Vakantie in naseizoen | Pro’s

Terwijl de meeste Nederlanders onderweg naar huis zijn of zelfs alweer zijn begonnen met werk of school, heb ik mijn vakantie nog in het vooruitzicht. Hoe fijn is dat? Wij vertrekken pas eind deze maand naar onze zonbestemming voor een welverdiende vakantie. Dat komt mede doordat wij geen rekening hoeven te houden met vaste vakantieperiodes. Maar wat zijn nu de voordelen van pas aan het eind van de zomer te vertrekken?

homeofdaisies travel tag blog blogger reizen vliegen camping stedentrip kamperen vliegen taggen

Eén van de grootste voordelen is toch wel financieel. Je bespaart een hoop geld om buiten het hoogseizoen naar de zon te vertrekken. Dat is ook logisch: de meeste mensen zijn aan (school/bouwvak)vakantie gebonden. Daardoor is de vraag naar vakanties groter en kunnen aanbieders hun prijzen verhogen. Ze weten dat ze toch wel verkopen. Buiten het seizoen is dat voor de aanbieder meer onzeker, waardoor de prijzen automatisch zakken. Dat scheelt al gauw een paar honderd euro per persoon! Houd je mooi nog wat euro’s over voor leuke excursies op bestemming.

homeofdaisies challenge stoppen met shoppen winkelen kopen geld koopziek sparen kleding makeup spullen huis verhuizen

Hierboven kun je het ook tussen de regels door al lezen, maar het is op bestemming ook een stuk minder druk. Je hoeft dus niet je wekker te zetten om nog voor het ontbijt een plekje aan het zwembad te bemachtigen (kijk serieus deze hilarische en zeer schaamteloze video!) Ook niet hutje mutje op het strand liggen of proppen in de bus op weg naar een excursie of ellenlang wachten bij attracties. Nee, wat mij betreft is het net ff een stukje chiller (en yay voor minder gillende kinderen!)

homeofdaisies travel reizen travelbug marrakesch marokko honeymoon huwelijksreis city trip reis islam vlucht vliegen ryanair jardin majorelle YSL

Ook de temperaturen zijn aan de Middellandse Zee iets aangenamer. Persoonlijk functioneer ik namelijk niet zo lekker bij een graad of 35+. Als het zo rond de 26-28 graden is kan ik ook daadwerkelijk in de zon liggen zonder dat ik weg smelt. Dan is misschien ’s avonds een vestje vereist op het terras, maar dat heb ik ervoor over. Hoef ik ook niet te slapen met de airco aan (met stijve nek in de morgen als gevolg). Fijn!

homeofdaisies travel reizen travelbug marrakesch marokko honeymoon huwelijksreis city trip reis islam vlucht vliegen ryanair

En hoe leuk is het om na afloop, terug op de werkvloer, je collega’s je poepbruine kleur te laten zien terwijl zij hun eigen vakantie alweer helemaal vergeten zijn? Je moet er nu eenmaal iets langer op wachten, maar vooruitzichten werken altijd langer positief door dan herinneringen (helaas zijn we de positieve effecten van vakantie snel vergeten). En als je dan toch geld over hebt gehouden, kun je mooi een stedentripje boeken om snel naar iets nieuws uit te kijken!

homeofdaisies praag prague praha travel reistip tips reizen stedentrip city trip eten food zien bezichtigen doen karelsbrug chimmey burcht waterfietsen moldau rivier uitzicht zien kijken beleven voelen meemaken aardig mensen architectuur gebouwen

Wanneer ga jij altijd op vakantie? Gaat je voorkeur uit naar voor-, hoog-of naseizoen? Zou je na het lezen van dit artikel je reisplannen volgend jaar aanpassen? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s