Vrijgezellenfeest organiseren | do’s & don’ts

Wow, het is alweer bijna een jaar geleden dat opeens mijn hele vriendinnengroep op de stoep stond, me beval een tas in te pakken, me een cupcake pak gaven (ja écht!) om aan te trekken en me in de auto duwde op weg naar mijn vrijgezellenfeest. Een super toffe verrassing en nog beter dan ik had gehoopt (nogmaals dank meiden!) Nu er in mijn directe omgeving ook iemand ten huwelijk is gevraagd is het voor mij en ander vriendinnen van haar de taak om een tof feestje te organiseren. Voor mij de eerste keer, dus ging ik bij mijn beste vriendin om tips vragen. Deze deel ook natuurlijk graag met jullie, zodat de organisatie bij jou vlekkeloos verloopt.

homeofdaisies vrijgezellenfeest feest feestje trouwen meiden girls vriendinnen antwerpen belgie stappen bonaparte wie is de mol spel meir wafels sushi mars verkopen geld bachalorette party

Het is natuurlijk erg afhankelijk van wat voor type het aanstaande bruidje is. Bij mij kon het niet gek genoeg zijn. Ik riep vooraf de hele tijd “als we maar geen cupcakes gaan versieren of kettingen rijgen”. Nee, ik wilde hoe gekker hoe beter. Maar misschien is dit bruidje wel veel rustiger en vind zij teenslippers versieren wel helemaal te gek. Kies dus een activiteit waarvan je weet dat zij het heel leuk vindt en niet alleen wat jijzelf leuk vindt. Kijk hier ook met het diner naar. Mijn favo eten is sushi, maar een van mijn vriendinnen was hoogzwanger op dat moment. Toch aten we sushi. Zij koos gewoon voor de rollen zonder vis (stiekem veel keus!) en alle warme gerechtjes kon ze sowieso eten.

homeofdaisies.nl vrijgezellenfeest organiseren do's don'ts eten food geld budget activiteit sushi planning rekening houden met elkaar datum prikken gezellig vrienden vriendinnen plan feest

Vraag het aanstaande bruidje wie ze wil uitnodigen. Niemand zit te wachten op scheve gezichten als je iemand  vergeten bent uit te nodigen of dat je juist iemand hebt die de sfeer totaal verpest. Het is haar dag, houd dat in je hoofd.

Probeer zo snel mogelijk een datum te prikken voor het vrijgezellenfeest. Je weet hoe snel agenda’s kunnen vollopen. Wees er dus op tijd bij. Je zult altijd mensen hebben die mekkeren dat ze niet kunnen. Probeer dat los te laten. Als de aanstaande bruid zo belangrijk is, kunnen ze heus wel iets verzetten.

homeofdaisies 2015 2016 goals nieuwjaar resolutions goede voornemens nieuwjaar doelen liefde vrienden blog bloggen vloggen

Bepaal een budget. Het is namelijk gebruikelijk dat dat de groep voor de bruid betaalt. Als je meerdere activiteiten, een etentje en misschien nog een avondje stappen plant kan dit al snel in de papieren lopen. Misschien voor jou geen probleem om 200 euro neer te tellen voor zo’n dagje, maar dat kan voor een ander anders zijn. Overleg dus wat iedereen ongeveer kan uitgeven en bepaal daarop welke activiteiten je gaat doen. Je kunt voor het eten ook makkelijk een spel doen wat je zelf hebt uitgestippeld wat dus gratis is.

homeofdaisies challenge stoppen met shoppen winkelen kopen geld koopziek sparen kleding makeup spullen huis verhuizen

Zorg dat de bruid niks weet. Spreek gewoon af om een dagje te gaan winkelen in een leuke stad. Op het moment dat ze op de trein staat te wachten bespringen jullie haar gewoon en ontvoeren haar naar de locatie.

Persoonlijk vond ik het wel fijn dat ik op de hoogte gehouden werd van Jochem zijn vrijgezellenfeest. Zo kon ik bij de organisator aangeven wanneer hij per ongeluk afspraken maakte op die dag. Zijn smoes? Helpen stenen sjouwen bij de oma van zijn beste maat. Niet dus! In plaats van naar oma reden ze naar Jochem zijn broer om van daaruit met de hele groep weg te gaan. Het was moeilijk een geheim voor hem te bewaren maar ik kon zo wel erg meegenieten van de voorpret  (en een go geven op het Batman pak dat hij droeg). homeofdaisies vrijgezellenfeest feest feestje trouwen meiden girls vriendinnen antwerpen belgie stappen bonaparte wie is de mol spel meir wafels sushi mars verkopen geld bachalorette party

Heb jij ook nog een goede tip om rekening mee te houden wanneer je een vrijgezellenfeest organiseert? Of zijn er andere dingen waar je tegenaan bent gelopen tijdens de organisatie? En als je zelf bezig bent met de organisatie: alvast veel plezier en geniet van de voorpret! xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s