Colourrun | Bucket List

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: Colours By The Sea 2016. Mijn allereerste colourrun. Ik had dit al zo lang op mijn bucket list staan en nu heb ik het dan eindelijk gedaan. En ja, wat mij betreft volgend jaar weer! In dit artikel neem ik je mee op mijn kleurrijke avontuur, leg ik je uit wat het is en hoe het werkt. Natuurlijk boordevol gekke foto’s en als klap op de vuurpijl ook nog een extra video die ik heb geschoten met mijn action cam (want dat stof krijg je nooooit meer uit je goede camera!)

homeofdaisies colourrun colours by the sea 2016 vlissingen strand 5k rennen lopen wandelen strand duinen boulevard kleurstof gooien stof kleuren kleurtjes ervaring bucket list volgend jaar weer 2017 fun lachen gek doen crazy outfits hardlopen hardlopers wedstrijd

Ik deed mee aan de vierde editie van Colours By The Sea, die wordt gehouden in Vlissingen. Bij de allereerste editie was ik samen met mijn moeder gaan kijken en natuurlijk om te fotograferen. Alleen dat was al super gaaf. Ook als publiek krijg je wel een kleurtje mee, want het stof waait overal. Maar nu was het eindelijk zover dat ik zelf ging meelopen. Dankzij lieve Anne, die met een super gaar after-oud en nieuw hoofd om 12uur achter haar laptop ging zitten om plaatsen te reserveren. Maar goed ook, want het was in no-time uitverkocht. Je kon kiezen om de 5 kilometer te rennen of te wandelen. Aangezien ik behoorlijk A-sportief ben, kozen we ervoor om te wandelen (plus: dan kun je er extra lang van genieten!).

homeofdaisies colourrun colours by the sea 2016 vlissingen strand 5k rennen lopen wandelen strand duinen boulevard kleurstof gooien stof kleuren kleurtjes ervaring bucket list volgend jaar weer 2017 fun lachen gek doen crazy outfits hardlopen hardlopers wedstrijd

Tijdens die 5 kilometer die je wandelt, over de boulevard, duinen en strand van Vlissingen wordt je op bepaalde punten bestrooid met gekleurd poeder. Het doel hiervan? Helemaal niets! Het gaat echt alleen om de fun, want je ziet er nadien uit als een clown. Onderweg werden we voorzien van gezellige muziekjes van diverse DJ’s (wat mij betreft hadden de boxen op meer plaatsen mogen staan, want sommige stukken waren nogal saai zonder kleurtjes of muziek). Halverwege krijg je een flesje water (vooral om je mond te spoelen, want ik vergat telkens m’n mond dicht te doen in de kleurenwolk hahaha, het smaakt niet bepaald lekker…)

homeofdaisies colourrun colours by the sea 2016 vlissingen strand 5k rennen lopen wandelen strand duinen boulevard kleurstof gooien stof kleuren kleurtjes ervaring bucket list volgend jaar weer 2017 fun lachen gek doen crazy outfits hardlopen hardlopers wedstrijd

De kleurstof die gebruikt wordt is volledig natuurlijk, dus is niet schadelijk voor het Vlissingse strand of het zeewater. Je wast het nadien ook vrij makkelijk van je haar, lichaam en kleding af. Het stof kruipt wel overal, want ik had letterlijk 3 t-shirts aan en nog was mijn hele BH gekleurd! Maar het wast er dus makkelijk af, dus geen probleem.

homeofdaisies colourrun colours by the sea 2016 vlissingen strand 5k rennen lopen wandelen strand duinen boulevard kleurstof gooien stof kleuren kleurtjes ervaring bucket list volgend jaar weer 2017 fun lachen gek doen crazy outfits hardlopen hardlopers wedstrijd

Selfies in the selfies

homeofdaisies colourrun colours by the sea 2016 vlissingen strand 5k rennen lopen wandelen strand duinen boulevard kleurstof gooien stof kleuren kleurtjes ervaring bucket list volgend jaar weer 2017 fun lachen gek doen crazy outfits hardlopen hardlopers wedstrijd

