Kruidvat foot spa & elektrische voetvijl | Review

Wie wil er nu niet poezelig zachte voetjes deze zomer? Nou, ik in elk geval wel! Na een winter lang in sokken, pantoffels en dichte schoenen te hebben gewoond mogen ze nu weer gezien worden. Of niet…? De mijne zijn erg droog en ruw geworden dus ga ik aan de slag met 2 (voor mij nieuwe) voetproducten van Kruitvat: Foot Spa bruistabletten en de Elektrische Voetvijl. Ik ben onwijs benieuwd of ik mijn slippertjes kan opgraven voor het beloofde goede weer!

homeofdaisies kruidvat foot spa voetbad bruistabletten kruidvat elektrische voetvijl voor gladde en zachte voeten vijl vijlen eelt eeltvijl grof fijn review proberen testen beauty tevreden kopen goedkoop budget budgetproof test tester

Niet alleen de winter was funest voor mijn voeten. Nu we in ons nieuwe huis PVC + vloerverwarming hebben, lijkt het wel of de huid van mijn voeten droger dan ooit is! Ze voelen daardoor ruw aan, er is veel eeltvorming. Soms zelfs zo erg dat het kapot barst, wat echt heel vervelend is. Daarom was ik al een tijdje opzoek naar een fijn product die me kon helpen van de eelt af te komen. Zo’n elektrische voetvijl leek me wel wat, alleen de prijzen: zo hoog! Daarom ben ik blij dat Kruidvat met een eigen budget variant kwam. Verschil? Wat dacht je van 12 euro in plaats van 40-50 euro!

homeofdaisies kruidvat foot spa voetbad bruistabletten kruidvat elektrische voetvijl voor gladde en zachte voeten vijl vijlen eelt eeltvijl grof fijn review proberen testen beauty tevreden kopen goedkoop budget budgetproof test tester

Omdat eelt vaak uit meerdere lagen bestaat, wilde ik mijn voeten van te voren zacht maken met een voetenbadje. Bij Kruidvat vond ik een Foot Spa. Dat zijn 8 bruistabletten met een verfrissende en ontspannende werking. De etherische oliën die erin verwerkt zitten ruik je al door de verpakking heen. Super fris, met lavendel, menthol en eucalyptus. Ik betaalde 2,99 voor dit doosje.

homeofdaisies kruidvat foot spa voetbad bruistabletten kruidvat elektrische voetvijl voor gladde en zachte voeten vijl vijlen eelt eeltvijl grof fijn review proberen testen beauty tevreden kopen goedkoop budget budgetproof test tester

Ik begin dus met het voetenbadje. Hiervoor leg ik een grote handdoek op de grond, vul ik een teiltje met warm water
(ongeveer 38 graden), zet deze op de handdoek, dompel mijn voeten onder en gooi er een bruistablet bij. Nu moet ik zeggen: die tabletten lijken in de folie wel op vaatwastabletten haha! Niet stiekem in de keuken laten slingeren voordat je hubby je machine verpest 😉

homeofdaisies kruidvat foot spa voetbad bruistabletten kruidvat elektrische voetvijl voor gladde en zachte voeten vijl vijlen eelt eeltvijl grof fijn review proberen testen beauty tevreden kopen goedkoop budget budgetproof test tester

Zoals verwacht begint de tablet direct te bruisen en suizen wanneer hij het water raakt. Een heerlijk geluid, maar een nog fijnere geur die vrijkomt. Aahhh, echt ontspannen! Als ik mijn camera er niet op had moeten richten had ik een magazine gepakt en 15 minuten genoten van het niks doen. Na ongeveer een kwartier merk ik dat het badje wat is afgekoeld, dus haal ik 1 voet eruit en droog deze goed af.

homeofdaisies kruidvat foot spa voetbad bruistabletten kruidvat elektrische voetvijl voor gladde en zachte voeten vijl vijlen eelt eeltvijl grof fijn review proberen testen beauty tevreden kopen goedkoop budget budgetproof test tester

homeofdaisies kruidvat foot spa voetbad bruistabletten kruidvat elektrische voetvijl voor gladde en zachte voeten vijl vijlen eelt eeltvijl grof fijn review proberen testen beauty tevreden kopen goedkoop budget budgetproof test tester

Dan kan ik nu aan de slag met de elektrische voetvijl. Ik ben toch zo ontzettend benieuwd of het aan mijn verwachtingen voldoet! Normaal vijl ik mijn eelt weg met een puinsteen, alleen heb ik dan altijd het idee dat slechts de toplaag weg is en ik het na een week weer kan doen. Als ik de verpakking open vind ik natuurlijk het apparaat, 2 batterijen (AA, meegeleverd, top!), 2 vijlen (1 grove en 1 fijne), een klein borsteltje om schoon te maken en een kap om over de vijl te doen wanneer je het niet gebruikt.

