Gekleurde wand boven de bank | Interieur

Al voordat we dit huis gekochten, hadden we bepaalde ideeën hoe we het zouden inrichten. Sterker nog: het hoekje waar we de bank wilden plaatsen hebben we speciaal opgemeten of onze mega bank daar wel zou passen. Zo niet, hadden we dit huis misschien wel niet gekocht.. Gelukkig past het precies! We kozen ervoor om de muur een koele, blauwgrijze kleur te geven. Maar toch lijkt er iets te missen…

homeofdaisies een kijkje achter de deur schermen huis home interieur interor inspo inspiratie hometour bailey woonkamer slaapkamer keuken eetkamer toilet kantoor thuiskantoor spullen wonen woning samenwonen huis gekocht nieuwbouw nieuwbouwwoning

In ons oude huis hadden we midden in de woonkamer een steunpilaar staan. Ja, misschien een gekke plek, maar Jochem heeft de woning dermate verbouwd dat letterlijk alleen de gevel nog origineel was. Op die pilaar hebben rondom we al onze favoriete foto’s gehangen. Van ons samen, vrienden en familie. Dat geeft me altijd een fijn gevoel, dagelijks eventjes die herinneringen terughalen. In ons huidige huis hangen slecht 2 foto’s: 1 kleintje in de vensterbank van onze bruiloft en 1 grote boven de eettafel, ook van de bruiloft.

Tijd om dat aan te pakken en wel met de muur boven de bank. Maar waar ga je beginnen? Zoals altijd grijp ik als eerste naar mijn mega inspiratiebord op Pinterest. Dit voelt een beetje als mijn online prikbord voor leuke ideeën. Ook voor de verhuizing heb ik hier veel inspiratie opgedaan en leuke items ‘gepind’. Eens even kijken wat de mogelijkheden zijn.

homeofdaisies gekleurde muur boven bank huis wonen interieur lijst foto foto's fotolijst familie vrienden herinneringen dichtbij liefde memories bron afbeelding

Zo’n plank lijkt me super leuk om te doen. Daarnaast is het ook nog eens handig als je wat vaker van foto’s wilt wisselen. Je hoeft enkel de plankjes in op de muur te bevestigen en de lijstjes kun je er zo los in zetten. Omdat de plank op de foto redelijk leeg is, geeft het toch een rustig beeld. Ook al is het wit op wit, toch lijkt het wat te breken!

homeofdaisies gekleurde muur boven bank huis wonen interieur lijst foto foto's fotolijst familie vrienden herinneringen dichtbij liefde memories bron afbeelding

Dit idee had ik al héél lang in mijn hoofd. Wij hebben namelijk ook precies een hoekje waar we het kunnen hangen. Alleen vrees ik dat het een flink gepuzzel is om de lijstjes precies goed uit elkaar te hangen en kan het al snel wat rommelig overkomen. Zelf zou ik ook verschillende formaten en kleuren lijsten willen gebruiken dus dat wordt een uitdaging!

homeofdaisies gekleurde muur boven bank huis wonen interieur lijst foto foto's fotolijst familie vrienden herinneringen dichtbij liefde memories bron afbeelding

Die super grote lijsten vind ik zooooo gaaf! Omdat het allemaal dezelfde tinten zijn (zwart, grijs, wit, bruin) lijkt het een stuk minder druk dan wanneer het in verschillende kleuren zou zijn geweest. Ook al staat en hangt alles door elkaar, het oogt niet rommelig. Toch denk ik dat dit anders over zal komen wanneer je foto’s gebruikt in plaats van kunst.

En dan…. wat is het uiteindelijk geworden? Dat vraag je je natuurlijk af! Komt ‘ie dan…

homeofdaisies gekleurde muur boven bank huis wonen interieur lijst foto foto's fotolijst familie vrienden herinneringen dichtbij liefde memories

Ik kocht bij Xenos 2 wandplankjes. De een is 60cm (€4,99) lang en de ander 90cm (€5,99). Ze zijn van blank hout, dus je kunt ze eventueel ook nog schilderen in de kleur van je keus. Ik laat ze wel zoals ze zijn. Het handige is dat ze beide een opstaand randje hebben, waardoor alles wat je erop zet goed blijft staan. Je bevestigd ze met 2 schroefjes in de muur. Was letterlijk nog geen 5 minuten werk. Yay!

homeofdaisies gekleurde muur boven bank huis wonen interieur lijst foto foto's fotolijst familie vrienden herinneringen dichtbij liefde memories

Op beide plankjes heb ik 1 grote lijst geplaatst en wat kleinere er omheen (allemaal oudjes van Action, vrees niet meer verkrijgbaar). Nu denk je misschien ‘Uhh, hierboven zei je toch dat je persoonlijke herinneringen wilde ophangen?’. Dat klopt, maar de quotes zijn voor ons bijzonder want ze hebben een rolletje gespeeld in onze bruiloft. Hoe leuk?! 🙂 Oh en voor de kleur nog 2 vetplantjes. Loooove!

homeofdaisies gekleurde muur boven bank huis wonen interieur lijst foto foto's fotolijst familie vrienden herinneringen dichtbij liefde memories

PS. Ik weet het, de muur lijkt niet op elke foto dezelfde kleur. Komt echt door het licht en de stand van de camera. In het echt lijkt de kleur ook telkens anders, dus ja… dat dus.

Oké, ik ben dus tot over mijn oren verliefd op dit hoekje. Maar wat vind jij ervan? Zou je zelf ook zo iets in huis hangen? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s