Katoen, Goes | Zeeuwse Hotspot

Dat deze gelegenheid in de hotspot zou komen, daar was geen twijfel over mogelijk. Ik ben er namelijk al geweest voor het open was. Voordat er überhaupt nog maar iets te zien was van wat het uiteindelijk ging worden. En toen het eenmaal opende, wow, was ik er niet weg te slaan. Katoen is een brasserie en hotel, midden in het centrum van Goes. Een zaak die niets anders dan sfeer, rust en gezelligheid uitstraalt. En het altijd vriendelijke personeel, het overheerlijke eten en de halfopen keuken versterken dat gevoel nog meer.

homeofdaisies zeeuwse hotspot Katoen Goes brasserie restaurant hotel review eten food foodie thee bier slot oostende stad interieur interior inspiratie robuust hout industrieel personeel open keuken sfeer ambiance centrum parkeren plein rustig rustiek sfeer

Een industriële look kan snel koud aanvoelen, maar dat is Katoen allesbehalve. Met grof geweven vloerkleden, vintage hanglampen, handgeschreven krijtborden, overal robuust hout en natuurlijk de klossen katoen aan de wand is het alsof je in een warm bad stapt. En dan heb je nog niet eens een hap gegeten of gedronken. Ik vraag me af hoe gastheer Marc toch iedereen lijkt te kennen en altijd tijd maakt voor een praatje. Het is een beetje als thuiskomen.

homeofdaisies zeeuwse hotspot Katoen Goes brasserie restaurant hotel review eten food foodie thee bier slot oostende stad interieur interior inspiratie robuust hout industrieel personeel open keuken sfeer ambiance centrum parkeren plein rustig rustiek sfeer

Vandaag kozen we voor een lage tafel bij het raam, net naast de bar. Hier hebben we mooi uitzicht over de hele zaak. Door de grote glazen schuifwand kan ik zo de keuken inkijken, waar de koks zich voorbereiden op het aanstaande diner. We bestellen een thee, een speciaalbiertje van Slot Oostende (brouwerij die eind 2016 moet openen in Goes), het broodplankje en een portie bitterballen. Het is voor ons immers borreltijd (hoewel ik vandaag de borrel oversla). Binnen no time staat onze tafel voor heerlijkheden.

homeofdaisies zeeuwse hotspot Katoen Goes brasserie restaurant hotel review eten food foodie thee bier slot oostende stad interieur interior inspiratie robuust hout industrieel personeel open keuken sfeer ambiance centrum parkeren plein rustig rustiek sfeer

homeofdaisies zeeuwse hotspot Katoen Goes brasserie restaurant hotel review eten food foodie thee bier slot oostende stad interieur interior inspiratie robuust hout industrieel personeel open keuken sfeer ambiance centrum parkeren plein rustig rustiek sfeer

Wat ik altijd tof vind is de houten schalen en platen waar het eten op wordt geserveerd. Zo heerlijk robuust en natuurlijk. Bij het brood (dat van de lokale bakker komt) zit huisgemaakte aioli, tapenade en roomboter. De Van Dobben bitterballen worden vergezeld door een pittige mosterd. Heb je zin in een echte maaltijd? Dan kan ik voor de lunch zeker de broodrolletjes en het 12-uurtje (vis!) aanraden. De dinerkaart wisselt regelmatig. Ondanks dat er niet onwijs veel keus is, kan ik altijd wel iets lekkers vinden.

homeofdaisies zeeuwse hotspot Katoen Goes brasserie restaurant hotel review eten food foodie thee bier slot oostende stad interieur interior inspiratie robuust hout industrieel personeel open keuken sfeer ambiance centrum parkeren plein rustig rustiek sfeer

De hotelkamers heb ik – helaas – nog nooit in het echt kunnen bewonderen, maar als het nog maar half zo fijn aanvoelt als de brasserie kun je er gerust een kamer boeken. Ik bedoel, zelfs de toiletten zijn mooi en altijd netjes! De prijzen  van de hotelkamers zijn geloof ik wel iets bovengemiddeld, maar dat is de brasserie niet te merken. Fijne prijsjes, voor de fijne ambiance, overheerlijk eten, goede koffie en vriendelijk personeel.

homeofdaisies zeeuwse hotspot Katoen Goes brasserie restaurant hotel review eten food foodie thee bier slot oostende stad interieur interior inspiratie robuust hout industrieel personeel open keuken sfeer ambiance centrum parkeren plein rustig rustiek sfeer

Overigens kun je gerust buiten zitten, want je zit super rustig aan het plein. En dat, zomaar 50 meter lopen van de drukke Grote Markt. Dus zin in een goed gesprek zonder de luidruchtige geluiden van overvolle terrassen? Loop dan zeker eventjes door naar Katoen. Beetje fris? Ook hier is aan gedacht. Kruip gewoon onder een fleece dekentje en vraag of de terrasheaters aan mogen. Zo kun je ook in het voor- en najaar lang genieten van de Zeeuwse buitenlucht.

homeofdaisies zeeuwse hotspot Katoen Goes brasserie restaurant hotel review eten food foodie thee bier slot oostende stad interieur interior inspiratie robuust hout industrieel personeel open keuken sfeer ambiance centrum parkeren plein rustig rustiek sfeer

Zoals je merkt: ik ben fan! Toen ik nog praktisch om de hoek woonde kwam ik er echt vrijwel wekelijks. Gewoon, voor een kopje koffie of een heerlijke lunch. Nu ik iets minder om de hoek woon ben ik niet minder fan geworden hoor! Nee, dit blijft één van mijn favo hotspots van Goes. Dus ben je in de buurt, wip dan zeker even binnen (en doe Marc de groetjes van me 😉 )

In de Zeeuwse Hotspot zet ik elke maand een Zeeuws horecabedrijf in het zonnetje. Sommige zijn mijn vaste stekjes, andere nieuwe ontdekkingen die je zeker niet mag missen. Ben of ken jij ook aanraders die op dit lijstje moeten? Mail dan naar homeofdaisies@gmail.com en misschien kom ik dan ook daar een kijkje nemen!

Ben jij al eens bij Katoen in Goes geweest? Werd je net als ik opslag verliefd? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jolet schreef:

  Dat interieur is echt super mooi! Dat maakt een etentje meteen een stuk leuker he!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Zeker weten vind het altijd zo fijn daar!

   Like

 2. diyaata schreef:

  Ik kom er ook graag! Ik heb er nog niet gelunched maar wie weet binnenkort een keer 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Echt aanrader hoor! En anders houd ik me aanbevolen als je geen date hebt 😉

   Like

 3. byhermiej schreef:

  Kende het niet, maar het ziet er zeer uitnodigend uit!!!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s