Favo plantjes | Interieur

Plantjes doen veel voor je interieur. Al ben je een totale fan van #WitWonen, dan nog kun je met plantjes een hoop kleur aanbrengen in je woning. En dat ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens heel gezond. Wist je dat planten zorgen voor een goede luchtvochtigheid en sommige planten zelf stof uit de lucht halen? Vandaag laat ik de planten uit mijn woning zien en vertel ik er wat over.

homeofdaisies plantjes planten home thuis interieur cactus cacti cactussen yuka sanseveria gekleurd dip color colour kleuren gezelligheid makkelijk onderhoud

Ik kan je alvast verklappen: ik ben héél slecht in het houden van planten. Op een of andere manier krijg ik het altijd weer voor elkaar om ze te veel óf te weinig water te geven met als gevolg dat ze binnen niet al te lange tijd op half 7 hangen. Daarom is ook mijn criterium om A) makkelijk te onderhouden planten kopen en B) er niet al te veel geld aan uit te geven. Zo zonde als je 80 euro hebt neergeteld en je na een half jaar alwéér naar het tuincentrum kunt. Een andere goede tip is: kijk eens ergens waar je niet direct planten verwacht, zoals bij de supermarkt of Ikea. Daar zijn ze vaak veel scherper geprijsd!

Als blogger kun je anno 2016 niet dé mini cactussen van Ikea in huis hebben! De mijne kocht ik vorig jaar. Ze zijn per 3 verpakt en zitten in een gekleurd potje. Ik koos voor roze, lekker fleurig! Ik heb 2 lage en 1 langwerpige stekelvriend. Cactussen zijn heel makkelijk te onderhouden: je hoeft ze eigenlijk nooit water te geven, alleen héél zelden een paar druppels spuiten. Het zijn immers woestijn-planten dus ze zijn droogte gewend. Ze staan in de vensterbank op mijn kantoor en krijgen daarom erg veel zon.

homeofdaisies plantjes planten home thuis interieur cactus cacti cactussen yuka sanseveria gekleurd dip color colour kleuren gezelligheid makkelijk onderhoud

Een tijdje geleden kwam Jochem thuis met echt een super tof cadeautje! Ik wilde al zo lang een glazen plantenhanger. Deze had hij gevuld met 3 vetplantjes. Later heb ik zelf op de bodem nog wat schelpjes toegevoegd. Alleen de plantjes groeien erg goed, dus ik vrees dat ik er binnenkort één uit moet halen want ze zitten elkaar nogal in de weg. Vetplantjes zijn ook makkelijk te onderhouden. Ik doe eens per 2 à 3 weken een klein laagje water op de bodem van het glas en zo kunnen de plantjes zelf ‘drinken’.

homeofdaisies plantjes planten home thuis interieur cactus cacti cactussen yuka sanseveria gekleurd dip color colour kleuren gezelligheid makkelijk onderhoud

Bij Ikea shopte ik een paar maanden terug deze mooie Yuka. Dit is best een grote plant, ik denk ongeveer een meter hoog. Gelukkig zijn ze bij Ikea zeer betaalbaar. Waar je bij een tuincentrum al gauw 60-80 euro voor deze zou neertellen was ik nu maar 17 of 18 euro kwijt. Geen geld toch?! Deze plant heeft eens per week een slokje water nodig. Hij staat in de hoek naast de kast en doet het tot nu toe erg goed. De mand waar hij instaat komt overigens ook van Ikea.

homeofdaisies plantjes planten home thuis interieur cactus cacti cactussen yuka sanseveria gekleurd dip color colour kleuren gezelligheid makkelijk onderhoud

Onlangs was ik met mijn oma in het tuincentrum om nieuwe plantjes voor haar te kopen toen ik op deze knapperd stuitte. Hoe tof zijn deze sanseveria’s?! Dit zijn geen normale sanseveria’s, want bij deze zijn de toppen in een natuurlijke kleurstof gedoopt waardoor ze een hele toffe kleur hebben. Dit is volledig veilig, zowel voor de plant als voor mens en dier (gelukkig zit Bailey nooit aan mijn planten in huis!) Deze waren niet heel goedkoop voor hun formaat, maar omdat ze zo apart zijn vond ik het wel waard. Ook deze planten hebben maar eens in de week een klein slokje water nodig. De potten met kurk kocht ik bij Blokker.

homeofdaisies plantjes planten home thuis interieur cactus cacti cactussen yuka sanseveria gekleurd dip color colour kleuren gezelligheid makkelijk onderhoud

Op de kast staat deze knappe cactus. Deze heeft een flink wat groter formaat dan mijn andere cacti! Ik vond het leuk dat deze wat breder is en zijn armpjes vrolijk in de rondte steekt. Zoals alle cactussen: makkelijk te onderhouden omdat hij weinig tot geen water nodig heeft. De zak waar hij inzit shopte ik bij Blokker. Zo leuk! Aan de binnenkant is hij met plastic bekleed dus geen zorgen dat het water lekt!

homeofdaisies plantjes planten home thuis interieur cactus cacti cactussen yuka sanseveria gekleurd dip color colour kleuren gezelligheid makkelijk onderhoud

Zo dat waren de plantjes in mijn huis. Af en toe koop ik nog een leuke bos bloemen voor op tafel om nog meer kleur aan te brengen naast al dat groen. Wat is jouw favo plant in huis? Heb jij wel groene vingers? xo Daisy

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s