Bloggers be like… | TAG

Jeetje, ik kwam er net achter dat ik alweer bijna 2 jaar blog. Hoe leuk is dat?! Tijd dus om een tag in te vullen, volledig gericht om mijn uit de hand gelopen hobby: bloggen! Want ja, ook ik maak me schuldig aan een hoop bloggers clichés.

homeofdaisies workmode werk job hunt werkloos werkeloos werkzoekend werk zoeken zoekende communicatie marketing redactie tekstschrijver social media aviseur assistent zoekwoorden websites vacature vacaturesites

1. Hoe lang blog je al?
Volgende week – 15 september om precies te zijn – 2 jaar.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Dat ik er volledig vrij in ben wat ik creëer, mijn passies schrijven, fotograferen én social media samenkomen en dat ik eindelijk een hobby heb gevonden die ik kan doen waar en wanneer het mij uitkomt (zo lang ik maar internet heb!). Ook vind ik het tof dat ik mezelf steeds nieuwe dingen aanleer, op gebied van fotografie, social media en marketing. Iets dat ook zeker aansluit bij mijn studie (Communicatie). Daarnaast staat het leuk om mijn CV. Maar ik leer mezelf bijvoorbeeld ook make-up technieken aan waar ik vroeger nooit van had gehoord.

homeofdaisies etos buffer brush review anna nooshin on top boek kwast make-up makeupbrush foundation apply applicator handzaam ronddraaien bewegen aanbrengen smooth photofinish photoshop egaal hui gezicht hals try-out proberen testen houdbaarheid

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Schrijven is en blijft mijn favo ding en vind ik mezelf goed in. Het maken en bewerken van video’s is iets waar ik steeds in blijf leren en groeien. Ik ontdek dat echt terwijl ik het doe en kijk ook naar video’s van andere YouTubers om te zien hoe zij dingen aanpakken.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
*confession* Ik lees steeds minder blogs en kijk veel meer video’s! Sommige bloggers lees ik echt nooit wat van, maar kijk wel altijd hun video’s (zoals Mascha van Beautygloss, Tara & Larissa van KittehsCupcakes en Jamie van QuarterMagazine). Wel lees ik regelmatig Misslipgloss.nl, Diyaata.com en 2wmn.nl

homeofdaisies newly friends challenge game daisy diyaata question vragen uitdaging wedstrijd game youtube youtuber ryan reynolds leonardo dicaprio channing tatum celeb crush kleur food foodie favo favoriet favourite lievelings

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Allemaal oudjes hihi, worden nog steeds veel gevonden via Google
City Tip: Zierikzee
Review: Kruidvat getinte dagcrème
Review: Cien Aqua Moiserising cream

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?
Dat je alleen maar gratis spullen krijgt (ik sta niet bij een PR bureau ingeschreven dus ik krijg eigenlijk nooit spullen). En mensen snappen niet dat je er veel tijd in steekt. Mensen die wél weten hoeveel tijd erin gaat snappen dan weer niet dat ik zo vaak upload hahaha!

homeofdaisies makeup make-up tutorial lotd motd fotd cat eye kattenoog eyeliner pen penseel wit zwart kattenoog

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Altijd en overal foto’s van maken. Niet aan het eten beginnen voor er een Instagram waardig plaatje is geschoten. En Jochem vragen om een foto van me te maken (Yup, he’s the Instagram-husband)

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Nope, ik doe alles helemaal zelf.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Oh dat is heel uiteenlopend. Van beautyblogs en foodblogs, tot mind artikelen en dingen over geld of ondernemen. De meeste blogs volg ik via BlogLovin’, dat zijn er 120. En dan volg ik er nog een aantal via WordPress, dat zijn er een stuk of 15 denk ik.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?
Ik plan altijd alles in. De chaotisch georganiseerde ik is anders het overzicht kwijt. Mijn blogs komen dus woensdag t/m zondag om 15.00 uur online. Video’s komen op YouTube altijd om 7.00 uur al online.

homeofdaisies desk planner hema homeofdaisies.nl blog blogger plannen planning agenda indelen blogpost review shoppen hema roze

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Schrijf alleen over wat jij leuk vind, anders houd je het niet vol.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
De afgelopen maanden ben ik 2x uitgekozen als Bloginsider. 1x via VeraCamilla in samenwerking met Rimmel London en 1x via 2wmn in samenwerking met Boursin. Beide keren echt een tof pakketje gekregen met producten en bij Boursin zelfs uitgekozen om naar een event te komen in Amsterdam (lees het verslag). Vond het een eer om mee te mogen doen en zelfs likes en reacties te krijgen van de grote bloggers!

homeofdaisies.nl vrijmibourin borrel boursin blog insiders event amsterdam flavours westergasfabriek westerpark hapjes drankjes gin tonic blogger bloggers bloglife food foodie foodblogger foodblog evenement vrijdagmiddag 2wmn willemijn martine uit pauline's keuken wateenstudentjesavondseet zeekraal soejsjes cupcake

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
Nee, ik geloof niet dat ik ergens spijt van heb. Er zijn in de loop der tijd wel dingen veranderd op mijn blog, maar dat zijn dingen waarvan je leert. Soms ben je zelf heel enthousiast over iets maar dan slaat het niet aan bij je publiek. Op naar het volgende dan maar.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Ik laat heel veel zien op mijn blog, maar sommige dingen ook niet. Dat is niet per sé een bewuste keuze, het gaat zoals het gaat.

homeofdaisies weekvlog 18 emo concert at sea CAS C@S Concert@Sea video vlog vlogger videodagboek video diary dagboek autorijden auto sushi churro's food foodie pizza dansen regen storm slecht weer festival feest feestje partypeople make-up kleding shoppen winkelen fietsen

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Natuurlijk hoop ik een heleboel dromen te kunnen verwezenlijken via mijn blog. Maar dan moet ik eerst mijn bezoekersaantal opkrikken haha dus laten we daarmee beginnen! De ultieme droom is toch wel dat je kunt leven van je hobby. En een persreisje, dat zou ik geweldig vinden! *droomt lekker verder*

Ik hoop dat je het leuk vond om deze tag te lezen. En mocht je hem zelf willen overnemen: leuk! xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s