Was het wat ik ervan had verwacht? Ja, ja, JA! Het was echt onwijs leuk! De sfeer, de mensen. Het is echt voor alle leeftijden, kleine kinderen en oudere mensen. Echte hardlopers in hun standaard outfit en mensen die all out gaan met gekke carnavals pakjes (ja ik ben jaloers op die SUMO pakken, wil ik oooook hahaha). Alle vrijwilligers die je aanmoedigen, die je nog eens extra bekogelen met kleurstof. Ja, het was écht geweldig!

homeofdaisies colourrun colours by the sea 2016 vlissingen strand 5k rennen lopen wandelen strand duinen boulevard kleurstof gooien stof kleuren kleurtjes ervaring bucket list volgend jaar weer 2017 fun lachen gek doen crazy outfits hardlopen hardlopers wedstrijd

We hadden ook enorme mazzel met het weer, want het had werkelijk de hele dag geregend. De loop begon om 19.00 uur en wij vertrokken rond 17.30 uur uit Goes en toen was het gelukkig droog. Pas nadat wij gefinisht waren en nog even op de afterparty stonden begon het te spetteren en frisser te worden.

homeofdaisies colourrun colours by the sea 2016 vlissingen strand 5k rennen lopen wandelen strand duinen boulevard kleurstof gooien stof kleuren kleurtjes ervaring bucket list volgend jaar weer 2017 fun lachen gek doen crazy outfits hardlopen hardlopers wedstrijd

Of ik al in de startblokken sta voor volgend jaar? Nou, ik dacht het wel! Het was echt voor herhaling vatbaar. Dan gaan we wel in en crazy outfit  hè Anne 😉

EXTRA VLOG: Colours By The Sea 2016 Vlissingen

Kom je nou niet uit de buurt van Zeeland? Geen probleem, want volgens mij worden er tegenwoordig door het hele land diverse colourruns gehouden. Gewoon even Googlen zou ik zeggen om te kijken waar en wanneer er een dichtbij is. Die in Vlissingen gaat in elk geval op Nieuwjaarsdag in de verkoop. Dit jaar waren de kosten 20 euro. Lijkt misschien wel veel, maar je krijgt sowieso een bedrukt t-shirt, een zonnebril en een plastic zakje voor je telefoon (zodat niet alle gaatjes onder het gekleurde stof komen). Daarnaast krijg je op 2 punten iets te drinken en moet natuurlijk daarna alles weer netjes worden opgeruimd door de organisatie. Ik vond het daarom wel het geld waard.

homeofdaisies colourrun colours by the sea 2016 vlissingen strand 5k rennen lopen wandelen strand duinen boulevard kleurstof gooien stof kleuren kleurtjes ervaring bucket list volgend jaar weer 2017 fun lachen gek doen crazy outfits hardlopen hardlopers wedstrijd

Ben jij wel eens bij een colourrun geweest? Wat vond je het gaafst? Of zou je het ooit nog eens willen proberen? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. diyaata schreef:

  Zo leuk! Ik krijg je filmpje niet afgespeeld maar weet niet zeker of het aan mij of het filmpje ligt? Ik twijfel om ook een keer mee te doen 🙂

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Hey ik zag idd dat er iets niet helemaal goed was gegaan. Als ’t goed is doet ‘ie nu wel 🙂 Thanks! xo Daisy

   Liked by 1 persoon

 2. joyceelise schreef:

  Dit lijkt mij zo ontzettend gaaf! Hoop ooit ook een keer mee te kunnen wandelen, hardlopen gaat niet haha. Aan de foto’s te zien hebben jullie enorm genoten!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Lopen is te doen hoor, je kunt ook gerust even uitrusten tussendoor. Was echt heeeel leuk, aanrader! Had wel spierpijn de volgende dag haha maar was het waard 😉

   Like

 3. Cool hey!

  Liefs, Miss B.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s