Dewi van de Waeter, founder lekkerineenpotje | #PowerVrouw

In deze editie van #PowerVrouw een oude bekende van mij. Ik leerde Dewi van de Waeter in 2007 kennen op de opleiding Communicatie. Toen ze 18  was kon ze niet wachten om Zeeland te verlaten en zette haar studie voort in Utrecht. Toch zijn we elkaar nooit écht uit het oog verloren (hulde aan Facebook!) Twee jaar geleden begon ze haar eigen bedrijf: lekkerineenpotje. Verzorgingsproducten, volledig handgemaakt én veganistisch. Wat begon als een probeersel uit haar eigen keuken, groeide door tot een heus bedrijfje, met een steeds groter groeiende productlijn. Haar filosofie: als je niet snapt wat er in een product zit, moet je het ook niet op je lijf smeren. Als dat niet de definitie is van een #PowerVrouw, dan weet ik het ook niet! Ik interviewde haar:

homeofdaisies lekkerineenpotje logo powervrouw dewi van de waeter #PowerVrouw rubriek nieuw zeeland utrecht vegan vegetarisch veganistisch beautyproducten beauty verzorging producten liefde home made zelf gemaakt schoon milieu dierproefvrij liefde

bron foto

Hi Dewi! Zou je mee willen doen aan mijn rubriek #PowerVrouw?
Super leuk, echt een eer! Natuurlijk doe ik graag mee 🙂

Hoe oud was je toen je besloot vegetarisch te worden? En hoe kwam je tot dit besluit?
Ik was 8 jaar oud toen mijn leraar (meester Kest) tussen neus en lippen  door vertelde dat hamburgers van koeien gemaakt werden. Die avond gingen we toevallig gourmetten en ik heb alleen maar gehuild. Mijn moeder heeft toen wat groenten in m’n pannetje gedaan en een eitje voor me gebakken. Zij heeft nog jaren apart voor mij gekookt, heel lief.  Ik was een kleine activist, ik overtuigde een aantal vriendinnetjes om geen vlees meer te eten en maakte posters waar ik afgehakte dierenhoofden op tekenden met de tekst ”vlees is moord!”. Deze mocht ik vervolgens van mijn moeder niet door de hele buurt ophangen.

Later ben je ook veganistisch geworden. Waarom heb je dit besloten?
Ik had ‘Vegucated’ gekeken op Netflix en wilde net als de mensen in de documentaire mezelf 30 dagen uitdagen. Heel leuk was dat mijn broer mee wilde doen.  Toen na wat uitzoeken bleek dat naturel chips en oreo’s gewoon veganistisch zijn bleek het allemaal niet zo moeilijk. De quote ‘It’s just dinner, no one has to die’ (ik kan de bedenker niet vinden, gegoogled en alles!) houdt me geïnspireerd.

homeofdaisies lekkerineenpotje logo powervrouw dewi van de waeter #PowerVrouw rubriek nieuw zeeland utrecht vegan vegetarisch veganistisch beautyproducten beauty verzorging producten liefde home made zelf gemaakt schoon milieu dierproefvrij liefde

bron foto

Vind je het moeilijk om veganistisch te leven?
Ja, ik vind het soms moeilijk. Veganistisch eten is steeds meer verkrijgbaar en het wordt daarom makkelijker, maar de maatschappij is er gewoon (nog) niet echt voor ingericht. Eigenlijk zou een vegan altijd voorbereid moeten zijn met een banaan  in je tas, maar dat red ik niet altijd en heel soms zwicht ik dan voor een broodje kaas.

Is er een verschil tussen veganistisch leven in Utrecht of Zeeland?
In Zeeland is het echt nog veel moeilijker, mijn familie woont hier. Als ik met hen uit eten wil kom je niet veel verder dan friet met ketchup. Daarnaast kun je (bijna) nergens sojamelk in je koffie krijgen.  Maar goed, er is wel gewoon een Albert Heijn XL in Vlissingen, dus thuis is het echt prima te doen. (Tips voor Zeeuwen welkom!)

