Snapchat vs. Instagram Stories | Social

Als je me een klein beetje kent, weet je dat ik sinds jaar en dag fan ben van social media. Dat begon heeeel lang geleden met Hyves (en ik mis tot de dag van vandaag zijn hilarische emoji’s, die toen nog gewoon emoticons heette). Inmiddels ben ik al jaren lid van Facebook en Twitter en de laatste 2 à 3 jaar aan Instagram verslaafd. En ja, sinds mijn Toos Werkloos status ook aan de Snapchat. Ik heb toch niks beters te doen 😉 Maar nu Instagram met haar Stories is uitgekomen ben ik gaan twijfelen…

homeofdaisies.nl snapchat versus vs instagram stories social media foto photo fotografie photography share delen deel-drang share leven life

Al mijn tijdlijn ontplofte toen Instagram zijn update releaste. Het zouden vieze na-apers zijn om met praktisch dezelfde feature als Snapchat uit te komen. Ik liet het zijn beloop, snapte rustig door. Zocht nog altijd nieuwe accounts om te volgen. Bekeek meerdere keren per dag de snaps van de mensen die ik volgde. Tot ik merkte dat Instagram Stories echt werd geaccepteerd en – nog belangrijker- veel gebruikt.

homeofdaisies.nl snapchat versus vs instagram stories social media foto photo fotografie photography share delen deel-drang share leven life

Ik kwam opeens achter de schermen bij mensen die ik niet op Snapchat heb, of die niet eens snap hebben. Ook zag ik bij mijn eigen berichten verschil. Doordat ik veel meer Instagram volgers dan Snap friends heb, werd ook mijn content veel beter bekeken. Kreeg zelfs reacties op mijn gedeelde stories.

homeofdaisies.nl snapchat versus vs instagram stories social media foto photo fotografie photography share delen deel-drang share leven life

En nu ik afgelopen week heb uitgevonden hoe ik reeds gemaakte foto’s kan toevoegen aan mijn Insta Story ben ik helemaal om. Tsja, je hebt misschien wat minder bewerkingstools dan op Snapchat. Maar ik denk dat daar ook een deel van de charme in schuilt. Het is raw en uncut. Een werkelijk kijkje achter de schermen. Alleen een tekstje of tekening erbij en uploaden maar.

homeofdaisies.nl snapchat versus vs instagram stories social media foto photo fotografie photography share delen deel-drang share leven life

Daarnaast vervult het mijn deel-drang én schoont het mijn Instagram wall op. Want alle kleine, onbenullige foto’s die ik anders op mijn wall zou delen, deel ik nu enkel op mijn Story. Enkel de top foto’s deel ik nog op mijn account. En die onbenullige? Die ruimt Insta na 24 uur netjes voor me op.

homeofdaisies.nl snapchat versus vs instagram stories social media foto photo fotografie photography share delen deel-drang share leven life

Het enige dat ik écht ga missen aan Snapchat is het feit dat de filters ’s morgens mijn make-up al hebben gedaan voordat ik er zelf aan toe ben gekomen. Thanks for that Snap! Maar voor nu… Hoi Insta stories, Bye Snap.

Wat is nu jouw favorite social medium en waarom? Volg jij me al op Instagram? Xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s