15 reisdilemma’s | Tag

Als je dit leest sta ik ergens op het vliegveld van Praag te wachten tot ik het vliegtuig in mag. Het is namelijk alweer tijd om naar huis te gaan. Jammer maar helaas, aan alle vakanties komt een eind. Maar om dat gevoel nog even iets langer vast te houden, heb ik vandaag voor jullie de 15 reisdilemma’s tag ingevuld. En natuurlijk ben ik ook benieuwd welke keuze jij zou maken!

homeofdaisies travel tag blog blogger reizen vliegen camping stedentrip kamperen vliegen taggen

Zonvakantie / wintersport
Eerlijk gezegd ben ik nog nooit op wintersport geweest. Mede omdat ik lichamelijk wintersport niet zo lang volhoud (ik heb wel een paar keer indoor geskied. Boarden was niet zo’n succes haha!) maar toch zou ik het wel eens willen meemaken. Die bergen, sneeuw, après ski… tsja het lijkt me toch wel leuk. Maar een zonvakantie vind ik sowieso fantastisch! Heerlijk een dag of 10 op een strandbedje liggen opladen, bergen boeken lezen, cocktails drinken en op slippers lopen. Ja, daar word ik écht heel blij van!

Vakantie aan de kust / Vakantie in het buitenland
Een beetje oneerlijk, want ik woon praktisch aan de kust. Dus ja, buitenland heeft wel mijn voorkeur. Hoewel ik ook zeker graag aan de Zeeuwse kust lig, maar dan slaap ik daarna gewoon in mijn eigen bed haha!

Europees eten / Aziatisch eten
Qua eten ben ik niet zo moeilijk eerlijk gezegd. Ik vind vrijwel alles wel lekker en ben ook zeker niet beroerd om nieuwe dingen te proberen. Ik ben gek op Italiaans, Spaans, Mexicaans, maar natuurlijk ook op Chinees en Japans (sushi loooove!).

Weg met vriendinnen / Weg met partner
Ook al zo’n gemene vraag! Hoewel ik niet denk dat ik met alle vriendinnen een hele leuke vakantie zou hebben (gewoon omdat we te veel verschillen), vind ik het wel enorm leuk om met Anne weg te gaan. We zijn al 2x op zomervakantie geweest, een aantal keer een nachtje in hotel ergens in Nederland en de bedoeling is om dit jaar een stedentripje te doen samen. Misschien is met een vriendin wel bijzonderder, omdat je met je partner eigenlijk altijd wel weg gaat of kunt gaan. Dat doe je makkelijker dan met een vriendin, dat vergt iets meer planning. Als ik met Jochem wegga zeg ik gewoon wanneer hij vrij moet nemen en boek ik wat hahaha!

Actieve vakantie / Luier vakantie
Op zonvakantie ben ik het liefst zo lui mogelijk. Naar het strand sjokken, bedje liggen en bakken maar. Als ik op stedentrip ben wil echt zoveel mogelijk zien en doen. Dan ben ik ook vaak totaal gesloopt als ik thuis kom! Dus ja, is even afhankelijk van de bestemming en doel van de vakantie. Maar ik wil altijd wel iets doen/zien/beleven.

Azië / Africa
Ik weet niet waarom, maar Azië trekt me totaal niet. Nooit gehad. Daarentegen ben ik tot over mijn oren verliefd geworden op (Zuid) Afrika en kan ik niet wachten om terug te gaan. Ik ben namelijk nog niet in de omgeving van Kaapstad geweest dus daar valt nog zoveel te ontdekken. Het dierenrijk is zo ongelofelijk daar, ik kan me nog steeds verbazen over alle beesten die ik daar in het wild heb mogen bewonderen. Echt fantastisch!

Barcelona / Rome
Staan beide nog op mijn travel bucket list, maar ik denk dat Barcelona als eerst wordt afgestreept.

Hotel / Camping
Duidelijk hotel! Nee, ik ben niet van het kamperen (ook wel creperen genoemd in mijn familie). Ik heb het wel een aantal keer gedaan maar op een of andere manier ben ik altijd degene die letterlijk uit de tent drijft na de eerste de beste regenbui. Daarnaast is het óf koud óf warm, super klein, krap en hoe the f**k kleden mensen zich aan in een tent?! Nehhh doe mij maar mijn eigen douche, wc en kleding in een kast hoor.

Citytrip / Natuurvakantie
Toch wel citytrip, ondanks dat ik ontzettend van de natuur kan genieten. Ik houd nu eenmaal van winkelen, architectuur, oude gebouwen en cultuur.

Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren
Trick question! Het zou fantastisch zijn om je spullen te pakken en een jaar niet meer thuis komen omdat je de wereld gaat verkennen. Maar stiekem ben ik ook erg verknocht aan thuis, mijn ouders, vriendinnen en Bailey. Ik zou het er toch heel moeilijk mee hebben als ik die maaaaanden niet zou zien en amper spreken. Dus ja, ik bekijk de wereld in vele vliegreisjes. Plus: ik heb telkens weer wat om naar uit te kijken voordat ik het van mijn lijst kan strepen.

Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien
Met pijn in het hart: dan nooit meer reizen.

Weg met de auto / Weg met het vliegtuig
Vliegtuig. Zeker omdat Jochem zijn rijbewijs nog niet heeft en ik niet zo lang achtereen kan rijden is het ook niet zo praktisch.

Backpacken / Cruisen
Beide nooit gedaan, maar ik denk dat backpacken leuker is. Je ziet gewoon veel meer van het land, de mensen en de cultuur, je ontmoet veel meer medereizigers. Ik heb gehoord dat je op een cruise soms maar 2 uur de tijd hebt aan land om wat te zien. Tsja. Dan had je ook gewoon een all-in vakantie kunnen boeken naar Turkije denk ik dan.

Alles regelen / Op de Bonnefooi
Control freak als ik ben, regel ik graag alles van te voren. Maar om uit mijn comfort zone te stappen lijkt me op de bonnefooi ook wel gaaf. Toen ik 15 was wel met een vriendin en haar ouders naar Frankrijk gegaan zonder wat te regelen, maar met de taalbarrière liep het ook allemaal spaak.

Roadtrip / Op een plek blijven
Roadtrip! Ik vind het heerlijk om op zonvakantie een paar dagen een scooter te huren (oké ik achterop en niet zelf rijden haha) en de omgeving te verkennen. Op Kreta bijvoorbeeld, de ene dag de ene kant op en de andere dag de andere kant. Het verschil in natuur was daar zo bizar. De ene kant was super dor, droog en bruin van kleur, de andere kant was juist super mooi, groen en veel bloemen. Zo ben ik ook op afgelegen, verlaten strandjes terecht gekomen, heb ik de meest blauwe zee ooit gezien. Ja, zeker de boel verkennen op roadtrip 🙂

Zo, ik hoop dat je mij op reisgebied wat beter hebt leren kennen. Hoe zou jij de tag invullen? Ik ben benieuwd! xo Daisy 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s