Wanneer heb je lekkerineenpotje bedacht? En waarom?
Ik had mijn eigen deodorant gemaakt en die werkte ontzettend goed. Hij was vegan, gemaakt met liefde  en zo zuiver dat je een hap zou kunnen nemen. Ik vond dat alles wat je op je huid smeert hier wel aan mocht voldoen en heb toen het concept voor lekkerineenpotje bedacht. Na veel experimenteren heb ik mijn lijn opgezet.

homeofdaisies lekkerineenpotje lekker in een potje review make-up remover natural olie oil review etsy home made vegan friendly waterproof make-up rimmel provocalips mascara proberen

Op welk moment bedacht je: ik ga stoppen met werken voor een baas en me volledig storten op mijn eigen bedrijf? Hoe voelde dat?
Ik werkte 36 uur als marketeer en daarnaast was het op een gegeven moment zo dat ik elke avond en in het weekend bezig was voor lekkerineenpotje. Ik kwam steeds vaker moe op mijn werk en had er weinig puf meer voor. In mijn hoofd was ik vooral met lekkerineenpotje bezig. Toen heb ik samen met mijn vriend besloten in de diepte te springen en er alles aan te doen om mijn bedrijf zo snel mogelijk rendabel te maken. Dit was achteraf wat onrealistisch en nu werk ik 2 dagen per week als servicemederwerker bij Seats2Meet om mijn huur te bekostigen. Ik hoop wel dat ik er in de toekomst van kan leven.

Al jouw producten zijn home made met een flinke schep liefde. Hoe houd je het voor jezelf leuk nu de vraag steeds groter wordt en dus de werkdruk hoger?
Inmiddels doe ik niet alles meer alleen. Steeds vaker heb ik het nu over de ‘meiden van lekkerineenpotje’. Ik heb 4 meiden die op freelance basis mij helpen met productie, markten en ook workshops.  Dit is sowieso heel gezellig, maar zeker qua productie gaat het dan een stuk sneller.

homeofdaisies lekkerineenpotje rosemary damaged hair mask masker haar rozemarijn kruiden vegan veganistisch friendly home made love liefde droog gespleten puntjes zomer zon haarproduct keukentafel

Jouw producten in verschillende winkels en webshops verkrijgbaar. Hoe kies je zo’n bedrijf uit?
Was het maar zo’n feest dat ik ze uit mocht kiezen! Ik benader winkels en webshops die ik leuk vind passen  bij ons merk en benader ze. Met een beetje geluk is het gevoel wederzijds en kom ik in hun winkel te liggen. Ik lig nu vooral in winkels met duurzame cadeaus of winkels die natuurlijke producten verkopen.

homeofdaisies lekkerineenpotje logo powervrouw dewi van de waeter #PowerVrouw rubriek nieuw zeeland utrecht vegan vegetarisch veganistisch beautyproducten beauty verzorging producten liefde home made zelf gemaakt schoon milieu dierproefvrij liefde

Wat zijn dingen die je nu nog wilt bereiken? Wat zijn je dromen (zakelijk en/of privé)?
Zakelijk zou ik het heel gaaf vinden om een winkelketen binnen te slepen en een vast team kunnen aannemen en een gezellig kantoor op te zetten.  Ook wil ik een hoop nieuwe producten introduceren.Privé ben ik heel tevreden, ik ben verloofd met een leuke Engelsman en we hopen binnenkort een huis te kopen. Ik hoop dat onze bejaarde kat 30 wordt!

Jaaaaa, ik hoop ook dat Binnies 30 wordt. Such an awesome kitty (die alleen Engels verstaat haha) 🙂 Natuurlijk wens ik je alle geluk in de liefde toe én natuurlijk met je eigen bedrijf. En ik ben super benieuwd naar nieuwe producten in de lijn, want ik ben gek op je producten! (Mijn fav’s zijn de Intense Coffee Facial Scrub en de Rosemary Damaged Hair Mask (ruik,en beiden heerlijk!). Check lekkerineenpotje.nl voor alle producten en meer info.  

Thanks dat je wilde meewerken Dewi, ik denk dat je een inspiratie bent voor velen, hoe je zo in je idealen gelooft en dit uitdraagt in je producten! xo Daisy 

Ben of ken jij nou ook een ware powervrouw? Een vrouw die volledig in haar kracht staat of haar (onmogelijke) dromen heeft nagejaagd en waargemaakt? Geef haar dan op! Stuur een mailtje met haar verhaal naar homeofdaisies@gmail.com en wie weet staat jouw #PowerVrouw wel in de komende editie!

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s