Rituals gezichtsreiniging- en verzorging | Review

Onlangs kreeg ik een prachtig pakket thuisgestuurd met 6 Rituals reinigings- en verzorgingsproducten voor het gezicht. Bijna de hele lijn is verrijkt met lotusbloem. Nu houd ik enorm van de bloemengeur, dus ik was erg benieuwd of je dat ook goed ruikt. Rituals staat in mijn optiek altijd wel bekend om rijke producten die heerlijk geuren. Ik kon daarom ook niet wachten om ze uit te testen en mijn bevindingen vandaag met jullie te delen.

homeofdaisies rituals lotus flower and moringa extract rituals mild fashuin cleansing milk mild eye make-up remover rice bran oil refreshing eye lotion fluide contour absolute firming mask botanicals active moisture lotion hydratating complex natural anti-oxidants brightning face exfoliator review

Het pakket zat mooi ingepakt met roze vloeipapier. Toen ik dit weghaalde toverde ik 4 doosjes en 2 flesjes uit de doos. 6 fijne producten om uit te proberen! Ik ontving:
– Mild Facial Cleansing Milk – Lotus Flower & Moringa extract
– Mild Eye Make-up Remover – Lotus Flower & Rice bran oil
– Brighterning Face Expoliator – Lotus Flower & Moringa extract
– Absolute Firming Mask – Firming botanicals
– Active Moisture Lotion
– Refreshing Eye Lotion

homeofdaisies rituals lotus flower and moringa extract rituals mild fashuin cleansing milk mild eye make-up remover rice bran oil refreshing eye lotion fluide contour absolute firming mask botanicals active moisture lotion hydratating complex natural anti-oxidants brightning face exfoliator review

De verpakking is uiteraard – hallo het is Rituals, dohh! – weer ontzettend mooi ontworpen. De hele lijn is prachtig vormgegeven met het geraamte van bloemblaadjes en serene wit-met-zilvere verpakking. Alleen de oogmake-up remover valt op, deze zit in een roze fles. Eerlijk gezegd vind ik de doosjes waar sommige producten inzitten wat overbodig, hoewel hier wel de ingrediënten opstaan gaan die bij mij direct de container in. Ik zal de producten reviewen op volgorde van gebruik.

Rituals Mild Eye Make-up Remover 125ml
De Rituals Mild Eye Make-up Remover komt in een fles van hard plastic en heeft een schroefdop. Ik probeerde heel hard in de fles te knijpen om er remover uit te krijgen, maar dat werkt niet. Je moet namelijk schudden! Schudt wat remover op een watje om je oogmake-up te verwijderen. Omdat het naast een zachte reiniging ook olie bevat, haal je ook makkelijk watervaste make-up van je ogen af. Hij werkt daarmee erg goed! Normaal verwijder ik mijn make-up enkel met een reinigingsdoekje, maar hiermee gaat vooral mijn mascara er veel beter af. Het is zacht voor de ooghuid en je hoeft niet echt te boenen om alles te verwijderen. Een fijn product dus!

homeofdaisies rituals lotus flower and moringa extract rituals mild fashuin cleansing milk mild eye make-up remover rice bran oil refreshing eye lotion fluide contour absolute firming mask botanicals active moisture lotion hydratating complex natural anti-oxidants brightning face exfoliator review

Rituals Mild Facial Cleansing Milk 200ml
Normaliter gebruik ik nooit een reinigingsmelk, maar ik moet zeggen dat het me positief verrast heeft. Ik heb de Rituals Mild Facial Cleansing Milk een week of 3 gebruikt en ik geloof niet dat mijn huid er ooit zo goed heeft uitgezien óf gevoeld. Ik weet niet of dat enkel door de melk komt of door de combinatie met de Active Moisere Lotion (daar kom ik zo nog op). Maar ik ben in elk geval héél blij! Je gebruikt de melk door 2 à 3 pompjes product (oh pompje, zó fijn en hygiënisch!) op een watje te verdelen en hiermee je hele gezicht te reinigen. De melk is wit van kleur, maar op je huid veranderd hij direct en wordt hij onzichtbaar. Normaal is het de bedoeling dat je hierna nog dieper reinigt door een toner of tonic te gebruiken, maar die zat helaas niet in het pakket. Ik heb alleen mijn micilairwater gebruikt wanneer mijn huid erg vies was. De melk is zuinig in gebruik, er is in die weken misschien 10% uit de fles gegaan. En de geur? Die is zeer subtiel bloemig.

homeofdaisies rituals lotus flower and moringa extract rituals mild fashuin cleansing milk mild eye make-up remover rice bran oil refreshing eye lotion fluide contour absolute firming mask botanicals active moisture lotion hydratating complex natural anti-oxidants brightning face exfoliator review

Rituals Active Moisture Lotion 50ml
Deze crème is geschikt voor een gecombineerde huid. En laat ik die nu net hebben volgens de huidanalyse die ik in januari liet doen! Dit betekent zoveel als dat je huid op sommige plaatsen vet is en op andere plaatsen juist droog/vochtarm. Hydratatie staat bij deze lotion voorop. De doos belooft een mooie en soepele huid. Nou, maar écht hoor! Mijn huid heeft er nooit eerder zo top uitgezien. Ik heb een natural glow zonder dat je denkt dat ik net mijn frituurvingers aan mijn gezicht heb afgesmeerd. Het voelt zo zacht als een babyhuidje en zelfs in mijn maandelijkse periode was er amper een onzuiverheid te bekennen. Ik ben zeer verrast door dit product! Oh ja, hij komt dus in een doosje, het dubbelwandige flesje heeft ook zo’n fijn, hygiënisch pompje én ook deze heeft de subtiele lotusgeur. De crème is wit van kleur, maar smeert egaal uit en trekt héél snel in.

