Werkloos: wat nu? | Personal

Afgelopen donderdag was mijn allerlaatste werkdag. Na bijna 2,5 jaar bij een super leuk bedrijf,  de liefste collega’s en het tofste werk moest ik mijn telefoon, laptop en toegangspasjes inleveren en was het einde verhaal. En nu start mijn werkeloosheid. Ik zal WW ontvangen, moet daarvoor een aantal sollicitaties in de maand doen en hopelijk vind ik snel ander werk. Maar wat doe ik in de tussentijd? Hoe kom ik de (eenzame) dagen door? Ik heb een plan gemaakt en zal deze met jou delen!

homeofdaisies werkeloos wat nu dagindeling planning dagen werk zoeken werkzoekend solliciteren schoonmaken huishouden day planner indeling

Dit is helaas niet de eerste keer dat ik zonder werk thuis kom te zitten. Voordat ik deze baan startte heb ik ook 2,5 maand thuis gezeten. En ik kan je vertellen; daar werd ik geen leuk mens van. Ik zag nergens uitdaging meer in. Strompelde m’n bed uit, maakte thee en zette de tv aan. Ik at de hele dag koekjes en andere slechte dingen en bedacht eind van de dag dat ik nog wat moest koken. Met pijn en moeite trok ik mezelf van de bank en ging in joggingsbroek naar de supermarkt. En als Jochem thuis was van zijn werk vroeg hij zich af waarom

Dat gaan we nu dus even anders doen! Het is belangrijk voor mij om mijn ritme te houden, en dus niet 24/7 Netflix&Chill. Daarom heb al een tijd vooraf een globale planning gemaakt met zaken die ik elke dag moet doen en dingen die ik elke dag mag. Zo houd ik niet alleen mijn huishouden draaiende, maar heb ik reden genoeg om uit bed te stappen.

Ik zal hem hieronder met je delen:

homeofdaisies werkeloos wat nu dagindeling planning dagen werk zoeken werkzoekend solliciteren schoonmaken huishouden day planner indeling

Zoals je ziet, zijn het niet per sé heel veel taken die ik moet doen elke dag. Het fijne nu is wel dat ik mijn blog heb die ik 6x per week moet vullen. Dat is iets dat ik leuk vind om te doen, maar wat me ook houvast en ritme geeft. Ook heb ik nu meer tijd en mogelijkheid om vooruit te werken, zowel voor mijn eigen blog als bijvoorbeeld mijn gastblogs. Dit kan weer in mijn voordeel werken op het moment dat ik een nieuwe baan heb en daardoor minder vrije tijd heb. En nu kan ik ook de weekenden volledig vrij plannen om gezellig wat met Jochem te doen. Win, win!

Naast mijn dagelijkse vaste taken, heb ik ook een lijst gemaakt met random dingen die ik nog moet/kan doen. Denk bijvoorbeeld aan een kanaaltrailer maken voor YouTube, een nieuwe introvideo editten, een mooi fotoalbum van onze reis naar Praag in elkaar zetten, de ramen zemen, de auto wassen etc. Dingen waar ik anders misschien niet aan toe kom en nu wel tijd voor heb.

homeofdaisies werkeloos wat nu dagindeling planning dagen werk zoeken werkzoekend solliciteren schoonmaken huishouden day planner indeling

Wat ik ook écht wil doen is 3 à 4 keer in de week een flinke ronde lopen of fietsen. Ik wilde dit eigenlijk dagelijks doen, maar met het Hollandse weer én als ik eens geen zin heb is 3 à 4 keer misschien een betere doelstelling. Even lekker een frisse neus halen, je kop leeg laten waaien en meteen wat beweging opdoen. De afgelopen weken heb ik dit een paar keer ’s avonds met Jochem ook gedaan en je komt dan toch op betere gesprekken dan wanneer je op de bank TV zit te kijken 😉

Zo dus dit is een beetje het ritme wat ik de komende tijd probeer aan te houden. Ik wil mijn taken zoveel mogelijk in de ochtend doen, zodat ik ’s middags nog ‘leuke dingen’ kan plannen zoals met familie of vrienden afspreken of gewoon lekker in de zon een boekje lezen. Hopelijk ben ik nu iets gezelliger voor mijn omgeving dan toen en is het nu makkelijker af te spreken omdat vriendinnen vakantie hebben of een extra vrije dag in verband met de zomer.

Ben jij wel eens werkeloos geweest? Vond jij het lastig in je dagritme te komen? En wat heb jij eraan gedaan om dat te voorkomen? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Lenneke schreef:

  Knap dat je zo’n planning hebt gemaakt. Hopelijk vind je snel een leuke, nieuwe uitdaging!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks, hoop dat er voldoende vacatures blijven komen. Zakt meestal nogal in met de zomervakantie in zicht… xo

   Like

 2. Kim jacobs schreef:

  Heel herkenbaar!! Ik ben sinds 1 mei werkloos en zwanger dus solliciteren is niet heel makkelijk… Ben sinds vorige week met verlof en probeer zoveel mogelijk met to-do-lijstjes te werken zodat ik zo actief en nuttig mogelijk blijf…

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Phoe ja das inderdaad geen toffe timing…. wordt pas nadat de kleine is geboren weer aan de bak denk ik? Maar dan heb je wel weer veel ritme haha! Jij gaat wel lekker met video’s opnemen etc. Hoop dat mij dat ook lukt. We gaan het zien de eerste week 😊 xo Daisy

   Like

 3. ikhouvanbeautynl schreef:

  Supergoed van je dat je er zo in staat. Je hebt duidelijk geleerd van de vorige keer, dus dat gaat je niet opnieuw overkomen. Denk dat je het heel goed aanpakt door jezelf wat dagelijkse doelen te stellen. Succes met solliciteren!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks, ga m’n best doen. Benieuwd hoe ik m’n eerste week doorkomen 😉 houd je natuurlijk op de hoogte 😊 xo Daisy

   Like

 4. diyaata schreef:

  Ik hoop dat de lijstjes je gaan helpen! Succes deze week!

  Liked by 1 persoon

 5. annexxx schreef:

  Ahh wat vervelend dit! En ik zit hier te klagen dat ik geen ontslag durf te nemen bij mijn werk … Maar wel goed van je lijstje, zo blijf je lekker bezig! Hopelijk vind je snel wat nieuws!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s