Nadelen van lang haar | Hair

Wat houd ik van mijn lange haar, maar ohhh wat is het soms irritant! Kriebelig, bewerkelijk en al die flessen shampoo en conditioner die binnen no time leeg zijn.  Houd je vast voor een heerlijke dosis sarcasme, met een stiekem diepgewortelde waarheid. Want soms ben ik écht geneigd naar de kapper te rennen en het er allemaal af te halen!

homeofdaisies sollicitatie tips voorbereiden beauty fashion lifestyle werk werken werkeloos gesprek bedrijf kleding haar make-up hair makeup tips&tricks video youtube uitleg

Al die euro’s die je door het doucheputje spoelt
Het lijkt wel alsof ik de shampoo en conditioner gewoon leegknijp boven het putje, in plaats van in mijn haar smeer. De laatste tijd komt het steeds vaker voor dat ik misgrijp omdat de fles alwéér leeg is. En alsof dat nog niet alles is, koop je natuurlijk nog bergen andere leuke/handige/heb-ik-niet-nodig-maar-wil-ik-wel-hebben-dingen bij de Kruidvat als je je voorraad gaat aanvullen. Zucht…

Je wordt regelmatig gescalpeerd
Ik wist niet dat haar overal in vast kan komen te zitten. Dat had ik nooit toen het een fijne schouderlengte had. Het zit vast onder mijn oksel (?!?!), als ik mijn autoraam- of dak dicht doe. Als iemand mij een knuffel geeft wordt mijn hoofd in mijn nek getrokken, omdat er nog een berg haar op m’n rug hangt. Het blijft hangen tussen ritsen, sjaals, knopen, etc. Ja, echt top!

Je kunt er niks mee
Het zit voor geen meter. Het wordt zwaar en sluik of het pluist. Om nog maar over de droge punten te zwijgen… Waardoor je dus again bergen product moet gebruiken om het te fatsoeneren. Of het wordt weer een standaard rommelknot of staart.

Je struikelt erover. En je man, je collega’s en je kat ook
Het haar ligt werkelijk o-ver-al! Alsof ik kruimeltje ben en mijn hele dagelijkse route van bed, naar de badkamer, naar de keuken, naar de woonkamer, naar de auto, naar kantoor moet volgooien met haren om mijn weg terug naar huis te vinden. De wieltjes van mijn bureaustoel lopen erop vast, om nog maar te zwijgen over de kop van mijn stofzuiger die niet meer goed zuigt omdat er hele pruiken in wonen. En dan komen we ook nog even terug bij het doucheputje… bah!

Maar tussen het sarcasme door zou ik er nu toch nog niet aan moeten denken het eraf te halen. Dat komt nog wel. Ergens. Een keer. Ooit… Mijn doel is nog steeds het zo lang mogelijk te laten groeien, zodat ik het daarna kan doneren aan iemand die geen haar heeft. Er zijn namelijk verschillende organisaties die pruiken maken voor zieke mensen of kinderen die ook graag een mooie bos willen. En daardoor wegen de nadelen écht niet op tegen de voordelen. Nog even doorbijten: voor het goede doel! xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mariska schreef:

  Toch lijkt zo mooi lang haar als jij hebt het me allemaal waard! Ik heb ooit extensions gehad en toen moest ik hier ook echt aan wennen 😛

  Liked by 2 people

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik heb ook nog clip inns liggen hihi maar inmiddels is m’n eigen haar net zo lang 😉 maar zoals gezegd in het stuk, het is sarcastisch dus ja wel een beetje waard haha xo Daisy

   Like

 2. Marushi schreef:

  Haha heel herkenbaar al die punten. Maar ik heb toch liever lang dan kort haar !^^ -x-

  Liked by 1 persoon

 3. Astrid schreef:

  Haha, ik herken het ook, maar toch wil ik mijn lange haar niet kwijt. Super dat jij het wil doneren!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks! Groeit bij mij toch weer snel. Had 2 jaar terug op m’n schouders en 1 jaar later op de bruiloft alweer behoorlijk lang

   Like

 4. joyceelise schreef:

  Haha erg herkenbaar! Super dat je het wil gaan doneren!

  Liked by 1 persoon

 5. missbeautycake schreef:

  Heeel erg herkenbaar!😂

  Liked by 1 persoon

 6. Chantal schreef:

  Oksel (chantal lacht hard 😂)

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   No kidding! It happens

   Liked by 1 persoon

 7. Dineke schreef:

  Super waar! Maar is het waard vind ik, haha

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s