Age ain’t nothing but a number | Persoonlijk

Leeftijd is niets anders dan een nummer. Zo leer ik de afgelopen tijd steeds beter. Werd ik vroegahh altijd veel ouder geschat, denken mensen sinds kort dat ik jonger ben. Op zich een fijne volgorde natuurlijk haha! Ik leg je de voor- en nadelen uit van iets anders geschat te worden dan je eigen leeftijd en waarom het getal wat mij betreft helemaal niks uitmaakt. 

homeofdaisies age ain't nothing but a number leeftijd inschatten column oud jong jonger ouder getal jarig jaren

Als kind was ik altijd het langste meisje van de klas. Enkel Joost oversteeg mij. En hoewel de pubertijd qua borstvorming lang op zich liet wachten, werd ik altijd wel ouder geschat dan ik was. Wat mij weer goed uit kwam, kon ik mooi als 13-jarige al op vrijdagmiddag in de kroeg 1 Breezer bestellen (die waren zoveel als mijn hele zakgeld, vandaar maar 1). En op mijn 15e kwam ik eens in de maand zonder problemen de discotheek in waar je toch écht al 16 voor moest zijn.

Ook merkte ik dat mensen me wat sneller serieus namen omdat ze me ouder inschatte dan dat ik was. Een bijbaantje krijgen naast mijn school was dan ook geen probleem. Maar dat lag er misschien ook niet alleen dat ik er ouder uitzag, maar dat ik ook vrij serieus in het leven stond. Werk en school op nummer 1, op 2 mijn toenmalige vriendje en daarna stappen en vrienden. Achteraf misschien niet de beste volgorde, maar hé als je alles van te voren weet…

Nu merk ik – ik ben 28 – dat daar een verandering in komt. Krijg ik opeens reacties op social media dat men écht niet had gedacht dat ik ‘al’ 28 was. Dat ze me veel jonger schatten. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik daarvan moet vinden. Enerzijds zal het wel een compliment zijn (iedereen richting de 30 wil wel voor jonger aangezien worden), maar zou ik me dan ook jonger gedragen dat ik zo overkom? Ben ik niet wat kinderachtig? Blijven steken in mijn early twenties of kleed ik me erg jong?

En aan de andere kant: who cares what other people think? Ik ben al jaren geleden opgehouden van me enorm aantrekken wat andere mensen denken. Als ik maar blij ben met wie ik ben en wat ik doe, dan maakt het niet uit wat anderen ervan vinden. Ook al is dat erg moeilijk hoor, want horen dat mensen je NIET leuk vinden is ook echt NIET LEUK!

Lang verhaal kort: leeftijd is slechts een getal. Mijn oma is 81 en wordt vaak eind 60 geschat (wat ze natuurlijk héél erg leuk vindt!). Omdat je bijna 30 bent moet je niet opeens serieus doen. En dat als je getrouwd ben je niet meer op stap kunt. Doe gewoon waar jij je zelf prettig bij voelt.

Wordt jij altijd ouder, jonger of je eigen leeftijd geschat? Vind jij het lastig om iemands leeftijd in te schatten? xo Daisy 

Volg homeofdaisies op YouTube Instagram Facebook Bloglovin’

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marushi schreef:

    Goed geschreven! Ben het ook helemaal met je eens! Ik ben 29 maar word nog steeds jonger geschat, en ik wil ook helemaal niet zo serieus overkomen. Leven is leuk, enjoy! -x-

    Liked by 1 persoon

  2. gouweleeuw schreef:

    Leeftijd zegt niks over hoe je van binnen voelt, je kan 80 zijn en van binnen 50 voelen. leeftijd is maar een getal het is hoe jij je voelt, is toch een mooie compliment als ze je jonger in schatten.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s