Voor en nadelen van nieuwbouwwijk | Wonen

Het is alweer een half jaar geleden dat we ons nieuwe huis kochten. Wat gaat de tijd toch snel! Wat je misschien al wel (of niet?) wist, is dat we in een nieuwbouwwijk zijn gaan wonen. We hebben het huis niet zelf (laten) bouwen, want ons oude huis was zó bizar snel verkocht dat we geen tijd hadden om op de nieuwe bouw te wachten. Daarom kochten we een modelwoning: helemaal nieuw, maar wel al af. De voor- en nadelen van een huis kopen in een nieuwbouwwijk deel ik vandaag!

homeofdaisies een kijkje achter de deur schermen huis home interieur interor inspo inspiratie hometour bailey woonkamer slaapkamer keuken eetkamer toilet kantoor thuiskantoor spullen wonen woning samenwonen huis gekocht nieuwbouw nieuwbouwwoning

Het grote voordeel van een nieuwbouwwijk – en dus ook nieuwbouwhuis – is dat iedereen in je omgeving nieuw is. Dat maakt toch makkelijker contact dan wanneer je in een wijk komt te wonen waar iedereen al jaren zijn plekje heeft. Onze wijk voelt dan ook echt als een warm bad. Bijna alle buren maken wel een praatje als je ze tegenkomt en vraagt hoe het gaat met het huis, of je al gewend bent et cetera. Wat wel jammer is, is dat onze buren er allemaal al zo’n 9 maanden woonden eer wij gingen verhuizen. Ons huis was namelijk modelwoning, zodat ze makelaar het huis kon showen aan potentiële kopers van de nog te bouwen woningen.

Maar dat laatste was dus voor ons ook een groot voordeel, want overal was al geschilderd, er lagen vloeren in en er stond zelfs al een schutting. Een hoop werk en investering die wij dus niet zelf hoefden te doen. Alhoewel die schutting aan de ene kant van ons huis een beetje buiten de boot valt, want die heeft de aannemer later geplaatst en is dus anders dan die van alle andere woningen rondom ons huis. Die zijn allemaal perfect hetzelfde…

homeofdaisies weekvlog video blog vlog vlogger youtube youtuber weekvlog video huis te koop verkocht notaris auto slagboom ongeluk eten food foodie high tea de juf middelburg lievelings winkelen glamourday schoonzus familie

Een nadeel is wel de herrie. De vakanties zijn weer voorbij en dus zijn de bouwvakkers weer aan de slag gegaan. Elke morgen om kwart over 7 beginnen ze met timmeren, zagen en andere herrie maken. Het heien stellen ze gelukkig altijd uit tot een uurtje of 8, dus ik kan nog enigszins uitslapen… Dat is echt geen prettig geluid overigens en het weerkaatst flink tussen de woningen. Tegenover ons huis gaan ze binnen nu en een half jaar alle woningen zetten, dus dat wordt nog wat!

Wat ik heel fijn vind, is dat we als bewoners van de wijk veel inspraak hebben. Zo is er onlangs een speeltuin gebouwd waar iedereen zijn input en ideeën voor kon geven. En ook al heb ik geen kinderen: het is echt een super toffe speelplek geworden! Daarnaast is het de bedoeling dat er begin volgend jaar een klein winkeltje geopend wordt. Ook hiervoor werd onze mening gevraagd, wat zouden wij daar graag in willen hebben. En ik heb wel echt het idee dat ze de suggesties serieus nemen.

homeofdaisies workmode werk job hunt werkloos werkeloos werkzoekend werk zoeken zoekende communicatie marketing redactie tekstschrijver social media aviseur assistent zoekwoorden websites vacature vacaturesites

Dat we wegen een puinhoop zijn en parkeerplaatsen nog niet perfect zijn is soms wat vervelend. Vlak voor ik met de auto de straat in rijd zit er een super gekke, smalle bocht waardoor je eigenlijk altijd wel van de weg af gaat om die goed te kunnen nemen. Vooral als het heeft geregend vliegen de spetters je rond de oren haha! Mijn zwarte auto is dan ook behoorlijk vies en stoffig. Dat komt de gemeente natuurlijk nog wel eens oplossen, maar vast pas wanneer er geen bouwverkeer meer langs hoeft (en dat duurt nog wel zeker een jaar voor de huizen voor ons gereed zijn).

Wat we in onze oude wijk (het centrum) niet hadden en hier wel: een eigen buurtgroep op Facebook en de app Nextdoor. Hier kun je praktische vragen stellen, gratis af te halen spulletjes plaatsen of zelfs als je je verveelt of er iemand zin heeft in een kop koffie. Echt onwijs leuk! Ook is er een wijkvereniging, waarmee we aan het begin van de zomer een gezellige barbecue mee hadden.

homeofdaisies een kijkje achter de deur schermen huis home interieur interor inspo inspiratie hometour bailey woonkamer slaapkamer keuken eetkamer toilet kantoor thuiskantoor spullen wonen woning samenwonen huis gekocht nieuwbouw nieuwbouwwoning

Zoals je ziet: de voordelen steken goed af tegen de nadelen. En zowel Jochem als ik kregen ons zin met de koop van deze woning (hij wilde nieuwbouw, ik bestaande bouw). De wijk is nog volop in aanbouw en als het straks af is zie je dat ook terug in de waarde van je woning. Al ben ik echt niet van plan hier any time soon weer weg te gaan. Of zoals we met een stel buren altijd grappen: alleen als we zo’n mega huis kunnen betalen achterin de wijk 😉

Kijkje in ons huis nemen? Bekijk dan ook mijn favo plekjes in huis!

Heb jij wel eens nagedacht over het kopen of huren van een woning in een nieuwbouwwijk? Wat zijn punten waarom je het wel of niet zou doen? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. ikhouvanbeautynl schreef:

    Wat gaaf dat je de modelwoning kon kopen! Wij kiezen toch voor bestaande bouw, vooral omdat een nieuwbouwwijk zo ongezellig oogt. Maar de voordelen zijn ook zeker niet te ontkennen!

    Like

  2. Home of Daisies schreef:

    Ligt eraan hoe ver ze al zijn natuurlijk. Hier staat zo’n 75% al

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s