Janknummers | My fav’

Soms is het gewoon even fijn. Lekker. En vooral: broodnodig. Ik heb het in dit geval niet over chocola eten (oké, kun je ook best hiermee in combi doen). Huilen. Vaak komt het het opeens opzetten. Je bent verdrietig, boos of juist ontzettend blij en zomaar komen daar tranen bij kijken. Het is heel goed om af en toe even te huilen, alle opgekropte emoties los te laten. Maar soms lukt dat ook helemaal niet. Daar heb ik de afgelopen tijd last van gehad. Het zat er wel, maar het wilde er niet uit. Net als een ontsteking begint het dan onderhuids de etteren. Om er nu eens even goed vanaf te zijn zette ik wat liedjes op waarvan ik altijd emotioneel raak. Door even flink uit te huilen was ik meteen van mijn eigen ‘geëtter’ af. Vandaag deel ik deze liedjes.

homeofdaisies janknummers greys anatomy serie film huilen brullen uithuilen gezond mind loslaten let it go music gedachten gevoelens loslaten youtube geluid tekst

Vrouwen huilen vaker dan mannen. Niet zo gek ook dat de ultieme tranentrekker-serie Grey’s Anatomy voornamelijk door het vrouwelijk geslacht wordt bekeken. Hieronder vind je een aantal nummers die ook deze serie worden gebruikt. Vooral die laatste twee. Poehh! Die worden in meerdere afleveringen gebruikt. Eerder deelde ik al mijn Top 6 jankfilms.

Anna Nalick -Breathe (2 AM)

Kodaline – All I Want

The Fray – How to Save a Life

Snow Patrol – Chasing Cars
https://www.youtube.com/watch?v=GemKqzILV4w

Dan heb ik er een aantal waarbij ik vanaf de eerste keer dat ik ze hoorde al moest huilen. En nu ga ik als Zeeuws meisje natuurlijk héél graag (én vaak!) naar Racoon dus bij deze twee is het standaard prijs. Over 2 weken weer naar ze dus als deze wordt gespeeld weet je zeker dat ik met natte ogen op de Grote Markt sta. Als je even nadenkt over hoe erg het is om je kleine kindje te moeten verliezen aan kanker en je goede vrienden jaren nadien nog altijd geld inzamelen met dit nummer, dit concert, voor dit goede doel… tsja, daar krijg je een warm hart van!

Racoon – Oceaan

Racoon – Don’t give up the fight 

En ja hoor, bij Ellie Goulding stond ik ook bij de eerste klanken al te janken! Moet ik altijd aan Jochem denken (ook al gaat dit nummer eigenlijk over Ellie’s beste vriendin… ik moet altijd aan Jochem denken). “Cause when I’m with you,  I’m standing with an army”.

Ellie Goulding – Army
https://www.youtube.com/watch?v=jTTNWpag6fI

Dit laatste nummer is extra speciaal, want dat doet me aan iemand denken. Een moment. Iemand die ik persoonlijk nog niet zo heel goed kende, maar wel heel plots uit een familielid haar leven is gerukt. Dit nummer werd op zijn begrafenis gedraaid. Het heeft ook echt heel lang geduurd voordat ik dit nummer met enig fatsoen kon luisteren. Ik draaide het album van Ed Sheeran zeer regelmatig, maar dit nummer (laatste van het album) skipte ik altijd direct bij het horen van de eerste klank. Het geeft zoveel extra lading, omdat het me altijd doet denken aan hem, de uitvaart en aan al die mensen die hem zo dierbaar waren die hem nu moeten missen. “And I hope that you’ll remember me”.

Ed Sheeran – I See Fire

Ben je trouwens benieuwd naar de biologische achtergrond van ‘waarom mensen huilen’? Kijk dan even op de site van dokterdokter.nl 

Heb jij bepaalde nummer waarbij de emoties altijd los gaan? Vind je het fijn om af en toe te huilen? Ik ben heel benieuwd hoe dat met jou is. Overigens niks om je voor te schamen! xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Chantal schreef:

  Alain Clark – Be with you again.
  Oceaan overigens, een gedeelte uit de lyric, al hoef ik jou niet te vertellen waarom. ‘Vroeger’ dus…

  Thnx for sharing! Mooi persoonlijk blog 🍀

  Heerlijk, zulke tranen!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja Oceaan doet mij ook aan een andere tijd denken. Bij mij doet de tekst “ik heb al zover moeten kruipen, het laatste stuk zal ook wel gaan tot ik ga staan” en “laat die ander nu maar kruipen” het vooral. Zal van Alain zo eens opzoeken, weet niet of ik die ken. Sowieso goede nummers altijd! Thanks xo Daisy

   Liked by 1 persoon

   1. Chantal schreef:

    Exact dat stuk! 👌🏻

    Liked by 1 persoon

 2. Een heleboel liedjes in je lijstje die ik niet ken, maar dus wel even ga luisteren! I See Fire is een echte favoriet, maar voor mij geen huilliedje. Sinds de crematie van mijn tante is There You’ll Be van Faith Hill een echt janklied. Kon de hele dienst niet huilen, maar na dat nummer kon ik niet meer stoppen. En het roept nog steeds heel veel gevoelens op.

  En trouwens, soms is keihard huilen gewoon heel erg fijn. XX

  Like

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja zodra je een liedje aan een gebeurtenis koppelt ga je altijd terug in de tijd wanneer je het hoort. En ja, huilen is heeeel fijn xo

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s