Kruidvat oog make-up reiniging: Oil vs 2 Phases | Review

In de zomer, met warm weer, of als ik ga zwemmen, draag ik altijd waterproof mascara. Super handig, maar mission impossible om er ’s avonds weer af te krijgen zonder flink te boenen en schrobben. Dat is dan weer niet zo goed voor je wimpers en de huid rond je ogen. Dat moet makkelijker kunnen! Dus ging ik opzoek naar een fijne oog make-up reiniger die ook waterproof make-up aankan. Die vond ik bij Kruidvat, in 2 verschillende varianten: de 2 Phases en Oil variant. Omdat ik twijfelde besloot ik ze beide te kopen en te testen welke ik het fijnst vond. Deze bevindingen deel ik vandaag!

homeofdaisies.nl review kruidvat oog make-up remover olie 2 phases waterproof makeup mascara test testen reviewen proberen beauty blogger bblog

Waarom ik beide producten koos? Nou, omdat er op het eerste opzicht weinig grote verschillen tussen beide zitten. Ze zijn beide geschikt voor het verwijderen van waterproof make-up en zijn geschikt voor alle huidtypen – ook de meest gevoelige. Beide producten bevatten 150 ml en zitten in een plastic fles (die je kunt in knijpen) en hebben een handige drukdop aan de bovenkant. Uiteraard zijn ze dermatologisch getest.

homeofdaisies.nl review kruidvat oog make-up remover olie 2 phases waterproof makeup mascara test testen reviewen proberen beauty blogger bblog

Wanneer je denkt aan het verwijderen kom je al snel uit bij een remover op oliebasis. Dit is dus een logische keus om te proberen. De Kruidvat oog make-up reiniging Olie is gemaakt met amandelolie. Helaas voor mij is hij wel geurloos (ik houd van amandelen!) De verpakking vertelt me dat de amandelolie een vochtregulerende werking heeft en de huid rond de ogen kalmeert.

homeofdaisies.nl review kruidvat oog make-up remover olie 2 phases waterproof makeup mascara test testen reviewen proberen beauty blogger bblog

Nou testen dan maar. Je hebt echt maar heel weinig product nodig. Je watje is heel snel verzadigd. De eerste paar keer had ik echt teveel, waardoor mijn huid vervolgens super vettig aanvoelde. Niet fijn. Alsof ik had liggen rollen in een fles olijfolie. Maar ik moet zeggen, de mascara vliegt er werkelijk af. Ik hoef totaal niet te boenen. Gewoon even zacht op je ooglid duwen, licht wrijven en tadaaa! Het resultaat mag er zijn, alleen vind ik die vettige oogleden een minpunt. Ik ga er toch nog even met micellair water overheen voordat ik mijn oogcrème aanbreng.

homeofdaisies.nl review kruidvat oog make-up remover olie 2 phases waterproof makeup mascara test testen reviewen proberen beauty blogger bblog

Bij de 2 Phases moest ik even goed opletten. Deze fles moet je namelijk goed schudden voor gebruik. Dit zie je al aan de buitenkant van de fles. Waar het onderin eigenlijk helemaal doorzichtig is, loopt het naar boven steeds verder naar blauw. Dat komt doordat er naast de olie, ook verzorgend water inzit. Omdat olie op water drijft, moet je hem dus voor gebruik even flink door elkaar schudden zodat de elementen zich vermengen. Daarnaast bevat dit product de Provitamine B5, die het vochtgehalte op pijl houdt.

homeofdaisies.nl review kruidvat oog make-up remover olie 2 phases waterproof makeup mascara test testen reviewen proberen beauty blogger bblog

Tijd voor de test: goed schudden, op een watje aanbrengen en poetsen maar. Ik merk dat dit product iets harder zijn best moet doen om de waterproof make-up te verwijderen. Er hangen toch nog wat zwarte vlekken onder mijn ogen. Lekker panda-like! Ook moet ik wel behoorlijk meer kracht zetten om mijn wimpers weer hun natuurlijke kleur terug te geven. Hmm…

homeofdaisies.nl review kruidvat oog make-up remover olie 2 phases waterproof makeup mascara test testen reviewen proberen beauty blogger bblog

Als het niet zou gaan om waterproof maked-up zou ik direct enthousiast zijn over de Kruidvat 2 Phases reiniger. Puur en alleen omdat de olie zo ontzettend vies en vet aanvoelt op mijn huid. Maar helaas was dit een test gebaseerd op waterproof make-up (en dan vooral mascara) en dan gaat de prijs toch naar de Kruidvat Olie oog make-up reiniging. Hiervoor hoef je toch beduidend minder hard te boenen en dat is echt ten goede van de huid rondom je ogen die helemaal niet zoveel gepoets kunnen gebruiken.

homeofdaisies.nl review kruidvat oog make-up remover olie 2 phases waterproof makeup mascara test testen reviewen proberen beauty blogger bblog

Kruidvat oog make-up reiniging Oil is te koop voor €1,49 voor 150 ml en de Kruidvat oog make-up reiniging 2 Phases kost €1,69.

Welke producten gebruik jij voor het reinigen van waterproof make-up? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ikhouvanbeautynl schreef:

  Ik heb ook een tijdje de Kruidvat watjes gebruikt waar al makeup remover in zat. Vond ik een hele tijd prima. Ineens kreeg ik er echter geïrriteerde ogen van, jammer… Ik houd ook niet van olie op mijn gezicht, dat vette gevoel, mwhoah. Maar ik draag eigenlijk ook nooit waterproof mascara, dus heb ook geen olie nodig.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Oh ja maar die zijn sowieso slecht omdat ze ingrediënten bevatten die zorgen dat ze vochtig blijven (en dus niet uitdrogen wanneer je het potje al eens open hebt gemaakt) Dat zou ik dus sowieso nooit aanraden. Ik vind waterproof mascara enerzijds erg onhandig maar met warmte, in de zon liggen en zwemmen is het toch wel ideaal. Wat gebruik je nu dan om je oogmakeup te verwijderen?

   Like

   1. ikhouvanbeautynl schreef:

    Ik gebruik nu miccelair water. Eerst die van kruidvat, nu een van Ziaja.

    Liked by 1 persoon

 2. Pinky Creativity schreef:

  Zelf gebruik ik de pads van kruidvag. Ook super handig. Mijn ogen prikken er wel wat van maar eenmaal gespoeld met water is er geen sprake meer van. Kruidvat’s huismerk is best oké vind ik.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Kruidvat heeft een super sterk eigen merk met fijne producten. Gebruik er veel van. Die pads zou ik alleen nooit gebruiken vanwege de conserveringsmiddelen in combinatie met mijn gevoelige ogen en huid

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s