homeofdaisies kruidvat foot spa voetbad bruistabletten kruidvat elektrische voetvijl voor gladde en zachte voeten vijl vijlen eelt eeltvijl grof fijn review proberen testen beauty tevreden kopen goedkoop budget budgetproof test tester

Standaard zit de grove vijl (groen) erin, dus daar ga ik meteen mee aan de slag. Door de witte knop omhoog te schuiven gaat de vijl aan. Het maakt gelukkig niet erg veel geluid, maar hij lijkt wel snel te draaien. Ik begin met mijn hiel. Het duurt even voordat ik wat eelt weg krijg, misschien had ik mijn voet wat langer moeten drogen. Op de drogere plekken werkt het namelijk beter en ook hoe langer ik bezig ben, hoe beter het gaat. Misschien voortaan maar eerst vijlen en dan soaken?

homeofdaisies kruidvat foot spa voetbad bruistabletten kruidvat elektrische voetvijl voor gladde en zachte voeten vijl vijlen eelt eeltvijl grof fijn review proberen testen beauty tevreden kopen goedkoop budget budgetproof test tester

Het duurt wel langer dan ik had verwacht voordat ik goed resultaat zie. Het vijlt minder scherp en hard dan ik dacht. Maar aan de andere kant, als je per ongeluk met je vinger tegen de vijl aankomt ligt niet meteen je huid eraf. Dus na een kwartier elektrisch vijlen is de ergste eelt op mijn linkervoet wel verdwenen. Fijn! Nog even insmeren met een balsem voordat ik aan de andere voet begin.

homeofdaisies kruidvat foot spa voetbad bruistabletten kruidvat elektrische voetvijl voor gladde en zachte voeten vijl vijlen eelt eeltvijl grof fijn review proberen testen beauty tevreden kopen goedkoop budget budgetproof test tester

Op de andere voet zit namelijk zo’n barst. Simpelweg gescheurd omdat het zo droog is (ja ik ben super lui met voetencrème, my bad!) Maar ook dat verwijderd hij naar verloop van tijd prima. Het is nog niet helemaal weg, maar het voelt in elk geval weer als één geheel! Ik probeer ook nog even de fijne vijl (roze) maar die doet helemaal niets voor die super ruwe huid van mij. Wellicht werkt die beter als ik vaker de groene vijl heb gebruikt en ik bijna eeltvrij ben.

Overigens adviseer ik je wel om boven een handdoek te werken. De huidschilfers vallen namelijk naar beneden of schieten soms zelfs weg. Wel zo fijn om je huis een beetje fris te houden! Je kunt dit product trouwens NIET in de douche gebruiken en mensen met diabetes of hoge bloeddruk wordt afgeraden dit product te gebruiken (staat op de verpakking). Houd hier dus rekening mee.

homeofdaisies kruidvat foot spa voetbad bruistabletten kruidvat elektrische voetvijl voor gladde en zachte voeten vijl vijlen eelt eeltvijl grof fijn review proberen testen beauty tevreden kopen goedkoop budget budgetproof test tester

Al met al ben ik best tevreden over deze producten. Hoewel de Kruidvat Elektrische Voetvijl van mij nog wel een standje harder en grover had gemogen is dit zeker geen slecht product. Wie weet als ik het vaker (wekelijk?) gebruik dat ik binnen no time écht poezelig zachte voetjes heb. De Kruidvat Foot Spa ruikt enorm lekker en omdat je zeker een kwartier nergens heen kunt is dit wel een fijn relax momentje. Een aanrader dus!

Heb jij last van eelt? Hoe verwijder je dit? En was je al bekend met de elektrische voetvijl? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. casanaa schreef:

  Ziet er fijn uit! Is het bij iedere kruidvat beschikbaar?

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dat lijkt me wel gezien het een eigen merk product is

   Like

   1. Ruben schreef:

    Gebruik dit product ook, meestal op voorraad alsmede losse vijlstenen. Wel droog gebruiken (dus badje eventueel erna doen!).
    Tevreden over dit product.

    Liked by 1 persoon

 2. ikhouvanbeautynl schreef:

  Dat klinkt toch best goed. Heb er ook al een paar keer mee in mijn handen gestaan. Vooral de bruistabletten klinken fijn.

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Je kunt het best kopen hoor, vond de prijzen ook erg aangenaam om eens te proberen of het iets voor je is 😊 xo Daisy

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s