Nieuwe rubriek | #PowerVrouw

Goede ideeën komen vaak op de gekste momenten. In dit geval vlak voordat ik in slaap viel. Powervrouwen. Wie kent er niet minstens één? Een vrouw die wel alles lijkt te kunnen, de top bereikt en volledig in haar eigen kracht staat. En hiermee zoveel meisjes en vrouwen inspireert. Want wie droomt er nu niet stiekem van zo’n powervrouw te zijn? In deze rubriek laat ik jou kennis maken met vrouwen die mij inspireren. Ik trap af met mijn oma.

homeofdaisies powervrouw oma joke nieuwe rubriek sterk krachtig indepentent woman women vrouwen vrouwenpower power alleenstaand oma kinderen opvoeden werken hard spanje onafhankelijk

Foto Credits: Marieke Mol 

Mijn oma is altijd mijn grote voorbeeld geweest. Het equivalent van een powervrouw. In haar eentje drie dochters opgevoed, altijd hard gewerkt, een huis, tuin en zijzelf die er piekfijn uitzagen en verhalen over haar reizen naar Spanje. Maar ook van de shit die ze meemaakte als kind. Grootgebracht bij de nonnen, op water en brood op blote voeten op de gang als ze stout was geweest en al als 12-jarig meisje hard werken in de bakkerij. Als kind kon ik daar alleen maar met grote ogen naar kijken en vond alles wat ze vertelde fantastisch. Nee, ze heeft het niet makkelijk gehad in haar leven, maar ze heeft het wel mooi geflikt.

De verhalen over het werken in de bar en Spanje boeiden mij het meest. Hoe ze met een vol dienblad en op hoge hakken over de dansvloer zwierde, dronken lui buiten gooide en vervelende mannen met een rake opmerking op hun nummer zette. Dat ze precies had uitgevogeld wanneer de jackpot viel op het gokautomaat (dat kon je blijkbaar horen) en dat je als je ’s nachts alleen naar huis loopt altijd een busje haarlak in je tas moet hebben om eventuele belagers blind te sprayen. Tips waar je wat aan hebt als 8-jarig meisje 😉

homeofdaisies powervrouw oma joke nieuwe rubriek sterk krachtig indepentent woman women vrouwen vrouwenpower power alleenstaand oma kinderen opvoeden werken hard spanje onafhankelijk

Waar ik ook veel bewondering voor had – en nog steeds heb – is hoe verzorgd mijn oma is. Inmiddels is ze 81, maar vertikt het om ongekapt de deur uit te gaan. Hoogblond, netjes in de krul. Laagje foundation, wenkbrauwen bijgekleurd. Blauwe oogschaduw, laagje mascara en altijd dezelfde, beetje oudroze kleurige lipstick. Mooi gevijlde nagels (al zegt ze dat ze die van nature zo heeft) met een roze/bruine lak. Oorbellen in, ketting en armbanden om. Een goed uitgezochte outfit, afgestemd op het weerbericht van vanmorgen. Nee, je zult haar niet betrappen op een mode-misser! En niemand die gelooft dat ze 81 is.

homeofdaisies powervrouw oma joke nieuwe rubriek sterk krachtig indepentent woman women vrouwen vrouwenpower power alleenstaand oma kinderen opvoeden werken hard spanje onafhankelijk

Op haar 80e verjaardag met home made taart

En dat is ook waarom ik zo naar haar opkijk. Ondanks alle shit die ze heeft meegemaakt, hoe hard ze heeft moeten vechten om er een goed leven van te maken, je ziet het niet aan haar af. Ze is sterk, altijd uitgegaan van haar eigen kracht. “Als ik het half kan missen, geef ik het heel weg” zegt ze altijd. Stopt de kleinkinderen nog steeds stiekem briefgeld toe wanneer ze op bezoek komen. Koffie met niet 1, maar 2, 3 of 4 koekjes. Of we Chinees gaan halen of een frietje bij de Mac want dat vind ze zo lekker.

Daarom was – en ben – ik ook zo blij dat mijn oma mijn trouwdag mocht meemaken. Ze was zelfs één van mijn getuigen.

homeofdaisies powervrouw oma joke nieuwe rubriek sterk krachtig indepentent woman women vrouwen vrouwenpower power alleenstaand oma kinderen opvoeden werken hard spanje onafhankelijk

Ben of ken jij nou ook een ware powervrouw? Een vrouw die volledig in haar kracht staat of haar (onmogelijke) dromen heeft nagejaagd en waargemaakt? Geef haar dan op! Stuur een mailtje met haar verhaal naar homeofdaisies@gmail.com en wie weet staat jouw #PowerVrouw wel in de komende editie! Dan ga ik nu met oma en mama moederdag vieren met een gebakje op het terras. Precies zoals het hoort! xo Daisy 

 

 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s