Zonnebrand & Make-up | Tips & Tricks

De zomer lijkt ein-de-lijk te zijn begonnen. En daar ben ik persoonlijk erg blij mee, want yaaaay, zon, zee, strand! Maar nu zie ik er zonder een klein likje make-up uit alsof ik 6 jaar niet geslapen heb en daar begint dan ook mijn dilemma. Ga ik make-up dragen of zonnebrand? Want dat gaat toch niet in combinatie? Of….? Ik deel vandaag mijn beste tips & tricks om een make-up look te rocken zónder te verbranden (en natuurlijk huidveroudering door de zon tegen te gaan).

homeofdaisies kruidvat solait spf30 face gezicht zonnebrand zon creme zonnebrandcreme zonbescherming 50ml review rood haar ginger roodharig

Er zijn tegenwoordig een hoop dagcrèmes en foundations op de markt met een SPF (=Sun Proof Factor). Ontzettend goed natuurlijk om de eerste stralen buiten de deur te houden en huidveroudering tegen te gaan. Alleen geeft dit wel een schijnveiligheid. Want als je naar het strand gaat smeer je toch ook niet enkel voor je de deur uitgaat? Nee, dan herhaal je dat ook gedurende dag nog een paar keer. Zo’n SPF in je dagelijkse make-up is wel voldoende om even in je pauze een rondje te wandelen of na je werk van je auto naar de supermarkt te lopen, maar is niet geschikt om de hele middag mee op het terras te zitten. Hoe pak je dat dan wel aan?

homeofdaisies etos buffer brush review anna nooshin on top boek kwast make-up makeupbrush foundation apply applicator handzaam ronddraaien bewegen aanbrengen smooth photofinish photoshop egaal hui gezicht hals try-out proberen testen houdbaarheid

Je foundation mengen met een zonnebrandcrème is ook een veelgehoorde methode, maar dit heeft hetzelfde effect als hierboven beschreven. Dit doe je enkel voor je ’s morgens de deur uitgaat, maar heeft niet een werking van de hele dag en eer je dus na je werk naar buiten gaat is de werking verdwenen. Plus: doordat je het hebt gemengd breng je minder dik aan en is de werking verminderd. Wist je dat je met een lichte huid (zoals ik) maar maximaal 67 minuten in de zon kunt zitten, zelfs mét SPF 30?! En ook al beloven zonnebrandmerken tot wel 10 uur bescherming te bieden, experts zeggen dat je het best elke 2 uur een nieuw laagje kunt aanbrengen. We schijnen namelijk sowieso zonnebrand veel te dun aan te brengen, waardoor de factor minder lang werkt!

homeofdaisies cien foundation review lidl low budget make-up makeup try on try out natural beige 020 2 euro 1,99 geld proberen testen test tester tube gezicht face sien

Maar hoe moet het dan wel? Zorg ervoor dat je een lichte dagcrème gebruikt, het liefst op waterbasis. Niet te vet dus. Wanneer je een dikke, vette crème gebruikt kan de zonnebrandcrème hier namelijk niet doorheen dringen om je huid te bereiken. Oftewel: dan het nog steeds zijn werk niet doen. Als je foundation wilt dragen, smeer je die óver de zonnebrand aan. Wacht daar wel even een kwartiertje mee, zodat de zonnebrand goed in je huid is ingetrokken.

homeofdaisies MAC M.A.C. cosmetics Relendlessly Red lipstick Retro matte collection review lippen lippenstift overstag kopen winkelen praag MACstore praha prague mening high end product make-up makeup cosmetica

Nu is het bijwerken van je zonnebrandcrème natuurlijk erg lastig wanneer je foundation draagt. Kans is groot natuurlijk dat je de boel nogal ruïneert en vies uitsmeert. Kies daarom voor een zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht. En om zeker te weten dat het goed gaat: beter niet écht zonnen met een full face make-up. Of gewoon een hippe hoed opzetten, zodat je gezicht in de schaduw blijft!

Vergeet intussen ook niet de rest van je huid in te smeren als je deze dagen naar buiten gaat. Geniet van het weer, maar wel verantwoord!

xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. theinspirationblogger schreef:

  Handig artikel! Een veelvoorkomend dilemma 😉
  xx

  Liked by 1 persoon

 2. ikhouvanbeautynl schreef:

  Goede tips! Ik doe maar gewoon geen foundation op met warm weer. Wel zonnebrand natuurlijk 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s