Cien Foundation | Review

Make-up van de Lidl. Dat kan toch niet veel zijn, zou je denken. Voor €1,99 vond ik het proberen waard. Eerlijk gezegd ligt hij al tijden op me te wachten, maar ik kwam er telkens niet aan toe. Ik verwachtte er ook gewoon weinig van. Of dat zo is of klinkklare onzin lees je in onderstaande review.

homeofdaisies cien foundation review lidl low budget make-up makeup try on try out natural beige 020 2 euro 1,99 geld proberen testen test tester tube gezicht face sien

Persoonlijk doe ik vrijwel al mijn boodschappen bij Lidl en vind de prijs/kwaliteitsverhouding van hun producten top. Maar cosmetica maken, tsja, dat is toch wel andere koek dan levensmiddelen. Een jaar of 2 terug probeerde ik al de Cien lipsticks, die toen af en toe in de winkels lagen. Sinds kort heeft Lidl haar verzorgingsschap uitgebreid met onder andere make-up. Niet meer grabbelen voor het te laat is, nee, je kunt ze altijd opnieuw halen!

homeofdaisies cien foundation review lidl low budget make-up makeup try on try out natural beige 020 2 euro 1,99 geld proberen testen test tester tube gezicht face sien

De verpakking van de Cien foundation is redelijk basic. Zwart, met witte letters. Eerst dacht ik dat sommige stukken open waren zodat je de kleur van de foundation er doorheen ziet, maar na iets beter studeren is dat toch een opdruk. Doorzichtig zou ik beter hebben gevonden, omdat je dan aan de tube al beter kan zien of het jouw kleur is. Ik koos voor de 020 Natural Beige, omdat ik in de meeste foundations ook deze benaming terugzie wanneer deze goed bij mijn huidskleur past.

homeofdaisies cien foundation review lidl low budget make-up makeup try on try out natural beige 020 2 euro 1,99 geld proberen testen test tester tube gezicht face sien

De inhoud van de verpakking is 30ml. De verpakking zelf is van zacht plastic. Handig voor als ‘ie bijna leeg is, dan kun je hem oprollen om ook de laatste restjes eruit te knijpen. Op de achterzijde zie je de ingrediënten. Ik ben daar verder niet zo in thuis of let daar niet erg op. Maar als je geïnteresseerd bent, kun je op de afbeelding hieronder de lijst bekijken.

homeofdaisies cien foundation review lidl low budget make-up makeup try on try out natural beige 020 2 euro 1,99 geld proberen testen test tester tube gezicht face sien

De tube heeft een draaidop die er gemakkelijk op- en afgaat. De foundation komt door een smal gaatje naar buiten. Dit vind ik fijn werken, want zo kun je goed de hoeveelheid bepalen, zonder dat er opeens een dikke klodder uitkomt. De formule is zacht en zeker niet dik. Hij verdeelt makkelijk en smeert goed uit.

homeofdaisies cien foundation review lidl low budget make-up makeup try on try out natural beige 020 2 euro 1,99 geld proberen testen test tester tube gezicht face sien

De dekking vind ik wel licht tot medium. Om een goede dekking te krijgen moet je toch een tweede laagje aanbrengen. Ik vind dit op zich niet erg, ik houd persoonlijk niet van een dikke dekking (dit staat gek want dan heb ik helemaal geen sproetjes meer!). Als je graag een stevige dekking wilt zou ik hem afraden. Wat ik wel een enorm pluspunt vind, is dat hij totaal niet poederig opdroogt. Je hebt dus geen cake-face! Daarnaast vind ik hem héél lekker ruiken. Het lijkt wel of er een vleugje Zwitsal in zit ❤

homeofdaisies cien foundation review lidl low budget make-up makeup try on try out natural beige 020 2 euro 1,99 geld proberen testen test tester tube gezicht face sien

Dan is natuurlijk de hamvraag: hoe is de houdbaarheid? Blijft hij de hele dag mooi zitten? Zoals altijd heb ik voor het aanbrengen een primer gebruikt. Ik heb de foundation nadien NIET afgepoederd, enkel met een fixing spray afgedekt. Daarna heb ik de hele dag lekker mijn ding gedaan. Na 12 uur heb ik eens grondig in de spiegel gekeken. Op mijn T-zone kon ik wel zien dat hij een eind was weggesleten. Vooral op mijn kin, maar dit kwam omdat daar een paar pukkeltjes waren uitgekomen en ik daar lekker aan had zitten krabben (stom! Niet doen!) Maar verder zat het echt nog wel goed. Na 12 uur vond ik dat best een goede uitkomst voor een dermate low budget foundation! Als je ‘m ’s morgens aanbrengt adviseer ik ‘m nog even bij te werken aan het eind van je dag mocht je ’s avonds nog plannen hebben.

homeofdaisies cien foundation review lidl low budget make-up makeup try on try out natural beige 020 2 euro 1,99 geld proberen testen test tester tube gezicht face sien

Al met al ben ik écht wel tevreden met deze Cien Foundation. Hij is erg low budget en de kleur en houdbaarheid zijn erg prima. Als je een niet de dikke dekking wilt raad ik hem zeker aan. Ben jij al bekend met de cosmetica van Cien? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marushi schreef:

  Fijn dat je er zo tevreden over bent. Ik heb al eens eerder budget huid producten gebruikt maar mijn huid kan daar helaas niet zo goed tegen. -x-

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van de ingrediënten die in het product zitten. Dat hoeft niet uit te maken of het duur of goedkoop is. Je kunt bijvoorbeeld reageren op de silliconen die het bevat of andere bestanddelen

   Like

 2. ModaSplash schreef:

  Deze ga ik zeker ook een keertje gebruiken!

  Liked by 1 persoon

 3. ikhouvanbeautynl schreef:

  Wat goed dat deze budget foundation ook nog prima werkt.

  Liked by 1 persoon

 4. diyaata schreef:

  Wat goed! Ik vind ‘m je mooi staan! De Lidl zit om de hoek dus wie weet 😉

  Liked by 1 persoon

 5. Tessa schreef:

  Wauw, effe schrikken dat deze producten ook best goed kunnen zijn! Meestal laat ik make-up uit Aldi of Lidl links liggen, maar jouw review bewijst het tegendeel. Leuk om te lezen 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s