Waarom ik nou nooit es niks kan doen | Personal

Er lijkt nooit een eind te komen aan mijn to do lijst. Ik verzin namelijk altijd wel weer wat nieuws. Daardoor heb ik vaak het gevoel dat ik nog zoveel ‘moet’, terwijl dat vaak helemaal niet het geval is. Sterker nog: ik doe het mezelf aan. Maar waarom kan ik nou nooit eens niks doen?

homeofdaisies #ootd praag praha prague stad citytrip exploring outfit mode fashion trend trendy feather veer vest jasje broek jeans H&M Vero Moda Primark schoenen sneakers gelfoam view uitzicht

 

Je wilt niet weten hoe vaak het voorkomt dat ik thuis kom van mijn werk en dan wéér de laptop aanzet. Of pen en papier pak en opschrijf wat ik allemaal nog moet. Boodschappen, een was draaien of nog eentje (of wel twee!) die nog gevouwen moeten worden. Een doekje door het huis gooien, een blogpost schrijven of nog even snel die video afmaken die morgen online moet. Moet, moet, moet. Of is het eigenlijk wil?

Ik leg mezelf die dingen namelijk op. Jochem ligt er niet wakker van als hij zijn schone onderbroek niet uit de kast kan pakken maar uit de mand schone was moet vissen. Of als de ramen al weken vies zijn. En al helemaal niet als er morgen geen blogpost online staat. De enige die daar wel wakker van ligt, dat ben ik.

Daarnaast ben ik vaak één bonk ideeën. Heb ik de ene blogpost nog niet af, zit er alweer een nieuwe in mijn hoofd. Die MOET ik soms gewoon direct op papier zetten. Uit mijn mouw schudden en klaarzetten om de digitale wereld in te slingeren. Heb ik eens een avond alleen, vind ik het soms lastig om het werk neer te leggen en toch maar te Netflixen of een boek te lezen. Hoewel ik er steeds beter in word overigens, maar het blijft een struikelblok. Ik blijf onrustig met de gedachte aan alles wat nog op mij wacht…

Zoals mijn psycholoog ooit zei (ja ik ben naar de psycholoog geweest tijdens het revalidatietraject dat ik heb gevolgd voor mijn HMS) “Vergaat de wereld als je het niet doet? Ik denk van niet…” En daar heeft ze ook helemaal gelijk in. Maar ja, tussen iets ‘weten’  en iets ‘doen’ (of in mijn geval, juist niet doen) zit een groot verschil.

Dus mijn vraag aan jou: wat doe jij op een vrije avond? Kun jij goed ‘niks’ doen of heb je ook altijd het gevoel dat er nog zoveel werk op je ligt te wachten? En hoe ga jij daarmee om? Wie weet kunnen we van elkaar leren! xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Heel herkenbaar en bij mij wordt het precies alleen maar erger. Mss omdat ik de laatste tijd tot wel echt weinig gekomen ben maar toch… Niets doen creëert een enorme onrust in mijn hoofd waardoor ik nog meer doordraaf en in the end eigenlijk nog tot minder kom.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Precies dat idd. Zeker als het blijft liggen en daardoor opstapelt wordt het in de kop alleen maar erger xo

   Like

 2. memyselfandcocktails schreef:

  Als ik een nieuw idee heb om over te bloggen moet het ook zo snel mogelijk op mijn pc staan, op een vrije avond kijk ik meestal wat rond op andere blogs of zet ik een leuke serie op 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik probeer (als ik een idee heb, maar geen/weinig tijd) om een conceptje te maken. Super handig dat ik ook de app op mijn telefoon heb. Even snel tikken en een andere keer uitwerken. Dat helpt! (en handig voor de dagen dat je geen inspiratie hebt haha, pak je gewoon een halfbakken concept.) Andere blogs lezen vind ik ook wel ontspannend, maar daar kom ik dan vaak helaas weer niet aan toe.. xo Daisy

   Liked by 1 persoon

   1. memyselfandcocktails schreef:

    Ja de app is heel handig! Kan je snel reageren op reacties en posts 🙂 De conceptjes gebruik ik ook! Ik heb al 4 weken iets staan over cupcakes maar het raakt maar niet af haha :p

    Liked by 1 persoon

   2. Home of Daisies schreef:

    Zeker! Haha ik heb ook echt tig food conceptjes staan. Nu alleen nog een keer maken en foto’s schieten 😉 xo

    Liked by 1 persoon

 3. byhermiej schreef:

  Helemaal niets doen komt bij mij vaker voor dan me lief is.Alleen is dat gedwongen niets doen , omdat ik dan zoveel pijn heb dat ik gewoon niet verder kan. Is zo frustrerend!!!In mijn hoofd zit dan nog een hele lijst wat echt.. echt nodig moet gebeuren. Zoals nu de tuin. Maar ja, helaas kan ik het niet zelf.Ik herken wel dingen van jou! En nee…. De wereld vergaat echt niet als je het niet doet en gaat zitten of liggen. Alleen zou het fijn zijn als je dan het maken in je hoofd ook stil zou kunnen zetten! Maar die uit knop heb ik nog niet gebonden helaas!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja dat heb ik ook soms dat ik lichamelijk wordt tegengehouden. Was er inderdaad maar een uit-knopje!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s