan om de populatie vlinders op pijl te houden. Helaas is er maar één soort te zien, maar het is wel een toffe omgeving en een zeer goede hike want het park ligt tegen een berg op. Tip: wel goede schoenen aandoen want met mijn slippers was het een drama op die gladde kiezels. Ben je toch in de buurt: bezoek dan ook Filerimos. Het gigantische kruis is vanaf een groot deel van Noord Rhodos te bewonderen. Erg indrukwekkend. Niet zo van de kruizen? Het uitzicht is fenomenaal en zeker de rit waard.

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Kallithea
Dit was voor ons een nieuwe ontdekking. We waren met een boottochtje mee, waar we naar Kallithea gingen om te snorkelen. Bleek echt suuuuper dichtbij Rhodos te zijn. Was een leuk tochtje, maar erg kort. Jochem is dol op snorkelen en waar hij aan de westkust amper vis zag, was dit een paradijs. Dus besloten we een paar dagen later met de scooter te kijken of we dit plekje nog konden vinden. En jawel hoor, het is nog geen half uur scooteren. Volg de borden naar Oasis Beach en je zit ook nog eens bij het coolste strandbarretje van Rhodos!

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Beste koffie @ Everest
Houd je van een goede bak koffie? Ga dan naar Everest (ook voor ijskoffies). Zit in het nieuwe gedeelte (en o.a. ook op het vliegveld). Ook voor heerlijke broodjes, salades en wraps zit je hier goed.

Hemelse wafels en ijs
Na de eerste dag Rhodos ontdekken, liepen we bij toeval langs een ijssalon genaamd Gerlateria Ice-Art. We hadden wel zin en het zag er onwijs gezellig uit. Ik koos voor een pannenkoek ‘Oreo’ en Jochem voor de wafel ‘Kinderbueno’. Man, dat hebben we geweten! Want wat een tussendoortje zou worden, werd ons avondeten want we zaten propvol nadien haha. Zoals gezegd ziet de zaak er echt heel leuk uit en alles wordt vers gemaakt. Dit moeten ze in Nederland ook beginnen, want ze bezorgen ook thuis :O

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Steenoven pizza
De beste steenoven pizza van Rhodos eet je bij Fortuna. De pasta’s zijn ook aan te raden.

Shoppen in het nieuwe gedeelte
Rhodos is opgedeeld in een oud en een nieuw deel. Ze liggen wel makkelijk tegen elkaar aan. Je merkt direct het verschil. Waar in old town alleen toeristenwinkels te vinden zijn, is het in new town allemaal nieuw en van echte merken. Je vindt er onder andere: Nike, Adidas, H&M, Zara, Bershka, Pull & Bear, The Body Shop, Stradavarius en Sephora.

Even een normaal broodje
Na al die pita gyros hadden we na een ochtendje shoppen wel zin in een normaal broodje. Bij Bergamot (zit in de straat van onder andere Pull&Bear, The Body Shop en Bershka) hadden ze dat. Ik koos voor een bagel met kruidenkaas en zalm en Jochem een broodje gezond. De verse sapjes zijn ook aan te raden en de gebakjes in de vitrine zagen er ook overheerlijk uit.

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Een tafel vol hapjes
We waren er al een aantal keer voorbij gelopen en het was er altijd druk. Op onze voorlaatste avond besloten we er te gaan eten: Drosoulites. Wat we niet wisten is dat het een restaurant uit Kreta is, waar je niet 1 ding kiest als voor- of hoofdgerecht, maar dat je een tafel vol hapjes besteld. Dus het was even samen puzzelen wat we gingen bestellen maar we kozen uiteindelijk voor 5 dingen (waarvan 2 toch best flinke worden waren). Echt, het beste en lekkerste dat ik heb gegeten (ja zelfs in vergelijking met die wafel!) En helemaal niet zo duur (de hapjes zijn allemaal individueel geprijsd). Inclusief drankjes waren we slechts 35 euro kwijt samen.

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Het smalste én leukste restaurant
Ons all time favourite restaurant op Rhodos was toch wel La Casa. Het is een super smal restaurant waar je heel makkelijk voorbij loopt. Het zit tussen een super groot restaurant en een tourist shop gepropt, maar als je het eenmaal hebt gevonden.. wow! Het ziet er echt heel leuk uit, heel smal beneden en boven heb je een prachtig uitzicht. Wanneer het wat meer waaide zaten we beneden, de andere keren boven. Het personeel bestaat uit een hele familie (opa, oma, dochter, kleindochter..!) die echt zo aardig zijn. En het eten? Om je vingers bij af te likken! Mijn favoriet? Dat is een moeilijke keuze tussen de Pasta Marina, de gegrilde zalm én natuurlijk de mixed grill (laatste voor 2 personen, inclusief knoflookbrood, een liter wijn naar keuze, pita brood, salade, friet en tzaziki voor maar €30!)

homeofdaisies.nl rhodos rhodes rodos old town city tip tips hotspots eten food foodie harbour haven scooter gelateria ice-art new town shop shopping restaurants scooter mezes

Man man man, nu heb ik pijn in mijn vingers van al dat tikken 😉 Ja, ik heb weer een onwijs leuke tijd gehad op Rhodos. Het eten is heerlijk, de mensen vriendelijk en de natuur verrassend. Alles is goed betaalbaar en er is genoeg te doen. Wat we niet hebben gedaan, maar wat wel leuk is: een boottocht naar Simi of Lindos en een dagje waterpret in het Waterpark bij Faliraki. Ben jij wel eens op Rhodos geweest? Xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. cakesncupsblog schreef:

    Ziet er zalig uit daar!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s