Kruidvat Solait Face SPF30 | Review

Als roodharige ben ik maar wat bekend met de werking van zonnebrandcrème. Het is een must om niet binnen no time van top tot teen in een kreeft te veranderen. Het enige probleem is… zonnebrand is vies, plakkerig en vettig. En daarom heb ik er een enorme hekel aan! Toen ik laatst bij Kruidvat stuitte op de Solait SPF30 speciaal voor het gezicht, móest ik die natuurlijk uitproberen. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vindt.

homeofdaisies kruidvat solait spf30 face gezicht zonnebrand zon creme zonnebrandcreme zonbescherming 50ml review rood haar ginger roodharig

Bij zonnebrand denk ik meteen aan ‘witte waas’, ‘plakt’ en ‘vettig’. Ik kan er niets aan doen. Maar zonder een goede zonbescherming kan ik de deur niet uit. En dat zou jij ook niet moeten doen. De zon voelt heerlijk op je huid, maar kan enorme schade aanrichten. Verbranding is het directe effect, huidveroudering, pigmentvlekken en zelfs de vorming van huidkanker. Dat willen we natuurlijk niet! Smeren is dus het devies.

homeofdaisies kruidvat solait spf30 face gezicht zonnebrand zon creme zonnebrandcreme zonbescherming 50ml review rood haar ginger roodharig

Kruidvat Solait Face komt in een witte, kartonnen verpakking met de welbekende print van de Solat collectie. In het doosje vind je het flacon. Deze is wit met een gele drukdop. Hij is lekker compact, dus handig om altijd in je tas te hebben.

homeofdaisies kruidvat solait spf30 face gezicht zonnebrand zon creme zonnebrandcreme zonbescherming 50ml review rood haar ginger roodharig

Wat meteen opvalt als je de inhoud op je hand knijpt, is dat de crème behoorlijk dun is. En dat is fijn, want hierdoor kun je het veel makkelijker uitsmeren. Helaas is de witte waas nog altijd aanwezig (jammer!) maar het ergste trekt na een paar minuten weg. Ook het vette, plakkerige vervliegt snel en als het helemaal is ingetrokken voel je er helemaal niks meer van. Yay!

homeofdaisies kruidvat solait spf30 face gezicht zonnebrand zon creme zonnebrandcreme zonbescherming 50ml review rood haar ginger roodharig

De zonnebrand doet zijn werk goed. Met factor 30 kun je prima een paar uurtjes in het lentezonnetje toeven zonder je zorgen te maken dat je verbrand. Advies blijft ook hier om regelmatig bij te smeren als je continu in de zon blijft (ongeveer elke 2 uur). Ik heb heerlijk een middagje in de tuin gezeten en nog een rondje gefietst. Een ultieme lentedag dus! Zonder me zorgen te maken over een verbrande neus, heb ik fijn sproetjes kunnen kweken. En die zijn er gekomen, want factor 30 houd zeker niet alle zonnestralen tegen.

homeofdaisies kruidvat solait spf30 face gezicht zonnebrand zon creme zonnebrandcreme zonbescherming 50ml review rood haar ginger roodharig

Al met al ben ik zeer tevreden over de Kruidvat Solat zonnebrandcrème voor het gezicht in SPF30. De witte waas in het begin is het enige minpunt, maar als je zorgt dat je je voordat je de zon in gaat goed insmeert en daarna elke 2 uur een klein laagje extra aanbrengt komt het helemaal in orde. Het feit dat het product goed intrekt en niet plakt vind ik een dikke plus. Een echte aanrader, die bij mij een vaste plek in mijn handtas krijgt. Laat die zonnige dagen maar onbeperkt doorbreken!

homeofdaisies kruidvat solait spf30 face gezicht zonnebrand zon creme zonnebrandcreme zonbescherming 50ml review rood haar ginger roodharig

Kruidvat Solatt Face SPF30 is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €6,99 (en nu tijdelijk €5,00!) voor 50 ml.

Gebruik jij zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht? Waarom wel/niet? Kende je dit product al? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Fijne review! Ik ben zelf ook roodharig en heb na een zonnig dagje al gelijk een knalrode neus..Ik ga hem proberen!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Smeren is zo belangrijk! Ben blij dat deze niet zo viezig aanvoelt zodat ik wel smeer. Zou hem zeker aanraden! Xo Daisy

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s