Foto afdrukken als polaroid | Retroprints

Wat is er nu mooier dan je herinneringen tastbaar maken en ze voor altijd te herleven in een prachtige foto? Tegenwoordig staan bijna alle foto’s op je telefoon, laptop of Facebook, maar wat als je dat ooit kwijt raakt? Ook al scroll ik persoonlijk vaak nog even door mijn oude kiekjes heen, wanneer ik ze in mijn handen heb, voelt het toch wat specialer. Daarom was ik erg blij dat ik van Fotofabriek vroeg me onlangs of ik wat retroprints wilde afdrukken om te reviewen en daar zei ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen!

homeofdaisies retroprints review fotofabriek.nl polaroid afdruk foto test testen proberen uitproberen uittesten afdrukken fotografie trouwfoto kwaliteit prijs polaroidcamera instax kwaliteit

Wat zijn retroprints? Retroprints zijn door jou zelf uitgekozen foto’s die je in de vorm van een polaroid krijgt afgedrukt. Bij polaroid zit er zo’n witte rand omheen en aan de onderkant een wat breder vlak, zodat je er bijvoorbeeld ook iets op kunt schrijven. Super leuk! Ongeveer 2 jaar geleden kwam deze trend in fotografie helemaal terug en kwamen zelfs de speciale camera’s weer op de markt. Het toffe van deze camera’s is dat hij de foto direct na het maken uitspuwt. Helaas is de kwaliteit nooit heel goed (ik heb zelf een Instax, maar slechts weinig mooie plaatjes gekregen), is het best prijzig en je hebt maar 1 kans om het perfecte plaatje te maken. Tijd dus om hetzelfde gevoel te krijgen met foto’s waar je wél je best voor hebt kunnen doen.

homeofdaisies retroprints review fotofabriek.nl polaroid afdruk foto test testen proberen uitproberen uittesten afdrukken fotografie trouwfoto kwaliteit prijs polaroidcamera instax kwaliteit

Je kunt het programma van retroprints op 2 manieren gebruiken: door de software te downloaden of de online versie te gebruiken. Ik koos voor de laatste. Hierbij kun je direct aan de slag met het kiezen van je foto’s. Dit gaat super makkelijk. Je selecteert de foto, deze gaat hij inladen. Nu kun je de foto aanklikken en dan komt hij groter in beeld. Door middel van schuiven kun je bepalen hoe de positionering moet. Let wel: de foto’s zijn vierkant dus wellicht zijn niet al je foto’s geschikt omdat er een stukje wordt afgesneden. Dit zie je gelukkig meteen in het programma, dus je weet wat je kunt verwachten.

homeofdaisies retroprints review fotofabriek.nl polaroid afdruk foto test testen proberen uitproberen uittesten afdrukken fotografie trouwfoto kwaliteit prijs polaroidcamera instax kwaliteitHeb je je foto’s vooraf nog niet bewerkt? Of had je liever een zwart/wit filter? Ook dit kun je gemakkelijk in het programma doen. Fijn! Wat ik ook grappig vind, is dat je de achtergrond een kleurtje kunt geven. Dit heb ik overigens niet geprobeerd, dus weet niet hoe de uitkomst is. Je kunt daarnaast teksten en cliparts toevoegen aan de foto. Erg leuk om mee te spelen dus! Wat ik jammer vind is dat de teksten alleen op de foto zelf geplaatst kunnen worden en bijvoorbeeld niet in het witte gedeelte onder de foto. Daarom heb ik gekozen het niet te doen en er eventueel zelf met een watervaste stift iets onder te zetten.

homeofdaisies retroprints review fotofabriek.nl polaroid afdruk foto test testen proberen uitproberen uittesten afdrukken fotografie trouwfoto kwaliteit prijs polaroidcamera instax kwaliteit

Ik plaatste de bestelling op donderdag en (door het weekend wat natuurlijk tussendoor komt én dat de postbode op maandag niet langskomt) kreeg ik dinsdagmiddag mijn bestelling binnen. Het kwam in een grote envelop en de foto’s zelf zaten goed verpakt in plastic en tussen papier. Geen ruimte om te beschadigen dus (fijn!). Om te kijken hoe het systeem omgaat met verschillende kleuren foto’s heb ik een diversiteit aan bewerkingen gekozen. Zoals je ziet zijn het wat trouwfoto’s (great memories, yay!) Dit zijn foto’s gemaakt met spiegelreflexcamera en dus van hoge kwaliteit. Achteraf gezien had ik ook nog een telefoonfoto moeten bestellen om te kijken of er kwaliteitsverschil in zit.

homeofdaisies retroprints review fotofabriek.nl polaroid afdruk foto test testen proberen uitproberen uittesten afdrukken fotografie trouwfoto kwaliteit prijs polaroidcamera instax kwaliteit

Sommige foto’s vind ik helaas wat korrelig en daardoor wat minder scherp (zie hierboven). Dit komt mede door de matte afwerking. De kleuren daarentegen springen er wel degelijk uit. Zeker de groen, gele en rode tinten zijn geweldig! De polaroid is stevig van materiaal, vele malen dikker dan wanneer je een gewone foto afdrukt. Deze kun je dus goed neerzetten of bijvoorbeeld aan een rekje ophangen.

homeofdaisies retroprints review fotofabriek.nl polaroid afdruk foto test testen proberen uitproberen uittesten afdrukken fotografie trouwfoto kwaliteit prijs polaroidcamera instax kwaliteit

Als ik dit eerder had geweten had ik dit misschien wel als bedankkaartjes voor de bruiloft gebruikt 🙂 Erg origineel om te geven of te krijgen

homeofdaisies retroprints review fotofabriek.nl polaroid afdruk foto test testen proberen uitproberen uittesten afdrukken fotografie trouwfoto kwaliteit prijs polaroidcamera instax kwaliteit

Retroprints zijn te bestellen bij Fotofabriek.nl. Een set bevat 8 foto’s van 10,2 x 12,7 cm in polaroidvorm en kosten €4,99. Je betaalt geen verzendkosten. Liever je foto groot afgedrukt? Kijk ook eens bij de wanddecoratie!

Heb jij al eens foto’s laten afdrukken als polaroid? Wat vind je ervan? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s