homeofdaisies rituals lotus flower and moringa extract rituals mild fashuin cleansing milk mild eye make-up remover rice bran oil refreshing eye lotion fluide contour absolute firming mask botanicals active moisture lotion hydratating complex natural anti-oxidants brightning face exfoliator review

Rituals Refreshing Eye Lotion 15ml
De Rituals Refreshing Eye Lotion komt in een doosje en herbergt een klein flesje met pomp. De stijl is precies hetzelfde als de Active Moisure Lotion. Helaas ben ik hier absoluut niet over te spreken. De huid rondom mijn ogen is zeer gevoelig en de eerste keer dat ik de Eye Lotion aanbracht voelde het alsof ik sambal in mijn ogen had gesmeerd. Het brandde als een gek en mijn ogen bleven maar tranen! Ik had gehoopt dat het aan die dag lag en probeerde het een paar dagen later nogmaals. Maar nee, ook deze keer was het alles behalve prettig. En dat vind ik jammer, want ik ben nog steeds op zoek naar de meest ideale crème, lotion of gel voor onder mijn ogen. De Rituals Refreshing Eye Lotion belooft in elk geval donkere kringen en wallen onder de ogen te verminderen en ook de textuur van de huid te verbeteren. Dat zat er voor mij helaas niet in…

homeofdaisies rituals lotus flower and moringa extract rituals mild fashuin cleansing milk mild eye make-up remover rice bran oil refreshing eye lotion fluide contour absolute firming mask botanicals active moisture lotion hydratating complex natural anti-oxidants brightning face exfoliator review

Rituals Brighterning Face Expoliator 75ml
Af en toe vind ik het fijn om mijn huid even goed te scrubben. Te ontdoen van overtollige, oude huid en celvernieuwing te bevorderen. De Rituals Brighterning Face Expoliator is geschikt voor alle huidtypes. Het product komt in een tube met drukdop, waarbij de scrub aan de onderkant eruit komt. De scrub voelt heel dik en wat gellig aan. Je verdeelt dit over een vochtige huid. De scrubdeeltjes zijn heel subtiel en komen eigenlijk pas naar voren wanneer je de crème goed hebt uitgesmeerd. Het voelt eigenlijk als héél fijn zand waarmee je je scrubt. Hoe langer je wrijft hoe meer deeltjes je wel voelt. De scrub is best fijn, zeker de geur is lekker, maar ik houd persoonlijk van een iets grovere scrub waarmee ik het gevoel heb sneller klaar te zijn.

bwDSC03588

Rituals Absolute Firming Mask 75ml
Nooit eerder heb ik een firming mask gebruikt. De bedoeling van dit product is dus om de huid te verstevigen. Inmiddels loop ik richting de 30 en iedereen weet dat na je 25e het verval intreedt, dus hé proberen die hap! Het is een zachte, gel-achtige crème die je met je vingers aanbrengt op een droge huid. Na 10 tot 15 minuten kun je het eraf halen met een wattenschijfje. In het begin voelde ik het product wel wat tintelen, maar verder deed het voor mijn gevoel niet veel. Het droogt niet op – zoals ik wel gewend ben bij de meeste gezichtsmaskers – het blijft gewoon plakkerig. En dat maakt het eraf halen ook alles behalve makkelijk. 8 wattenschijfjes verder heb ik de hoop opgegeven en ben ik maar met een wattenschijfje met micillairwater aan de slag gegaan. Het was gewoon niet van mijn gezicht te krijgen! Het product ruikt heerlijk, maar daar is ook alles mee gezegd. Nee, niet voor herhaling vatbaar wat mij betreft.

homeofdaisies rituals lotus flower and moringa extract rituals mild fashuin cleansing milk mild eye make-up remover rice bran oil refreshing eye lotion fluide contour absolute firming mask botanicals active moisture lotion hydratating complex natural anti-oxidants brightning face exfoliator review

Zoals je hebt gemerkt ben ik niet enthousiast over de hele collectie, maar zeker de Cleansing Milk en Moisture Lotion gaan in mijn dagelijkse routine blijven. De Eyelotion en het Firming Mask mogen wat mij betreft regelrecht de prullenmand in. De producten van Rituals zijn zeker niet goedkoop. De Cleanser en oogmake-up remover kosten €10,50 per stuk en de Moisure Lotion wel €24,50. Deze producten zijn te koop bij Rituals en Douglas.

homeofdaisies rituals lotus flower and moringa extract rituals mild fashuin cleansing milk mild eye make-up remover rice bran oil refreshing eye lotion fluide contour absolute firming mask botanicals active moisture lotion hydratating complex natural anti-oxidants brightning face exfoliator review

 

Heb jij wel eens gezichtsproducten geprobeerd van Rituals? Welke is jouw favoriet? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marushi schreef:

  Klinkt allemaal erg goed! Ik hou sowieso wel van Rituals. -x-

  Liked by 1 persoon

 2. ModaSplash schreef:

  Mooie producten!

  Liked by 1 persoon

 3. gittedblog schreef:

  Ik had hetzelfde voor met de eye lotion! Maar misschien wel iets minder erg, want ik ben het wel blijven gebruiken en heb er nu geen last meer van 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ik heb het met andere ook wel eens gehad, maar niet zo erg! Gebruik nu eigenlijk altijd een eyegel van Kruidvat die irriteert heel zelden. Fijn dat het bij jou wel is goedgekomen 😊 xo Daisy

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s