Werkloos | Update #1

Ongelofelijk, maar dit is alweer mijn 7 (!!!) week werkloos thuis. De tijd vliegt werkelijk voorbij. Het is alweer even geleden dat ik een update heb gegeven over mijn werkloze status. Hoe gaat het? Vermaak ik me wel? Kan ik me aan mijn zelfgemaakte planning houden? Ik deel het allemaal vandaag.

homeofdaisies werkeloos wat nu dagindeling planning dagen werk zoeken werkzoekend solliciteren schoonmaken huishouden day planner indeling

Om direct met de eerste vraag te beginnen: ‘Hoe gaat het nu?‘. Daar kan ik heel kort in zijn: goed! Zoals hierboven geschreven, de tijd vliegt echt voorbij. Zeven weken, ik had me niet kunnen voorstellen dat ze zo snel zouden gaan. Dat is meteen een teken dat ik me goed vermaak en mijn dagen goed doorkom.

 

Wat doe je de hele dag?‘. Ik zet geen wekker, maar meestal ben ik wel rond 8 uur wakker. Eens een enkele keer heb ik een uitschieter naar 9 uur, maar nooit later dan dat. Ik ben geen uitslaper. Dan ga ik naar beneden, eet mijn ontbijtje terwijl ik het nieuws kijk en met Bailey knuffel. Daarna ga ik eigenlijk altijd wel aan de slag met bloggen. Op den duur kleed ik me aan, doe mijn make-up en kijk wat ik nog moet doen in huis, zoals boodschappen. Gelukkig is Jochem met zijn huidige baan al vroeg thuis, rond half 4, dus heb ik niet dat ik me super lang alleen moet vermaken. Zeker zonnige dagen gaan snel voorbij, want dan ga ik nog wel eens lekker in de tuin liggen of met vrienden afspreken.

Hoe zit het met je planning, houd je je daaraan?‘ De planning houd ik meer als globale handvat. Het is niet dat ik me schuldig voel als ik op een bepaalde dag niet de dingen heb gedaan die ik had gepland te doen. Ook veel van mijn lange termijn to do’s staan nog open. Ik vind dat ik me nu ook wel mag ontspannen nu ik geen werkstress heb. En ja, dan gaat het ene sneller dan het andere. Maar de schoonmaakwerkzaamheden volgen dan wel weer op een andere dag. Het komt zeker binnen de week wel goed 😉 Met mijn voornemen om 3 à 4x te gaan lopen of fietsen is het niet best.. dat lukt meestal maar 1x per week. Oeps!

homeofdaisies werkeloos wat nu dagindeling planning dagen werk zoeken werkzoekend solliciteren schoonmaken huishouden day planner indeling

Hoe gaat het lichamelijk nu je thuis zit?‘ Nu heb ik in de zomer altijd minder last van mijn HMS/Fibromyalgie, dus qua pijn gaat het nu super goed. Ik merk wel dat het qua vermoeidheid echt niet uitmaakt of ik werk of thuis zit. Ik ben nog altijd erg moe en ga dus nog steeds op tijd naar bed. Nu ben ik wel iets makkelijker met het ’s avonds rekken, maar het is nooit na 12 uur dat ik naar bed ga. Gemiddeld slaap ik tussen de 7 en 9 uur. Omdat ik geen wekker zet, word ik altijd natuurlijk wakker. Ik merk wel dat ik minder gestrest ben, makkelijker dingen los kan laten. Als ik ergens geen zin in heb of moe ben of iets, dan doe ik het vandaag niet maar een andere dag. Dat zou ik anders minder makkelijk doen, want nu vind ik dat ik daar de tijd en ruimte voor heb.

homeofdaisies retroprints review fotofabriek.nl polaroid afdruk foto test testen proberen uitproberen uittesten afdrukken fotografie trouwfoto kwaliteit prijs polaroidcamera instax kwaliteit

Hoe gaat het financieel?‘ Tsja, het is een kleine tegenslag als je opeens maar 75% van je laatste inkomen krijgt. Ik moet dus oppassen met dingen als winkelen, uitgaan en grote uitgaves doen. Gelukkig deel ik alle vaste lasten met Jochem en kunnen we dat prima betalen. En we kunnen zeker af en toe nog uit eten of spullen kopen voor het huis. Het zijn meer de persoonlijke uitgaven waar ik op moet letten. Zo mocht ik van mezelf in de sale bijvoorbeeld maar 50 euro uitgeven en daar heb ik me aan gehouden. Daarna ben ik naar huis gegaan. En ik heb onlangs nog een weekendje weg met Anne geboekt. Dit stond al lang in de planning, dus daar had ik al geld voor apart staan.

And last but not least… ‘Hoe gaat het met solliciteren?‘ Prima. Nu in de zomer merk ik wel dat het aantal vacatures sterk terugloopt, maar ik verwacht dat het eind van de maand weer aantrekt. De HR managers liggen nu ook allemaal op het strand, en ik geef ze geen ongelijk. Toch heb ik wat sollicitaties gedaan de afgelopen weken en hoop daar snel wat van te horen. Er zitten zeker hele leuke functies tussen, dus fingers crossed! Maar nee, nog geen concrete nieuwe werkgever in het vooruitzicht.

homeofdaisies workmode werk job hunt werkloos werkeloos werkzoekend werk zoeken zoekende communicatie marketing redactie tekstschrijver social media aviseur assistent zoekwoorden websites vacature vacaturesites

Als jij nu nog vragen hebt over werkloos zijn naar aanleiding van dit artikel of een van mijn eerdere stukken over bijvoorbeeld solliciteren, stel ze dan zeker in de reacties. Ik wil graag transparant zijn in hoe ik het werkloos zijn ervaar en of ik eventuele tips voor je heb. Stel je jouw vraag liever niet voor het hele internet? Dan mag je me ook mailen: homeofdaisies@gmail.com. Vermeld dan wel dat je graag anoniem wilt blijven als ik de vragen in een volgend item behandel. xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ikhouvanbeautynl schreef:

  Nou je bent goed bezig zo te lezen! En ook fijn dat je ook nog een beetje kunt genieten van het stressvrije leven.

  Liked by 1 persoon

 2. gouweleeuw schreef:

  Geniet van je tijd, en zet op een rijtje wat jij zo graag wilt doen voor werk. Is niet erg om werkloos te zijn , zo kan je namelijk denken over de volgende stappen die jij zet.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Nou wil graag werken in het gebied waar ik werkzaam was. Doe precies wat ik altijd het gewild dus daar zal het niet aan liggen. Nu nog een werkgever vinden

   Like

 3. Marieke schreef:

  Goed bezig Daisy! Ik hoop dat je snel een leuke nieuwe communicatiebaan vindt! Keep up the good spirit!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dank je wel 😊 gaat vast wel lukken

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s