Waar te kijken voor vacatures? | Work

Inmiddels ben ik alweer een tijdje op zoek naar een baan (in de richting communicatie). En dat is niet altijd even makkelijk. Maar waar kijk ik dan precies? Wellicht heb jij wat aan mijn tips!

homeofdaisies workmode werk job hunt werkloos werkeloos werkzoekend werk zoeken zoekende communicatie marketing redactie tekstschrijver social media aviseur assistent zoekwoorden websites vacature vacaturesites

Nu moet ik wel bekennen, dat ik zeer gericht op communicatie/social media/copywriter functies zoek. Dit is erg specifiek en daar zijn ook veel specifieke websites voor. Ben je nou op zoek in andere branches – ik noem maar een zijstraat: de zorg – dan heb je weer hele andere websites die voor die specifieke doelgroep vacatures zoeken. Ga gewoon lekker Googlen naar functies en dan merk je vanzelf wel welke websites hiervoor geschikt zijn en passen in jouw vakgebied.

Indeed
Dit is een soort Google van de vacatures. Indeed.nl verzamelt van zo’n beetje het hele internet vacatures. Hartstikke handig, want door het gebruik van de juiste zoekwoorden + jouw locatie (en straal waarin je wilt zoeken) kun je heel gericht op banen zoeken! Pas op: net als bij Google zijn er gesponsorde items (staat er ook bij). Deze zijn dan niet perse bij jou in de omgeving. Ik zoek op de volgende zoektermen: ‘communicatiemedewerker’,  ‘communicatieadviseur’, ‘marketingmedewerker’, ‘marketing assistent’, ‘copywriter’, ‘tekstschrijver’, ‘social media’. Ook handig: hij onthoud op welke termen je hebt gezocht én geeft de volgende keer dat je kijkt aan hoeveel nieuwe vacatures er op dit zoekwoord zijn!

Vacaturebank Zeelandnet
Op de vacaturebank van Zeelandnet kunnen bedrijven gratis hun vacature plaatsen. Dit wordt dan ook veel gebruikt in Zeeland. Dit onderdeel van de website is onderverdeeld in verschillende categorieën. Hierdoor kun je heel gericht zoeken. Zo kijk ik altijd onder de kopjes ‘Communicatie’, ‘Marketing&Sales’, ‘Werving & Selectie’,  ‘Overheid’ en ‘Zakelijke Dienstverlening’.

Uitzendbureaus
Ik probeer ook regelmatig op de websites van de diverse uitzendbureaus te kijken. Denk aan: Randstad, Start People, USG Capacity, Tempo Team etc. Daarnaast sta ik bij een aantal van hen ook ingeschreven. Zo hebben ze je op kantoor direct gezien, weten ze beter wie je bent en kunnen ze ook makkelijker bepalen of een vacature bij jou past. Kijk overigens ook eens naar lokale uitzendbureaus. Die zijn wat meer toegespitst op de regio waar je woont óf gespecialiseerd in jouw vakgebied.

Landelijke vacaturesites
Denk aan: Monsterboard, NationaleVacaturebank, Jobtrack, Werkenbijdeoverheid, Intermediair.
In mijn vakgebied kijk ik veel op: FrankWatching, VillaMedia, DCjobs.

Social Media / Netwerken
Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken tijdens het job-hunten. Bedrijven, hun medewerkers en misschien zelfs vrienden van vrienden delen de laatste functies op hun sociale media (Twitter, Facebook en LinkedIn). Houd deze dus zeker in de gaten. Ik werd laatst zelfs gerecruit omdat iemand van een uitzendbureau mijn LinkedIn-profiel interessant vond! (Helaas lag ik er na het 2e gesprek uit, boooe!) Zorg dus zeker ook dat jouw social profielen er tiptop uitzien! Daarnaast: vraag je vriendin, (oud)collega’s, kennissen en (oud)studiegenoten om mee te kijken. Soms hoor je via-via over een functie die nog niet eens online staat. Ben jij er mooi als eerste bij!

Zo, ik hoop dat ik je met bovenstaande job-hunting-tips op weg heb kunnen helpen. Een klein inzicht in waar ik dus vrijwel dagelijks op te vinden ben. Het is nog net geen dag vullende routine. Maar het komt wel goed, ooit komt die droombaan voorbij (toch?!). Als jij ook op zoek bent: veel succes! xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. ikhouvanbeautynl schreef:

    Goede tips! Indeed heb ik in het verleden ook vaak gebruikt. Ook Nationalevacaturebank vind ik altijd fijn. Succes met het vinden van een baan!

    Liked by 1 persoon

  2. Heel herkenbaar elke dag zitten speuren. En het komt goed, je droombaan ligt al op de loer! Met deze tips ga ik ook weer verder zoeken! Succes

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s