M.A.C. Candy Yum Yum DUPE | Review

Al sinds het moment dat de halve wereld Candy Yum Yum op haar lippen smeerde was ik verliefd op de kleur. Maar ja, geld hè. M.A.C. is nu eenmaal aardig aan de prijs en als budget freak zit ik liever voor een dubbeltje op de eerste rang. (En ja, ik ben inmiddels ook bezitter van mijn allereerste M.A.C. lipstick ooit en jaaaa ik ben er blij mee! Maar ik had deze al voor die dag in de snoepwinkel aan mijn stash toegevoegd!). Etos lanceerde een tijd geleden haar volledig vernieuwde eigen merklijn mét daarin de perfecte dupe van haar duurdere vriendin. ‘Candy Crush’ is wat mij betreft een voltreffer voor als de zon schijnt!

homeofdaisies mac candy yum yum dupe etos candy crush lipstick lippenstift kleur kleuren zomer fel knalkleur keihard matte mat macaron paul tulp zomer zomers fel felle kleuren hot pink

De Etos Candy Crush lipstick is overigens in twee varianten verkrijgbaar: Color Care (=verzorgend en glanzend) en Matte (=mat, dus langer houdbaar). Omdat bij mij romige liptsticks al mijn lippen glijden als ik er nog maar naar kijk, koos ik voor degene uit de Matte collectie. Je kunt daar  -wat mij betreft- preciezer mee werken, het verschuift niet en de kleur blijft langer zitten. Ik nam de proef op de som.

De lipstick zit in een prachtige, matzwarte huls. Heel simpel misschien, maar ik houd ervan. Bovenop de dop (ook zó slim, want meestal zit het juist onderop) zit een sticker die precies de kleur aangeeft + haar naam. Op de zijkant van de dop zie je nog de naam Etos in glanzend zwart staan.

homeofdaisies mac candy yum yum dupe etos candy crush lipstick lippenstift kleur kleuren zomer fel knalkleur keihard matte mat macaron paul tulp zomer zomers fel felle kleuren hot pink

Als je de dop van de huls haalt wacht je een knallend welkom. Wow, wat is het een felle kleur zeg. Zó gaaf! Als je de lipstick uit de huls draait komt er ook nog een mooi logo tevoorschijn. De kop van de stick is super strak gesneden. Daardoor werkt hij is het begin wel wat stroef, maar na een paar keer stift ‘ie toch wat makkelijker.

homeofdaisies mac candy yum yum dupe etos candy crush lipstick lippenstift kleur kleuren zomer fel knalkleur keihard matte mat macaron paul tulp zomer zomers fel felle kleuren hot pink

De swatch op mijn arm is iets minder hot pink dan de stick doet vermoeden, maar zeker niet minder fel. Een ware knalkleur!

homeofdaisies mac candy yum yum dupe etos candy crush lipstick lippenstift kleur kleuren zomer fel knalkleur keihard matte mat macaron paul tulp zomer zomers fel felle kleuren hot pink

En ook van mijn lippen knalt de kleur af. BAM!

 

homeofdaisies mac candy yum yum dupe etos candy crush lipstick lippenstift kleur kleuren zomer fel knalkleur keihard matte mat macaron paul tulp zomer zomers fel felle kleuren hot pink

De houdbaarheid is -zoals ik al vermoedde- heel goed. De matte kleur blijft goed zitten, ondanks iets te eten en te drinken. Hij heeft zelfs een avondje sushi overleefd! Als je hem de hele dag draagt is een keer of 2 bijwerken voldoende om de dag door te komen.

homeofdaisies mac candy yum yum dupe etos candy crush lipstick lippenstift kleur kleuren zomer fel knalkleur keihard matte mat macaron paul tulp zomer zomers fel felle kleuren hot pink

Met deze kleur heb ik helemaal zin in de zomer. Laat die zon maar komen (een klein vogeltje vertelde me dat het vanaf zondag weer beter weer wordt, yay)! Dan ga ik deze kleur zeker vaker gebruiken. Ik houd daarbij mijn ooglook wel rustig, want de focus moet met deze tint écht op je lippen liggen.

homeofdaisies mac candy yum yum dupe etos candy crush lipstick lippenstift kleur kleuren zomer fel knalkleur keihard matte mat macaron paul tulp zomer zomers fel felle kleuren hot pink

Etos Candy Crush Matte is verkrijgbaar bij Etos voor €3,99.

Heb jij deze dupe van Candy Yum Yum al ontdekt? Wat vind je van de Etos Candy Crush? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Marushi schreef:

  Wat een prachtige kleur! Ik heb hem van de MAC en het is echt mijn favoriet! -x-

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Ja dat geloof ik hij staat bij mij nu ook op nummer 1 😉 xo

   Liked by 1 persoon

 2. memyselfandcocktails schreef:

  Super leuke kleur voor amper 4 euro! Toffe review!

  Liked by 1 persoon

 3. emmaverbeke schreef:

  Die kleur staat je erg goed 🙂 lijkt me een goeie dupe!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Thanks! Is het zeker 😄

   Liked by 1 persoon

 4. joyceelise schreef:

  Hijs zo mooi! Ik heb hem van MAC zelf! Staat je ook super!

  Liked by 1 persoon

  1. Home of Daisies schreef:

   Dank je! Ben er erg blij mee

   Like

 5. itsagoldsky schreef:

  Ook de romige variant is lang houdbaar, pas na het avondeten zie je hem niet meer. Maar deze komt zeker op mijn wishlist

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s